ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μάχη της παραμονής

Το Καρμιώτισσα-Δόξα, το σενάριο τρόμου για Νέα Σαλαμίνα και ο ρόλος του Ερμή

Έμειναν τρεις αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος Cyta και η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού έμεινε ζωντανή τουλάχιστον μέχρι την επόμενη.

Οι ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα είναι δυο, με τη Δόξα να προχωρά και σε αλλαγή προπονητή μπας και καταφέρει να ρίξει την Καρμιώτισσα και να τη γλιτώσει. Η Καρμιώτισσα έχει ένα προβάδισμα που το έχτισε στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά πλέον αυτό εξανεμίστηκε.

Να δούμε αναλυτικά όλα τα δεδομένα:

Όταν μιλάμε για υποβιβασμό, το ταβάνι το βρίσκεις προσθέτοντας στον ουραγό το μάξιμουμ των βαθμών που έμειναν. Δηλαδή, το ταβάνι της παραμονής είναι αυτή τη στιγμή στους 40 βαθμούς. Ως εκ τούτου ο Ερμής με 45 σώθηκε, ενώ Εθνικός και Σαλαμίνα με 39 απέχουν δυο βαθμούς από τη σωτηρία. Ο Άρης με τους 37 για να είναι βέβαιος θέλει τέσσερις.

Πριν ασχοληθούμε με τις δυο που παλεύουν σημειώνουμε το εξής: Η Νέα Σαλαμίνα στον αγώνα με τον Ερμή θα πρέπει να πάει φουλ για να κερδίσει ώστε να ξεγνοιάσει. Αυτό γιατί στα δυο τελευταία παίζει με Καρμιώτισσα και Δόξα. Αν η Σαλαμίνα πάρει Χ με Ερμή, η Δόξα κάνει τρία στα τρία και η Καρμιώτισσα δυο στα τρία, θα ισοβαθμήσουν οι τρεις τους  στους 40 βαθμούς. Η τριπλή ισοβαθμία που θα προκύψει στέλνει τη Νέα Σαλαμίνα στη Β’ κατηγορία. Δε λέμε πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες για κάτι τέτοιο, αλλά αν πιστέψουν πως η χρονιά τελείωσε τότε εύκολα την πατάνε και μετά τρέχουν και δε φτάνουν.

Ο Άρης έχει Εθνικό και Ερμή στα επόμενα δυο. Παίρνει τέσσερις πόντους και τελειώνει για να μην περιμένει το φινάλε με την Καρμιώτισσα. Ο Εθνικός βέβαια απέναντι στον Άρη δεν είναι εντελώς αδιάφορος αφού έχει κι αυτός αγώνα με τη Δόξα. Βέβαια αν η ομάδα της Άχνας κερδίσει τον Ερμή, καθάρισε. Όπως αντιλαμβάνεστε η συμπεριφορά του αδιάφορου Ερμή θα κρίνει πολλά για το ποιος κινδυνεύει και ποιος όχι αυτή τη στιγμή.

Πάμε τώρα στις δυο που κινδυνεύουν πιο άμεσα. Η Καρμιώτισσα με ένα Χ απέναντι στη Δόξα σάζει την πάντα της. Μένει στο +3, έχει δική της την ισοβαθμία και καθιστά αδιάφορους τους υπόλοιπους για τη συνέχεια. Θα χρειάζεται μια νίκη με τη Νέα Σαλαμίνα για να σωθεί. Με νίκη καθαρίζει το πράγμα και μαθηματικά, ενώ με ήττα όλα μπλέκουν.

Η Δόξα με νίκη δεν ισοβαθμεί απλώς με την Καρμιώτισσα, αλλά έχει και την ισοβαθμία δική της. Αυτό γιατί οι βαθμοί στα μεταξύ τους θα είναι από έξι, ενώ υπερέχει στα γκολ. Εκείνο το 3-0 προ μερικών εβδομάδων ήταν γερή προίκα. Αν δε η δική της νίκη συνοδευτεί με μη νίκη της Σαλαμίνας, ο δρόμος για την παραμονή στρώνει. Στο Σαλαμίνα-Καρμιώτισσα κανείς δε θα είναι εντελώς αδιάφορος, κάτι που τη βολεύει.

Η ΚΟΠ όρισε το Καρμιώτισσα-Δόξα Κυριακή(7/5) ενώ τα άλλα δυο Σάββατο(6/5). Θα ξέρουν δηλαδή οι δυο τους ποιοι από τους Εθνικό, Σαλαμίνα και Άρη είναι αδιάφοροι. Μιλάμε για το Β γκρουπ και αυτό είναι το βασικό που μετράει.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X