ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ίδρυση Πρέμιερ Λιγκ»

Ο πρόεδρος της Καρμιώτισσας, Νίκος Παπάς, καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για την αναδιάρθρωση του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά:

Μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε τις τελευταίες μέρες  με τις δηλώσεις  προέδρων  ομάδων μεταξύ αυτών και του δικού μας προέδρου, το Δ.Σ. του Σωματείου μας  επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τα ποιο κάτω:

1. Οι δηλώσεις προέδρων άλλων ομάδων δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση και το δικό μας Σωματείο.
2. Οι θέσεις του προέδρου του Σωματείου μας και οι οποιεσδήποτε δηλώσεις του, έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του προϊόντος που ονομάζετε Κυπριακό Ποδόσφαιρο.
3. Η αναβάθμιση και η αξιοπιστία του Κυπριακού Ποδοσφαίρου δεν έχει να κάνει με την αλλαγή προσώπων αλλά με την αλλαγή της γενικότερης φιλοσοφίας και δομής του..
4. Έχουμε ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο παραθέσει αναλυτικά τις θέσεις μας στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας και αναμέναμε όπως τύχουν της δέουσας προσοχής από την ΚΟΠ καθώς και από τα άλλα Σωματεία.
5.  Η παρουσία του προέδρου μας σε τυχόν συνάντηση προέδρων άλλων Σωματείων  θα έχει στόχο ΜΟΝΟ τη προβολή και συζήτηση της πρότασης μας.
6. Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσια τη πρόταση η οποία αποδεικνύει ξεκάθαρα και πέρα πάσας αμφιβολίας, ότι το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι η μακρόχρονη βελτίωση και ποιοτική αναβάθμιση του Κυπριακού Ποδοσφαίρου και όχι η εξυπηρέτηση των άμεσων συμφερόντων της ομάδας μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

«ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ    ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Ίδρυση Πρεμιερ Λιγκ  – Ά Κατηγορίας

Με άμεση ισχύ και πλήρη εφαρμογή από την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018

Η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει αξιόπιστα και άμεσα με φορέα αποδεδειγμένης πείρας και ικανότητας. Να οργανωθεί καλά το εγχείρημα με την πρόσληψη έμμισθων τεχνοκρατών που θα αναλάβουν την οργάνωση του νέου πρωταθλήματος.

Δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος με σκοπό την αγωνιστική βελτίωση του Κυπριακού ποδοσφαίρου που επιβεβαιωμένα βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια με βασική παράμετρο το οικονομικό.

Με το φαινόμενο του στοιχηματισμού να έχει κτυπήσει «κόκκινο», η σύσταση μιας νέας μορφής πρωταθλήματος θα δημιουργήσει προσδοκίες για ένα καθαρά ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Η πρόταση περιλαμβάνει δυο κατηγορίες πρωταθλημάτων. Η κορυφαία κατηγορία θα ονομαστεί «Πρέμιερ Λϊγκ» και η μικρότερη «Α’ κατηγορία». Η «Πρέμιερ Λϊγκ»  θα λειτουργεί  με την ίδια σημερινή μορφή ( οργανωτική δομή)  και η Κ.Ο.Π θα είναι η μόνη και αποκλειστικά αρμόδια μέσω των επιτροπών της και της τακτικής γενικής συνέλευσης που είναι το ανώτατο σώμα της ομοσπονδίας για τροποποίηση του καταστατικού και των κανονισμών της ομοσπονδίας.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση συνέρχεται μια φορά τον χρόνο και είναι το Ανώτατο Σώμα της Ομοσπονδίας. Τροποποιεί το Καταστατικό και τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας, εγκρίνει την Λογοδοσία επί των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για την λήξασα περίοδο, εγκρίνει την Έκθεση των Ελεγκτών για το οικονομικό έτος που έληξε και την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, εκλέγει τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, σε περίπτωση λήξης της θητείας του, εγκρίνει τα Μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΠ, σε περίπτωση λήξης της θητείας τους, εκλέγει τα Μέλη της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής, ορίζει τους Ελεγκτές της ΚΟΠ και λαμβάνει αποφάσεις επί αιτήσεων νέων Σωματείων για εγγραφή στην ΚΟΠ.

Διοργάνωση

Η Πρέμιερ Λιγκ θα απαρτίζεται από 10 ομάδες. Κατά τη διάρκεια της περιόδου (από τον Αύγουστο ως τον Μάιο) κάθε ομάδα θα αγωνίζεται με κάθε άλλη ομάδα τέσσερεις φορές ,δυο φορές εντός έδρας και δυο εκτός έδρας, για συνολικά 36 παιχνίδια. Οι ομάδες θα λαμβάνουν τρεις βαθμούς για τη νίκη και ένα για την ισοπαλία. Οι ομάδες θα κατατάσσονται ανάλογα με τη συνολική βαθμολογία, τη διαφορά τερμάτων και στη συνέχεια με τον αριθμό τερμάτων. Αν υπάρχει ισοβαθμία όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τον υποβιβασμό ή την πρόκριση σε άλλες διοργανώσεις, τότε διεξάγεται αγώνας κατάταξης μεταξύ των δύο ισόβαθμων ομάδων. Οι δυο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται απευθείας στην  Α κατηγορία ενώ η 8η της βαθμολογικής κατάταξης ( Πρεμιερ Λιγκ) θα διεκδικήσει την παραμονή της σε  αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα, με την τρίτη στην κατάταξη της Α’ κατηγορίας. Οι δύο πρώτες ομάδες της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας, κερδίζουν απευθείας την άνοδο στη θέση των υποβιβασμένων ομάδων.

