ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι ποινές για Καρμιώτισσα-ΑΕΖ

Οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή για την παραπομπή της ΑΕΖ Ζακακίου και της Καρμιώτισσας Πολεμιδιών.
 
Πειθαρχικός Εισαγγελέας ΚΟΠ και ΑΕΖ Ζακακίου:
 
Το σωματείο της ΑΕΖ παραπέμπεται για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στα πλαίσια του αγώνα πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ο οποίος διεξήχθη στις 22/1/2017. Η εν λόγω παραπομπή εδράζεται κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ( UEFA) μέσα από την οποία καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα στο σωματείο ΑΕΖ Ζακακίου, κατά παράβαση του άρθρου 10. ιθ(α)(β)(γ) (δ) (ε) (στ) (ζ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ, όπως αυτοί τροποποιήθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ στις 21/11/2016 και τέθηκαν αμέσως σε ισχύ με την κοινοποίηση της εγκυκλίου με αριθμό 0471/2016-2017 στις 22/11/2016.
 
Το σωματείο της ΑΕΖ παραπέμφθηκε με τη πιο πάνω κατηγορία από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα με σχετική επιστολή ημερομηνίας 27/1/2017 και το σωματείο την ίδια ημέρα έλαβε σχετική πληροφόρηση.
 
Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή παραπομπής ημερομηνίας 27/1/2017, το σωματείο της ΑΕΖ εκλήθη αν το επιθυμούσε να υποβάλει γραπτώς τις απόψεις του προς τον Αθλητικό Δικαστή μέσω της ΚΟΠ το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 30/1/2017.
 
Το σωματείο της ΑΕΖ απέστειλε επιστολή μέσω του δικηγόρου του την 1/2/2017 με την οποία προβάλλονται διάφοροι ισχυρισμοί. Συγκεκριμένα στη ρηθείσα επιστολή ο συνήγορος του σωματείου δηλώνει ξεκάθαρα ότι το σωματείο δεν έχει καμία εμπλοκή με την αναφερόμενη ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα και καλεί τον Αθλητικό Δικαστή όπως παραπέμψει το όλο θέμα στις Αστυνομικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.
 
Επίσης, θεωρεί ότι τα στοιχεία της UEFA δεν καταδεικνύουν οποιαδήποτε εμπλοκή του σωματείου και θεωρεί ότι αυτά αποτελούν μόνο υπόνοιες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οδηγήσουν σε τιμωρία του σωματείου.
 
Ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας παρουσίασε ενώπιον μου όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν τη παρούσα υπόθεση και ειδικότερα όλο το ενημερωτικό υλικό το οποίο απέστειλε η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) προς τη ΚΟΠ.
 
Από το υλικό αυτό διαπιστώνεται ότι η UEFA απέστειλε προς την ΚΟΠ στις 24/1/2017 σχετική αναφορά στα πλαίσια του συστήματος ανίχνευσης απάτης στοιχημάτων θεωρώντας ως χειραγωγημένο τον εν λόγω ποδοσφαιρικό αγώνα.
 
Παράλληλα στις 25/1/2017 με σχετική επιστολή της η UEFA προς τον αρμόδιο λειτουργό της ΚΟΠ γνωστοποίησε το εύρημα της καταλογίζοντας υπαιτιότητα στο σωματείο της ΑΕΖ.
 
Πριν προχωρήσω στα τελικά ευρήματα μου θεωρώ αναγκαίο να αναφερθώ στις πρόνοιες του άρθρου 10 (ιθ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ όπως αυτό τροποποιήθηκε πρόσφατα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.
 
Η εν λόγω πρόνοια των Πειθαρχικών Κανονισμών αναφέρει επι λέξη τα ακόλουθα:
 
«Α. Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει ενημέρωση από την UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα για οιονδήποτε ποδοσφαιρικό αγώνα Πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΚΟΠ και στην οποία καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα σε συγκεκριμένο σωματείο, θα επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:
 
1.Στον πρώτο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000
 
2.Στο δεύτερο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000 και αφαίρεση 6 βαθμών. Σε περίπτωση που ο φάκελος αφορά ομάδα Β, Γ ή επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ ή οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας πρωταθλήματος ΚΟΠ, τότε επιπρόσθετα της ποινής των €50.000 και της αφαίρεσης 6 βαθμών, θα επιβάλλεται και η ποινή της απαγόρευσης ανόδου του σωματείο στην πιο πάνω ανώτερη κατηγορία καις τη θέση του θα προάγεται το αμέσως επόμενο σωματείο.
 
