ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πήρε την ουσία

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το καθήκον του και πήρε την νίκη απέναντι στο Γιβραλτάρ που αποδείχτηκε πιο δύσκολος αντίπαλος απ’ ότι τον αναμέναμε. Τα γκολ για την Εθνική μας πέτυχαν οι Πιέρος, Λαΐφης και Σιέλης χωρίς όμως η απόδοση της Κύπρου να φτάσει σε ψηλά επίπεδα.

Πίεση, λίγες φάσεις, γκολ

Το πρώτο ημίχρονο η Κύπρος μπήκε με διάθεση να κυριαρχήσει στον αγώνα και να πιέσει τους φιλοξενούμενους ούτως ώστε να πετύχει όσο πιο γρήγορα γίνεται το γκολ. Παρά την πίεση όμως δεν έφτιαξε πολλές φάσεις αφού η κατοχή που είχε ήταν κυρίως ανούσια. Η πρώτη φάση ήρθε μόλις στο 2 λεπτό όταν ο Τζέισον πέρασε κάθετη στον Πιέρο που στο τετ-α-τετ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Στο 21’ ο Λ. Κασκιαρό βρέθηκε μόνος και έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε έξω. Στο 28’ ήρθε το γκολ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Χριστοφή η μπάλα κτύπησε στο τοίχος και στρώθηκε στον Λαΐφη που όντας μόνος δεν αστόχησε. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν στο 38’ όταν ο Χριστοφή έπιασε καλό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με την ομάδα μας να πετυχαίνει τον πρώτο της στόχο.

Ισοφάριση, Πιέρος, Σιέλης

Η Κύπρος μπήκε πολύ άσχημα στο β’ ημίχρονο και αναπόφευκτα δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 51’. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση φάουλ και σύγχυση μέσα στην περιοχή της Εθνικής ο Κασκιάρο από κοντά βρήκε την ευκαιρία να ισοφάριση. Η Κύπρος μετά και το γκολ που δέχθηκε αναγκάστηκε να πιέσει όμως και πάλι δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες. Αντιθέτως το Γιβραλτάρ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ όταν στο 53’ ο Τσιπολίνα μετά από κόρνερ βρέθηκε μόνος το σουτ του όμως απέκρουσε ο Παναγή. Στο 65’ ο Πιέρος έκανε το 2-1 και τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Η Κύπρος συνέχισε να πιέζει αλλά δεν έφτιαχνε ευκαιρίες. Το 3-1 ήρθε όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σιέλης στο 87’ έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα και η Εθνική μας πήρε μια σημαντική νίκη.

 

 

Οι εντεκάδες:

Κύπρος: Παναγή, Σιέλης, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Πιέρος (86' Μυτίδης), Χριστοφή, Χάμπος (89' Νικολάου), Εφραίμ (73' Χαραλαμπίδης), Αρτυματάς, Λαΐφης, Κάστανος

Γιβραλτάρ: Ιμπραχίμ, Τσιπολίνα, Ρ. Κασκιαρό, Λ. Κασκιαρό, Κ. Κασκιαρό (74' Γκάρο), Γούολκερ, Καμπρέρα, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Μπαρντόν (69' Ερνάντεζ), Γκαρσία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση