ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου 2018 – 2021

Βάρος στην ανάπτυξη της βάσης με σχεδιασμούς και στήριξη της ΚΟΠ

Η ΚΟΠ αναγνωρίζοντας την ευθύνη της για στήριξη και ανάπτυξη του Γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο, έχει εκπονήσει στοχευμένο πρόγραμμα και αρχίζει εκστρατεία προσέλκυσης κοριτσιών στο άθλημα.

Η δέσμευση της Ομοσπονδίας στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη στην παρουσία εκπροσώπων από όλες τις ομάδες του Πρωταθλήματος Γυναικών, για στήριξη της πορείας της αναβάθμισης με συγκεκριμένους σχεδιασμούς, μπαίνει πλέον σε εφαρμογή με πλάνο τετραετίας.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης περιλαμβάνει σημαντικές ενότητες και μετά από 20 χρόνια διοργάνωσης Πρωταθλήματος Γυναικών από την ΚΟΠ, αρχίζει ο σχεδιασμός από την οργάνωση και στήριξης της βάσης που θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για το άθλημα στην Κύπρο.

Grassroots
Το μεγαλύτερο βάρος του σχεδιασμού της Ομοσπονδίας για ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου με προσέλκυση κοριτσιών, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της βάσης στις ηλικίες 5 μέχρι 12 χρόνων.

Στόχος στο πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί από την ΚΟΠ, χρόνο με το χρόνο να αυξάνεται ο αριθμός με τα κορίτσια που να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Ομάδες ή Ιδιωτικές Ακαδημίες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο συγκεκριμένο σχέδιο, θα πρέπει να δώσουν τουλάχιστον δέκα αγώνες εντός μίας αγωνιστικής περιόδου.

Πρωταθλήματα Ιδιωτικών Σχολών
Η ΚΟΠ διοργάνωσε πρόσφατα εκδήλωση στη Λευκωσία και θα προωθήσει τη διοργάνωση Πρωταθλήματος ιδιωτικών σχολείων την περίοδο 2018 – 2019.

Η ΚΟΠ μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πέραν των άλλων κινήτρων, θα αναλάβει τη διοργάνωση δωρεάν σεμιναρίου UEFA C, εξειδικευμένο για καθηγητές σχολείων που θα λάβουν μέρος στο επικείμενο πρωτάθλημα και δικαίωμα συμμετοχής θα έχει ένας καθηγητής από κάθε σχολείο.

Women’s Football U15
Η ΚΟΠ θα ενθαρρύνει τα Σωματεία της και τις ιδιωτικές Ακαδημίες ή σχολεία, να δημιουργήσουν ομάδες κοριτσιών κάτω των 15 και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ποδοσφαιρίστριες κάτω των 15 χρόνων και άνω των 12 χρόνων. Η κάθε ομάδα για να μπορεί να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα (9 Vs 9 σε γήπεδο 80μ Χ 45μ) θα πρέπει να εγγράφει κατάλογο τουλάχιστο με 16 ποδοσφαιρίστριες.

Η Ομοσπονδία θα επιχορηγεί τη συμμετοχή και γενικότερα ο σχεδιασμός καλύπτει αυξημένα κίνητρα για τις ομάδες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα U15.

Σωστή εκπαίδευση
Η σωστή εκπαίδευση των προπονητών που θα έχουν ουσιαστικό ρόλο να διαδραματίσουν σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια, περιλαμβάνεται ψηλά στον κατάλογο των προτεραιοτήτων στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Γυναικείου Ποδοσφαίρου ΚΟΠ.

Στόχος του προγράμματος μέχρι το 2021 να φτάσουμε σε ένα σημαντικό αριθμό γυναικών προπονητών και μέσω της Σχολής Προπονητών της Ομοσπονδίας θα διοργανωθούν μαθήματα με δωρεάν συμμετοχή για τις γυναίκες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να τα παρακολουθήσουν.

Γυναικείο: Τελευταία Ενημέρωση

X