3.Στο τρίτο φάκελο θα επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής των σωματείων, στο Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν (διαβάθμιση) και αποκοπή όλων των χορηγιών και/ή εσόδων τα οποία τα σωματεία θα ελάμβαναν από τη συμμετοχή τους στα εν λόγω πρωταθλήματα, από τη Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
 
4.Στο τέταρτο φάκελο θα επιβάλλεται η ποινή προστίμου €100.000 και παράλληλα διαγραφή του σωματείου από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας. Στην περίπτωση αυτή το σωματείο το οποίο έχει διαγραφεί από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας δε θα έχει δικαίωμα επανεγγραφής του και συμμετοχής του στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για τα επόμενα 5 χρόνια.
 
-Νοείται ότι για το θέμα της διαγραφής από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας ενός σωματείο θα επιλαμβάνεται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, το οποίο με βάση το καταστατικό έχει την αρμοδιότητα για την υλοποίηση της ποινής διαγραφής του σωματείου.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ θα επιλαμβάνεται του θέματος αμέσως μετά την παραπομπή ενώπιον του της Απόφασης του Αθλητικού Δικαστή.
 
Β. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φάκελος ο οποίος αποστέλλεται από την UEFA και δεν καταλογίζει και/ή αποδίδει υπαιτιότητα σε οιονδήποτε σωματείο, τότε θα αρχειοθετείται χωρίς τη παραπομπή οιουδήποτε ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή.
 
Γ. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες από το φάκελο που αποστέλλεται από την UEFA διαπιστώνεται ξεκάθαρα ότι η επιχειρούμενη χειραγώγηση του αγώνα στη βάση της ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας, δεν επετεύχθη (απέτυχε το συγκεκριμένο στοίχημα) τότε ο φάκελος θα αρχειοθετείται χωρίς τη παραπομπή οιουδήποτε ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή.
 
-Νοείται ότι ο φάκελος για όλα τα στοιχεία θα παραπέμπεται για περαιτέρω εξετάσεις και έρευνα στην Αστυνομία.»
 
Με βάση τα πιο πάνω δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι με το μαρτυρικό υλικό το οποίο έχει τεθεί ενώπιον μου καταδεικνύεται (με βάση το σχετικό κανονισμό) ότι το σωματείο της ΑΕΖ Ζακακίου έχει διαπράξει το αδίκημα της χειραγώγησης συγκεκριμένου αποτελέσματος στον αναφερόμενο αγώνα, η οποία επιβεβαιώνεται με την ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητας του αναφερόμενου αγώνα Πρωταθλήματος ο οποίος διεξήχθη στις 22/1/2017.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα της αρμόδιας υπηρεσίας της UEFΑ διαπιστώνεται ξεκάθαρα ότι οι στοιχηματίζοντες στόχευαν συγκεκριμένα τις αγορές που αφορούσαν αποκλειστικά το πρώτο ημίχρονο του αναφερόμενου αγώνα. Συγκεκριμένα ο αγώνας αυτός χειραγωγήθηκε από την ομάδα της ΑΕΖ για να αποκομίσει οικονομικό όφελος, χάνοντας εσκεμμένα στο πρώτο ημίχρονο του ρηθέντος ποδοσφαιρικού αγώνα με 5 τέρματα διαφορά.
 
Αποδέχομαι πλήρως το συμπέρασμα της συγκεκριμένης επιτροπής της UEFA ότι η συγκεκριμένη αυτή στοιχηματική δραστηριότητα ήταν αποτέλεσμα της χειραγώγησης από την ομάδα της ΑΕΖ για να αποκομίσει οικονομικό όφελος από τις στοιχηματικές αγορές και παράλληλα απορρίπτω τη θέση την οποία προβάλλει το σωματείο με τη ρηθείσα επιστολή του, δηλώνοντας ότι είναι αθώο.
 
Δεν αποδέχομαι τη θέση την οποία προβάλλει ο συνήγορος του σωματείου της ΑΕΖ ότι θα πρέπει να μην τιμωρηθεί το σωματείο στηριζόμενο μόνο στις υπόνοιες οι οποίες ότι παραδέχεται ότι προκύπτουν από τα ευρήματα της αρμόδιας επιτροπής της UEFA.
 
