ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ένας Κύπριος μέλος της οργάνωσης στην ανάπτυξη Φούτσαλ στην Βουλγαρία

Ένας συμπατριώτης μας ο Κώστας Δαμιάνου έχει άμεση εμπλοκή στην ανάπτυξη του αθλήματος του Φούτσαλ στην Βουλγαρία

Ένας συμπατριώτης μας ο Κώστας Δαμιάνου έχει άμεση εμπλοκή στην ανάπτυξη του αθλήματος του Φούτσαλ στην Βουλγαρία. Ο Κώστας είναι φοιτητής ιατρικής στην χώρα και έχει μεγάλη εμπειρία στο άθλημα αφού είναι ενεργά μπλεγμένος με την ομάδα φούτσαλ της ΑΕΛ βοηθώντας ποικιλοτρόπως την ομάδα. Ο ίδιος πρωτοστάτησε μαζί με τον Πλάμεν Στόϊκοφ (προπονητή και Φουτσαλιστή) να διαδοθεί το άθλημα και μάλιστα κατάφεραν να δημιουργηθεί από φέτος μέσω της Βουλγάρικης ομοσπονδίας το πρώτο πρωτάθλημα στην χώρα. Η Βουλγαρική ομοσπονδία στέλνει μάλιστα τον Κώστα στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει στην Λιουμπλιάνα για να μαζέψει και άλλες εμπειρίες αφού στην Βουλγαρία το έχουν πάρει αρκετά ζεστά το ζήτημα.

Ο Κώστας μας μίλησε αρχικά το πώς μπλέχτηκε στην όλη φάση: «Είμαι υπεύθυνος της οργάνωσης του πρωταθλήματος στην Βάρνα όσο για το τοπικό πρωτάθλημα αλλά και για το πανβουλγαρικό όταν διεξάγονται οι αγώνες και η προβολή των αγώνων σε ζωντανή μετάδοση στην σελίδα τους στο Facebook https://www.facebook.com/nlfutsal. Από πέρσι δουλεύω σαν υπεύθυνος Social Media Team - Digital Marketing στην ομάδα της Cherno More Mania, https://www.facebook.com/FZKChernomoreMANIA. Προσπαθήσαμε εγώ και ο Plamen Stoykov να διδάξουμε φούτσαλ στους νέους της Βάρνα από πέρσι. Πηγαίναμε και παρακολουθούσαμε διάφορα τουρνουά που διεξάγοντα σε σχολές και μαζεύαμε παίχτες και τους φέρναμε στην ομάδα. Η ομάδα της Cherno More Mania αποτελείται μόνο από νεαρούς παίχτες.

Για το νεοσύστατο πρωτάθλημα που ξεκινάει το Σαββατοκύριακο μας ανέφερε:

«Η εθνική κατηγορία Φούτσαλ στην Βουλγαρία που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά υπό την αιγίδα της Βουλγάρικης ομοσπονδίας αποτελεί ένα πιλοτικό έργο, στο οποίο έχουν επενδυθεί πολλά για την διάδοση του αθλήματος στην χώρα. Για την περίοδο 2017-18 η Razvitie KDA Corporation έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να γίνει ο μεγάλος σπόνσορας της νεοσύστατης λίγκας. Τα χρηματικά έπαθλα έχουν καθοριστεί στα 10,000 λέβα (5,200 ευρώ) για τον πρώτο, 5000 λέβα (2600 ευρώ) για τον δεύτερο και στα 3000 λέβα (1600 ευρώ) για την τρίτη ομάδα. Το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 27 Ιανουαρίου και δεν θα έχει πλέυ-οφ φάση για την φετινή χρονιά. Αν όλα πάνε καλά θα γίνει νέος σχεδιασμός με την νέα χρονιά που θα περιλαμβάνει φάση πλέυ-οφ ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθούν και τα ποσά των νικητών.

Φέτος θα έχει εννέα αγωνιστικές και θα διεξαχθεί από τις 27.01.2018 μέχρι τις 01.06.2018. Στόχος είναι να διαδοθεί το άθλημα και να μετρηθεί και το αγκάλιασμα από τους φιλάθλους που θα έχει το άθλημα. Αν πετύχουν οι στόχοι της ομοσπονδίας θα οργανωθεί ακόμη καλύτερα την νέα χρονιά και θα αυξηθούν και οι ομάδες καλύπτοντας γεωγραφικά όλη την χώρα»

Οι συμμετοχές φέτος

  1. Levski Sofia
  2. UNWE Sofia
  3. CSKA Futsal Sofia
  4. FC G – Sofia
  5. MAG Varna
  6. Cherno more Mania – Varna
  7. Locomotive Varna
  8. Varna City
  9. FC Ruse
  10. FC Bazan Ruse
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Φούτσαλ: Τελευταία Ενημέρωση

X