Άμεση ισχύ πλάνου

Η πλήρης εφαρμογή του εν λόγω πλάνου από την νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 επιβάλει την άμεση εκτέλεση του σχεδίου από την τρέχουσα ποδοσφαιρική σαιζόν 2016-2017 που βρίσκεται εν εξέλιξη. Η πρόταση αξιώνει τροποποίηση του φετινού καταστατικού της Κ.Ο.Π  και συμμετοχή των ομάδων στο νέο διαμορφωμένο πρωτάθλημα ( Πρεμιερ Λιγκ) που θα κατέχουν τις θέσεις 1-6 με τη ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-2017. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δυο τελευταίες θέσεις ( 13η – 14η ) με την λήξη της κανονικής διάρκειας της περιόδου θα υποβιβαστούν απευθείας στην νεοσυσταθείσα Α κατηγορία.

Για την συμπλήρωση των τεσσάρων θέσεων στην Πρεμιερ Λιγκ θα διεξαχθεί ένα μίνι πρωτάθλημα (μεταφέρονται τα αποτελέσματα, οι βαθμοί και τα τέρματα της Α΄ φάσης) από την 7η μέχρι και την 12η  θέση σε διπλούς αγώνες ( εντός -εκτός) και αναλόγως της βαθμολογικής κατάταξης οι τέσσερεις προπορευόμενες από τις έξι ομάδες θα κερδίζουν τις εναπομείνασες θέσεις στην κατηγορία Πρεμιερ Λιγκ. Οι δυο τελευταίες ομάδες του μίνι πρωταθλήματος και οι δυο ήδη διαβαθμισμένες ομάδες από την κανονική διάρκεια θα συμμετάσχουν στην Α Κατηγορία συμπεριλαμβανομένου των έξι προπορευόμενων ομάδων της τωρινής Β Κατηγορίας.

Τηλεοπτικά δικαιώματα ( Πρέμιερ Λιγκ – Α Κατηγορία)

Υποχρεωτική  κάλυψη όλων των αγώνων στις δυο κατηγορίες από την περίοδο 2017-18.
Ελάχιστο πόσο τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη Πρέμιερ Λιγκ 800,000 ευρώ και 250,000 ευρώ για την Α Κατηγορία ετησίως.

Φυσική έδρα για ομάδες ( Πρέμιερ Λιγκ – Α’ Κατηγορία)

Όλα τα παιχνίδια της Πρεμιέρα Λιγκ θα διεξάγονται με τους υφιστάμενους σημερινούς κανονισμούς που διέπουν το γηπεδικό ενώ για την νεοσυσταθείσα Α’ κατηγορία να διεξάγονται στην φυσική έδρα των ομάδων που θα συμμετέχουν.

Αναφορικά με τα γήπεδα ( κοινοτικά και μη) τα οποία δεν πληρούν τα κριτήρια ασφαλείας για διεξαγωγή αγώνων Α κατηγορίας τότε ο Κ.Ο.Α έπειτα από σχετική έκθεση καλείται να απελευθερώσει κονδύλια αναβάθμισης η ανακατασκευής, γεγονός που θα λύσει σε τεράστιο βαθμό το γηπεδικό πρόβλημα που μαστίζει πάρα πολλές ομάδες του τόπου μας.

Έσοδα – Bonus

Το κόστος του εισιτηρίου στην Πρεμιερ Λιγκ θα ανέρχεται στα 17 ευρώ και ανάλογα να γίνεται η διακύμανση του ποσού (μείωση) έπειτα από απόφαση του ίδιου του συλλόγου. Για την οικονομική ενίσχυση της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας (Α Κατηγορία) ένα ευρώ  ( ανά εισιτήριο) θα αποκόπτεται για ενίσχυση του ειδικού ταμείου.

Με βάση τους υπολογισμούς ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ θα προκύπτει από τα εισιτήρια και τα ολόχρονα πακέτα διαρκείας καθώς επίσης και το ποσόν που δινόταν από την ΚΟΠ  (400,000 ευρώ) στο δεύτερο όμιλο ομάδων για τα μπαράζ.

Το συνολικό ποσό εξαρτάται από το ενδιαφέρον της προσέλευσης κόσμου στα γήπεδα το οποίο πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ μεγάλο λόγο της ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Από το πιο πάνω  ποσά τα 2/3 θα αποτελούν bonus για τις ομάδες που κέρδισαν τη άνοδο στην μεγάλη κατηγορία ( Πρεμιερ Λιγκ) ενώ το υπόλοιπο 1/3 θα μοιράζεται εξίσου σε όλες τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής πρέπει να επικεντρωθούν στο οικονομικό υπόβαθρο των ομάδων, δηλαδή στην εξασφάλιση πόρων ικανών να συντηρήσουν την ομάδα και να δημιουργήσουν την ανταγωνιστικότητα.

Μίνιμουμ υπόβαθρο γηπεδικών εγκαταστάσεων, όπως αρμόζει στον φίλαθλο κόσμο μια ευρωπαϊκής χώρας, καθώς και ποιοτική στελέχωση με  επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν διορθωτικές κινήσεις γιατί σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουμε να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Τελευταία Ενημέρωση