ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόκριση made in Colombia (pics)

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, η Δόξα νίκησε με 3-2 τον Ερμή στο Μακάρειο και προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του κυπέλλου.

Τα γκολ της ομάδας του Λόυκα Χατζηλούκα πέτυχαν τρεις Κολομβιανοί, οι Κάστρο, Ρίβας και Περάλτα. Για τον Ερμή σκόραραν οι Μαρτίνιουκ και Ντα Σίλβα. Η Δόξα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ρεδόντο στο 59’ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά χορταστικό με αρκετές καλές φάσεις μπροστά από τις εστίες των δυο ομάδων. Η Δόξα ήταν καλύτερη στο πρώτο 20λεπτο και ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη της τελική προσπάθεια μόλις στο 3ο λεπτό με τον Κάστρο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 9ο λεπτό με ένα άστοχο σουτ του Φοφανά.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 22ο λεπτό με μια αδύναμη εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνιουκ. Δυο λεπτά αργότερα ο Ερμής άγγιξε την ισοφάριση όμως ο Χατζηφραγκίσκου απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Λίλλη. Στο 35’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα τεράστια διπλή ευκαιρία με το Λίλλη ο οποίος νικήθηκε από τον Χατζηφραγκίσκου. Η Δόξα πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 38’ με ένα εξαιρετικό σουτ του Ρίβας από το ύψος της περιοχής. Στο 42’ ο Ερμής μείωσε με τον Μαρτίνιουκ  οποίος πήρε μια πάσα πάρε-βάλε από τον Άλμπα ο οποίος πέρασε και τον Χατζηφραγκίσκου, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Ουκρανό. Η Δόξα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-1.

Όπως το πρώτο, έτσι και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα γρήγορο γκολ των γηπεδούχων. Στο 48’ ο Περάλτα ανατράπηκε από το Γιαγκουδάκη μέσα στην περιοχή και ο κ. Αργυρού έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο παθών εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 3-1.

Ο Νίκος Παναγιώτου έριξε στο παιχνίδι τον Ντα Σίλβα ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα κατάφερε να κερδίσει αποβολή του αντιπάλου. Στο 59’ ο Βραζιλιάνος κέρδισε φάουλ στα όρια της περιοχής από τον Ρεδόντο, με τον τελευταίο να δέχεται απευθείας κόκκινη κάρτα από τον κ. Αργυρού. Πάντως, μέσα από την επαναληπτική προβολή δεν φάνηκε να βρίσκει ο Ρεδόντο τον Ντα Σίλβα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ερμής, εκμεταλλευμένος την αριθμητική του υπεροχή, πίεσε για ένα δεύτερο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι «φτεροπόδαροι» μείωσαν σε 3-2 στο 78’ με ένα δυνατό σουτ του Ντα Σίλβα μέσα στην περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά για το γκολ της ισοφάρισης όμως δεν κατάφεραν να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση. Το 3-2 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 3’ Κάστρο, 38’ Ρίβας, 49’ Περάλτα – 42’ Μαρτίνιουκ, 78’ Ντα Σίλβα

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Χατζηφραγκίσκου, Παουλίνιο (66’ Ρούντι), Δημητρίου, Ρεδόντο, Κάστρο, Περάλτα, Ρίβας (61’ Πουτζιουρής), Μάρκες, Γουίλσον, Αρετάς (61’ Λεονάρντο), Φοφάνα.

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Τσερνάουσκας, Γιαγκουδάκης, Λίλλης (56’ Ντα Σίλβα), Χριστόφ, Μαρτίνιουκ, Μπενγκά, Μπάουμαν, Ντε Μέλο, Χριστοφή, Αρτάμπε (70’ Χόι), Άλμπα (74’ Ντε Βρίσε).

Κίτρινες κάρτες: Παουλίνιο, Χατζηφραγκίσκου – Μπάουμαν, Χριστοφή

Κόκκινες κάρτες: Ρεδόντο (59’)

Κύπελλο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X