ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχή με Σλοβακία

Πρεμιέρα σήμερα για την Εθνική Παίδων U-17 στον elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17 της UEFA.

Οι νεαροί διεθνείς μας θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους με αντίπαλο τη Σλοβακία στο Κοινοτικό Στάδιο Κουκλιών.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 15:15 με ελεύθερη είσοδο.

Μετά από δέκα χρόνια η Εθνική μας επέστρεψε στις κορυφαίες 32 ομάδες της Ευρώπης και η προσπάθεια για μεγαλύτερη διάκριση συνεχίζεται.

Η πανηγυρική πρόκριση της στην προκριματική φάση έδωσε ασφαλώς νέα δυναμική στην Εθνική Παίδων, που τώρα βρίσκεται ενώπιον της μεγάλης πρόκλησης και θα κυνηγήσει την είσοδο στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι νεαροί διεθνείς μας όπως έδειξαν με την παρουσία τους σε όλη τη διαδρομή των υποχρεώσεων τους, μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το καλύτερο και η συμπαράσταση του κόσμου θα είναι απαραίτητη.

Ο κύκλος της προετοιμασίας ενόψει Σλοβακίας ολοκληρώθηκε χθες χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιάννος Οκκάς στην πρώτη του θητεία στην Εθνική Παίδων κατάφερε να την οδηγήσει μετά από δέκα στον elite round και το κίνητρο για τους νεαρούς διεθνείς μας τώρα θα είναι μεγαλύτερο.

«Ότι πετύχαμε στη μέχρι τώρα διαδρομή το πετύχαμε με κόπο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά για τις νέες δύσκολες υποχρεώσεις. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα πειθαρχημένο πλάνο, να βγάλουμε το αγωνιστικό πρόσωπο που επιβάλουν οι συνθήκες της διοργάνωσης στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο» επισημαίνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Γιάννος Οκκάς και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάζουμε αφ’ υψηλού τα πράγματα και γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε αυτή τη φάση και μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Τα παιδιά έχουν μεγάλες δυνατότητες και το απέδειξαν με την παρουσία και τα αποτελέσματα τους.

Βρίσκονται ενώπιον μιας νέας εμπειρίας και μέσα από τέτοιους αγώνες το κέρδος για τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές θα είναι πολύ μεγάλο στην πορεία της περαιτέρω ανέλιξης τους.

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε η νέα προσπάθεια προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό χαρακτήρα στην ομάδα με πειθαρχημένο πλάνο και σωστό προσανατολισμό και πιστεύω πως το καταφέραμε. Τώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα εμπόδια και η φιλοσοφία μας θα είναι η ίδια και πάντοτε με στόχο το καλύτερο δυνατό».

32 συμμετοχές
Στον όμιλο μας συμμετέχουν επίσης Σλοβακία, Νησιά Φαρόε και Ιρλανδία. Οι υπόλοιποι αγώνες του ομίλου μας θα διεξαχθούν στο Παφιακό Στάδιο.

Στον elite round συμμετέχουν 32 ομάδες που κληρώθηκαν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι πρώτες ομάδες και οι επτά καλύτερες δεύτερες ομάδες.

Οι δεκαπέντε ομάδες περνούν στην τελική φάση που θα γίνει στην Κροατία (περνά χωρίς συμμετοχή σε προκριματικές φάσεις) τον ερχόμενο Μάϊο.

Το σημερινό πρόγραμμα

Κοινοτικό Στάδιο Κουκλιών – ώρα έναρξης 15:15
Κύπρος – Σλοβακία
Παφιακό Στάδιο – ώρα έναρξης 15:15
Ιρλανδία – Νησιά Φαρόε

Στις 17 Μαρτίου η Κύπρος θα αντιμετωπίσει τα Νησιά Φαρόε και στις 20 Μαρτίου την Ιρλανδία στα Κούκλια.

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X