ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η διαφορά ήταν ξεκάθαρη

Το μεγάλο φιλικό ανάμεσα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και την Πορτογαλία ανάδειξε και τις μεγάλες διαφορές στη δυναμικότητα των δυο ομάδων. Η Πορτογαλία σταμάτησε στα 4 τέρματα, ένα αποτέλεσμα που δείχνει ακριβώς και την εικόνα του παιχνιδιού.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκαν οι Πορτογάλοι στο παιχνίδι. Μόλις στο 3’ του αγώνα άνοιξαν το σκορ έπειτα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Ζόαο Μουτίνιο. Το τέρμα λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ για την ομάδα μας καθώς μετά από αυτό η άμυνα μας έκλεισε τους χώρους καλά. Χαρακτηριστικό ήταν πως μέχρι το 20’ δεν υπήρξε άλλη φάση. Βέβαια η άμυνα μας ήταν καλή, όμως επιθετικά δεν μπορούσαμε να βγούμε μπορστά. Στο 31’ ήρθε η πρώτη καλή μας στιγμή όταν ο Σεντρίκ πρόλαβε ουσιαστικά τον Χαραλαμπίδη πριν βρεθεί σε τετ – α – τετ με τον τερματοφύλακα της Πορτογαλίας. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η απάντηση της Πορτογαλίας με τον Νάνι να κάνει τη κεφαλιά αλλά να φεύγει λίγο πάνω από την εστία. Στο 36’ ο Μουτίνιο απείλησε με νέο φάουλ, όμως ο Γιωργαλλίδης ήταν έτοιμος. Λίγο αργότερα στο 42’ και πάλι ο Μουτίνιο εκτέλεσε εκπληκτικά ένα φάουλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Γιωργαλλίδη για το 2-0. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου

Β’ ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος οι Πορτογάλοι μπήκαν και πάλι πιο δυνατά. Ήταν καλύτεροι αν και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κρατούσε καλά. Οι χώροι πίσω ήταν καλά κλειστοί και το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό. Στο 62’ ο Πίτσι βρέθηκε φάτσα φόρα με τον Γιωργαλλίδη μετά ωραία μπαλιά των Πορτογάλων και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-0. Λίγα λεπτά αργότερα στο 70’ ο Αντρέ Σίλβα έπιασε μια κεφαλιά από καλή θέση και έγραψε το 4-0. Η απάντηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήρθε στο 86’ όταν ο Αβραάμ έκανε το μακρινό σουτ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και η διαφορά δυναμικότητας ήταν φανερή. Βέβαια υπάρχουν και κάποια θετικά από την εμφάνιση καθώς ο Χριστάκης Χριστοφόρου είδε κάποια θετικά στοιχεία στην άμυνα, παρά τα 4 τέρματα που δεχθήκαμε.

Πορτογαλία: Rui Patrício, Cédric (67' Semedo), José Fonte, Luís Neto, Eliseu, João Mário (46' A. Gomes), Danilo (46' W. Carvalho), João Moutinho (46' A. Silva), Bernardo Silva (46' G. Martins), Nani (60' Pizzi), André Silva

Κύπρος: Γιωργαλλίδης, Δημητρίου (82' Στυλιανού), Λαΐφης, Κατελάρης, Αλεξάνδρου (66' Ιωάννου), Μαργκάσα, Αρτυματάς, Χ.Κυριάκου (61' Μυτίδης), Μακρής (70' Εγγλέζου), Χαραλαμπίδης (60' Αβραάμ), Σωτηρίου (76' Οικονομίδης)

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση