ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η Κική για το ματς με Σλάβια

Σε ρυθμούς ευρωπαϊκής πρόκλησης για τα κορίτσια του Απόλλωνα και την Τετάρτη στο Παφιακό Στάδιο θα αντιμετωπίσουν την Σλάβια Πράγας για τη φάση των «32» της διοργάνωσης UEFA Women's Champions League.
 
Η πρωταθλήτρια μας μετά την πετυχημένη παρουσία στην προκριματική φάση που φιλοξενήθηκε στην Κύπρο τον περασμένο Αύγουστο και την πρόκριση της, φιλοδοξεί να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη πορεία της και να φτάσει στην επόμενη φάση.
 
Η ποδοσφαιρίστρια της ομάδας Apollon Ladies Κυριακή Κυνοσσίδου εκφράζει τις εκτιμήσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ και ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τις Τσέχες καλεί τον κόσμο να υποστηρίξει την προσπάθεια της διάκρισης.
 
Η Κυριακή σχολιάζοντας το μέχρι τώρα οδοιπορικό της φετινής πορείας αναφέρει χαρακτηριστικά:
 
«Η προκριματική φάση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είχε διαφορετικό χαρακτήρα και η διαφορά οφείλεται αποκλειστικά στην παρουσία της δικής μας ομάδας.
 
Η πρόκριση ήρθε πιο εύκολα, όχι γιατί ήταν αδύναμες οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε αλλά γιατί εμείς με την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα μας επικρατήσαμε σε όλα τα σημεία».
 
*Συνεχίζοντας η Κυριακή προσθέτει ενόψει της συμμετοχής της ομάδας στη φάση των «32»: 
 
«Στη φάση που βρισκόμαστε δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος και σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας στην προσπάθεια της διάκρισης μεγαλώνει.
 
Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για πρόκριση σε βάρος της Σλάβια χρειάζεται και σοβαρότητα και μεγάλη συγκέντρωση στο στόχο μας».
 
Οι διαφορές
Η Κυριακή Κυνοσσίδου με πετυχημένη καριέρα στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα της Ελλάδας θα μας πει για τις διαφορές που υπάρχουν:
 
«Οι διάφορες είναι ελάχιστες και κυρίως στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου. Στην Ελλάδα είναι πιο αναπτυγμένο γιατί υπάρχουν περισσότερες γυναικείες ομάδες με συνεπακόλουθο τον αυξημένο ανταγωνισμό, κάτι που λείπει από εδώ και ελπίζω σταδιακά να αλλάξει το σκηνικό».
 
Η Κυριακή ξεκίνησε την καριέρα της από τον ΠΑΟΚ όπου έζησε σημαντικές επιτυχίες και αναφερόμενη για την τότε απόφαση της τονίζει:
 
«Μπήκα ενεργά στο ποδόσφαιρο όταν ανακάλυψα πως ο ΠΑΟΚ διαθέτει γυναικεία ομάδα και αμέσως ανακοίνωσα στους δικούς μου την απόφαση να παίξω ποδόσφαιρο. Ήταν η πρώτη μου ενεργός συμμετοχή και δεν το σκέφτηκα και πολύ για να αρχίσω. Πιο πριν ήμουν σε ακαδημίες με αγοράκια».
 
*Παρακολουθεί με ενδιαφέρον και ανδρικό ποδόσφαιρο και επισημαίνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ:
 
«Θα ήταν αδύνατον να μην παρακολουθώ ποδόσφαιρο από την στιγμή που παίζω και εγώ η ίδια ποδόσφαιρο. Το παρακολουθώ, μου αρέσει αλλά όχι με φανατισμό. 

Συνήθως παρακολουθώ παιχνίδια από τη Γερμανία και την Ισπανία και ατομικά μου αρέσει ο Μαρσέλο γιατί παίζει στη θέση που αγωνίζομαι και ο Ρομπέν της Μπάγερν, τον οποίο θαυμάζω». 
 
*Καταλήγοντας η Κυριακή Κυνοσσίδου προτρέπει να νεαρά κορίτσια να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και τονίζει:
 
«Η συμβουλή μου στα νεαρά κορίτσια ασφαλώς και είναι να ασχοληθούν με το γυναικείο ποδόσφαιρο.
 
Σίγουρα θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια γιατί όπως ξέρετε στην Κύπρο και στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογη διαφήμιση γύρω από το γυναικείο ποδόσφαιρο και υστερούμε σε αυτό τον τομέα. Όταν αγαπάς όμως ένα άθλημα θα πρέπει να κάνεις και θυσίες για να πετύχεις και να φτάσεις κάπου».
 

Γυναικείο: Τελευταία Ενημέρωση