Θέλω να υπενθυμίσω με έμφαση ότι σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του εν λόγω κανονισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, θεσμοθετήθηκε ότι η διάπραξη αδικήματος εδράζεται όταν και εφόσον η αρμόδια επιτροπή της UEFA καταλογίζει και/ή αποδίδει υπαιτιότητα σε συγκεκριμένο σωματείο. Δηλαδή με λίγα λόγια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ με την αναφερόμενη τροποποίηση ξεκαθάρισε ότι επιθυμούσε να θεσμοθετήσει ότι η ενοχή οιουδήποτε σωματείου για χειραγώγηση ποδοσφαιρικού αγώνα, ουσιαστικά αποδεικνύεται από το κατά πόσο καταλογίζεται ή αποδίδεται υπαιτιότητα σε συγκεκριμένο σωματείο.
 
Ως εκ τούτου με βάση την ενημέρωση την οποία η ΚΟΠ έλαβε από την αρμόδια επιτροπή της UEFA είναι ξεκάθαρο ότι στον αναφερόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα στο σωματείο της ΑΕΖ.
 
Ενόψει των πιο πάνω και σύμφωνα πάντοτε με τη σχετική πρόνοια του Πειθαρχικού Κανονισμού επιβάλλω στο σωματείο της ΑΕΖ πρόστιμο €50.000.
 
Η εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης, αναστέλλεται για 8 μέρες από την επόμενη της κοινοποίησης αυτής της απόφασης στο σωματείο σας, σύμφωνα με το Άρθρο 74 (Γ) του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΚΟΠ.
 
Η πιο πάνω χρηματική ποινή με βάση το άρθρο 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών πρέπει να πληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημέρα που λήγει η αναστολή εκτέλεσης της ποινής.
 
Παράλληλα θα ήθελα να τονίσω με έμφαση ότι θα πρέπει επιτέλους όλοι οι φορείς που συναποτελούν το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πάταξη του φαινομένου της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων, η οποία αναπόφευκτα πλήττει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία τόσο του κυπριακού πρωταθλήματος όσο και των ιδίων των ομάδων οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.
 
Περαιτέρω θα ήθελα να εκφράσω την ευαρέσκεια μου για το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, αντιλαμβανόμενο τη σοβαρότητα του θέματος και κυρίως την έκταση την οποία προσέλαβε το θέμα τα τελευταία χρόνια, προχώρησε αποφασιστικά στην τροποποίηση και έγκριση του νέου κανονισμού ο οποίος περικλείει αποτρεπτικές ποινές στα παρεκτρέποντα σωματεία.
 
Θέλω να προειδοποιήσω όλα τα σωματεία ότι είμαι αποφασισμένος να τηρήσω με θρησκευτική ευλάβεια όλες τις πρόνοιες του νέου κανονισμού, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες ποινές σε μια έκδηλη προσπάθεια εξυγίανσης του Κυπριακού ποδοσφαίρου.
 
Ευελπιστώ ότι τόσο η παρούσα υπόθεση όσο και πανομοιότυπη υπόθεση που αφορά άλλο σωματείο να είναι οι πρώτες αλλά και οι τελευταίες που θα αχθούν ενώπιον μου.
 
Αριστοτέλης Βρυωνίδης
Αθλητικός Δικαστής
2/2/2017

 
Πειθαρχικός Εισαγγελέας ΚΟΠ και Καρμιώτισσα Πολεμιδιών
 
Το σωματείο της Καρμιώτισσας παραπέμπεται για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στα πλαίσια του αγώνα κυπέλλου COCA – COLA Α’ και Β’ κατηγορίας ο οποίος διεξήχθη στις 18/1/2017. Η εν λόγω παραπομπή εδράζεται κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ( UEFA) μέσα από την οποία καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα στο σωματείο Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, κατά παράβαση του άρθρου 10 ιθ(α)(β)(γ) (δ) (ε) (στ) (ζ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ, όπως αυτοί τροποποιήθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ στις 21/11/2016 και τέθηκαν αμέσως σε ισχύ με την κοινοποίηση της εγκυκλίου με αριθμό 0471/2016-2017 στις 22/11/2016.
 
Το σωματείο της Καρμιώτισσας παραπέμφθηκε με τη πιο πάνω κατηγορία από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα με σχετική επιστολή ημερομηνίας 27/1/2017 και το σωματείο την ίδια ημέρα έλαβε σχετική πληροφόρηση.
 
Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή παραπομπής ημερομηνίας 27/1/2017, το σωματείο της Καρμιώτισσας εκλήθη αν το επιθυμούσε να υποβάλει γραπτώς τις απόψεις του προς τον Αθλητικό Δικαστή μέσω της ΚΟΠ το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 30/1/2017.
 
Το σωματείο της Καρμιώτισσας απέστειλε επιστολή στις 31/1/2017 με την οποία δηλώνει αθώο σε σχέση με τη παρούσα υπόθεση και παράλληλα εκφράζει τον ισχυρισμό ότι η αρμόδια επιτροπή της UEFA στην επιστολή της ημερομηνίας 24/1/2017 εκφράζει απλά την «γνώμη» ότι το σωματείο της Καρμιώτισσας είναι υπαίτιο και κατ’ επέκταση δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι το σωματείο ευθύνεται για το πιο πάνω αδίκημα.
 
Ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας παρουσίασε ενώπιον μου όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν τη παρούσα υπόθεση και ειδικότερα όλο το ενημερωτικό υλικό το οποίο απέστειλε η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) προς τη ΚΟΠ.
 
Από το υλικό αυτό διαπιστώνεται ότι η UEFA απέστειλε προς την ΚΟΠ στις 20/1/2017 σχετική αναφορά στα πλαίσια του συστήματος ανίχνευσης απάτης στοιχημάτων θεωρώντας ως χειραγωγημένο τον εν λόγω ποδοσφαιρικό αγώνα.
 
Παράλληλα στις 24/1/2017 με σχετική επιστολή της η UEFA προς τον αρμόδιο λειτουργό της ΚΟΠ γνωστοποίησε το εύρημα της καταλογίζοντας υπαιτιότητα στο σωματείο της Καρμιώτισσας.
 
Πριν προχωρήσω στα τελικά ευρήματα μου θεωρώ αναγκαίο να αναφερθώ στις πρόνοιες του άρθρου 10 (ιθ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ όπως αυτό τροποποιήθηκε πρόσφατα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.
 
Η εν λόγω πρόνοια των Πειθαρχικών Κανονισμών αναφέρει επι λέξη τα ακόλουθα:
 
«Α. Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει ενημέρωση από την UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα για οιονδήποτε ποδοσφαιρικό αγώνα Πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΚΟΠ και στην οποία καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα σε συγκεκριμένο σωματείο, θα επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:
 
1.Στον πρώτο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000
 
2.Στο δεύτερο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000 και αφαίρεση 6 βαθμών. Σε περίπτωση που ο φάκελος αφορά ομάδα Β, Γ ή επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ ή οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας πρωταθλήματος ΚΟΠ, τότε επιπρόσθετα της ποινής των €50.000 και της αφαίρεσης 6 βαθμών, θα επιβάλλεται και η ποινή της απαγόρευσης ανόδου του σωματείο στην πιο πάνω ανώτερη κατηγορία καις τη θέση του θα προάγεται το αμέσως επόμενο σωματείο.
 
3.Στο τρίτο φάκελο θα επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής των σωματείων, στο Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν (διαβάθμιση) και αποκοπή όλων των χορηγιών και/ή εσόδων τα οποία τα σωματεία θα ελάμβαναν από τη συμμετοχή τους στα εν λόγω πρωταθλήματα, από τη Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
 
4.Στο τέταρτο φάκελο θα επιβάλλεται η ποινή προστίμου €100.000 και παράλληλα διαγραφή του σωματείου από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας. Στην περίπτωση αυτή το σωματείο το οποίο έχει διαγραφεί από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας δε θα έχει δικαίωμα επανεγγραφής του και συμμετοχής του στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για τα επόμενα 5 χρόνια.
 
-Νοείται ότι για το θέμα της διαγραφής από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας ενός σωματείο θα επιλαμβάνεται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, το οποίο με βάση το καταστατικό έχει την αρμοδιότητα για την υλοποίηση της ποινής διαγραφής του σωματείου.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ θα επιλαμβάνεται του θέματος αμέσως μετά την παραπομπή ενώπιον του της Απόφασης του Αθλητικού Δικαστή.
 
Β. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φάκελος ο οποίος αποστέλλεται από την UEFA και δεν καταλογίζει και/ή αποδίδει υπαιτιότητα σε οιονδήποτε σωματείο, τότε θα αρχειοθετείται χωρίς τη παραπομπή οιουδήποτε ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή.
 
