ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρεμιέρα στις 14 Σεπτεμβρίου

Η Αλβανία θα φιλοξενήσει φέτος τον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων U-19 στον οποίο θα συμμετάσχει και η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων.
 
Πρόκειται για τον τέταρτο όμιλο στον οποίο, πέραν της Αλβανίας και της Κύπρου, συμμετέχουν επίσης η Σκοτία και η Σερβία.
 
Οι αγώνες θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ήδη, έχει καταρτιστεί η σειρά των αγώνων. Η Κύπρος θα αγωνιστεί στις 14 Σεπτεμβρίου με την Σκοτία, στις 16 Σεπτεμβρίου με τη Σερβία και στις 19 Σεπτεμβρίου με την Αλβανία.
 
Από τον όμιλο, θα προκριθούν στον Elite Round οι δύο πρώτες ομάδες, με την Σκοτία και τη Σερβία να είναι τα φαβορί.
 
Στην τρέχουσα διοργάνωση, η Σκοτία αποκλείστηκε στον Elite Round και ενώ είχε τερματίσει πρώτη, με τρεις νίκες στην προκριματική φάση νικώντας ομάδες όπως η Ουκρανία και η Αυστρία ενώ η Σερβία και η Αλβανία δεν κατάφεραν να περάσουν από τον προκριματικό γύρο.
 
Μέσα από τις προπονήσεις και τους φιλικούς αγώνες που θα γίνουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η Εθνική μας θα προσπαθήσει να προετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα μπορεί για να είναι έτοιμη για τους αγώνες στην Αλβανία.
 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το έργο της προετοιμασίας είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την τεχνική ηγεσία αφού, οι ποδοσφαιρίστριες προέρχονται από πολύμηνη αγωνιστική απραξία και οι αγώνες τους με την Εθνική είναι οι πρώτοι τους στη σεζόν.
 
Η Εθνική Νεανίδων έδωσε δύο φιλικά τον περασμένο Φεβρουάριο με τη Λευκορωσία και τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά για τη νέα ομάδα που ετοιμάζει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Άντρος Βασιλείου.
 
Στόχος είναι η συνεχής βελτίωση προκειμένου η ομάδα μας να είναι όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστική μπορεί σε μια απαιτητική και δύσκολη διοργάνωση.
 
Να σημειώσουμε ότι η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων συμμετέχει σε προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για ένατη σερί χρονιά. Η πρώτη συμμετοχή ήταν το 2008 και από τότε, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίζεται σε επίσημους αγώνες σε διεθνές επίπεδο, διεκδικώντας πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Οι 8 ομάδες της τελικής φάσης
Τέλη Ιουλίου στη Σλοβακία πέφτει η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων U-19 για το 2016. Από τις 19 μέχρι τις 31 του μήνα θα γίνει η τελική φάση της διοργάνωσης με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων.
 
Οι επτά προκρίθηκαν από τη διαδικασία των προκριματικών ενώ η Σλοβακία συμμετέχει ως διοργανώτρια. Οι ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση είναι η Σλοβακία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία.

Γυναικείο: Τελευταία Ενημέρωση