ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

«Θα κάνουμε τα πάντα για την πρόκριση στους “32”»

Στόχος του Apollon Ladies η πρόκριση στους 32 του Τσάμπιονς Λιγκ

Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο έχει κάνει αρκετή πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Σαφώς και έχει μπόλικο δρόμο μπροστά του όμως όταν μια ομάδα από την Κύπρο αγωνίζεται στη Τσάμπιονς Λιγκ και διεκδικεί και πρόκριση στους 32 τότε τα πράγματα είναι θετικά. Σε αυτό το πλαίσιο ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Απόλλωνα Πανίκος Κίμωνος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Γιώργο Παττίχη και Δημήτρη Χριστοφόρου.

Αναλυτικά:

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Η ομάδα μας είναι έτοιμη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της και πιστεύω πως θα κάνουμε όλοι τα πάντα ώστε να προκριθούμε στους 32»

«Έχουμε πολύ καλές παίκτριες και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο μας»

Για την κλήρωση: «Η κλήρωση δεν είναι η καλύτερη. Η Στρούμ Γκρατζ είναι μια πολύ καλή ομάδα με παίκτριες στην Εθνική Αυστρίας, το ίδιο ισχύει και για τους Βούλγαρους της NSA Σοφιας. Λίγο πιο κάτω η Νοροκ. Έχουμε πολύ καλές παίκτριες και εμείς όμως και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο μας»

Για το γεγονός πως πρώτη φορά προπονεί γυναικεία ομάδα: «Είναι μια καινούργια εμπειρία, ευχάριστη εμπειρία. Εδώ και 20 χρόνια έχω δουλέψει σε ομάδες ανδρών. Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες όμως η αλήθεια είναι πως οι κοπέλες κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την ομάδα»

Για το ρόστερ: «Όταν ήρθα στην ομάδα πριν από δυο μήνες και μαζί με το συμβούλιο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Παλαιότερα έρχονταν παίκτριες για το Τσάμπιονς Λιγκ, και έφευγαν για το πρωτάθλημα. Φέτος θα έχουμε τις 17 από τις 19 παίκτριες τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στο πρωτάθλημα»

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος που αγαπά το ποδόσφαιρο και το θέλει να βοηθήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο πρέπει να έρθει. Ο στόχος από την αρχή ήταν να παίζουμε όμορφο και μοντέρνο ποδόσφαιρο ώστε να προσελκύσουμε τον κόσμο»

Για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο: «Σίγουρα έχουν γίνει κάποιες ενέργειες όμως θεωρώ πως στο γυναικείο ποδόσφαιρο πρέπει να γίνουν πολλά και ιδίως από την ομοσπονδία. Πρέπει να γίνουν διάφορες ενέργειες ώστε οι άλλες ομάδες να γίνουν ανταγωνιστικές. Φέτος θα έχουμε 10 ομάδες, όμως θεωρώ πως η ποιότητα δεν θα είναι αυτή που θα θέλαμε. Προτάσεις έχουν γίνει και μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναικείο: Τελευταία Ενημέρωση