Γ. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες από το φάκελο που αποστέλλεται από την UEFA διαπιστώνεται ξεκάθαρα ότι η επιχειρούμενη χειραγώγηση του αγώνα στη βάση της ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας, δεν επετεύχθη (απέτυχε το συγκεκριμένο στοίχημα) τότε ο φάκελος θα αρχειοθετείται χωρίς τη παραπομπή οιουδήποτε ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή.
 
-Νοείται ότι ο φάκελος για όλα τα στοιχεία θα παραπέμπεται για περαιτέρω εξετάσεις και έρευνα στην Αστυνομία.»
 
Με βάση τα πιο πάνω δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι με το μαρτυρικό υλικό το οποίο έχει τεθεί ενώπιον μου καταδεικνύεται (με βάση το σχετικό κανονισμό) ότι το σωματείο της Καρμιώτισσας Πολεμιδιών έχει διαπράξει το αδίκημα της χειραγώγησης συγκεκριμένου αποτελέσματος στον αναφερόμενο αγώνα, η οποία επιβεβαιώνεται με την ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητας του αναφερόμενου αγώνα κυπέλλου ο οποίος διεξήχθη στις 18/1/2017.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα της αρμόδιας υπηρεσίας της UEFΑ διαπιστώνεται ξεκάθαρα ότι η στοιχηματικη αγορά κατέδειξε πως κάποιοι από τους στοιχηματίζοντες είχαν προηγούμενη γνώση ότι το αντίπαλο σωματείο της ΑΕΚ Λάρνακας θα κέρδιζε τον αναφερόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα με 5 τέρματα διαφορά, γεγονός που θα απέφερε σημαντικά στοιχηματικά κέρδη.
 
Αποδέχομαι πλήρως το συμπέρασμα της συγκεκριμένης επιτροπής της UEFA ότι η ασυνήθιστη αυτή στοιχηματική δραστηριότητα ήταν αποτέλεσμα της χειραγώγησης από την ομάδα της Καρμιώτισσας για να αποκομίσει οικονομικό όφελος από τις στοιχηματικές αγορές και παράλληλα απορρίπτω τη θέση την οποία προβάλλει το σωματείο με τη ρηθείσα επιστολή του, δηλώνοντας ότι είναι αθώο.
 
Θα πρέπει να τονιστεί με έμφαση ότι σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του εν λόγω κανονισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, θεσμοθετήθηκε ότι η διάπραξη αδικήματος εδράζεται όταν και εφόσον η αρμόδια επιτροπή της UEFA καταλογίζει και/ή αποδίδει υπαιτιότητα σε συγκεκριμένο σωματείο.
 
Ως εκ τούτου με βάση την ενημέρωση την οποία η ΚΟΠ έλαβε από την αρμόδια επιτροπή της UEFA είναι ξεκάθαρο ότι στον αναφερόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα στο σωματείο της Καρμιώτισσας.
 
Ενόψει των πιο πάνω και σύμφωνα πάντοτε με τη σχετική πρόνοια του Πειθαρχικού Κανονισμού επιβάλλω στο σωματείο της Καρμιώτισσας πρόστιμο €50.000.
 
Η εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης, αναστέλλεται για 8 μέρες από την επόμενη της κοινοποίησης αυτής της απόφασης στο σωματείο σας, σύμφωνα με το Άρθρο 74 (Γ) του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΚΟΠ.
 
Η πιο πάνω χρηματική ποινή με βάση το άρθρο 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών πρέπει να πληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημέρα που λήγει η αναστολή εκτέλεσης της ποινής.
 
Παράλληλα θα ήθελα να τονίσω με έμφαση ότι θα πρέπει επιτέλους όλοι οι φορείς που συναποτελούν το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πάταξη του φαινομένου της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων, η οποία αναπόφευκτα πλήττει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία τόσο του κυπριακού πρωταθλήματος όσο και των ιδίων των ομάδων οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.
 
Περαιτέρω θα ήθελα να εκφράσω την ευαρέσκεια μου για το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, αντιλαμβανόμενο τη σοβαρότητα του θέματος και κυρίως την έκταση την οποία προσέλαβε το θέμα τα τελευταία χρόνια, προχώρησε αποφασιστικά στην τροποποίηση και έγκριση του νέου κανονισμού ο οποίος περικλείει αποτρεπτικές ποινές στα παρεκτρέποντα σωματεία.
 
Θέλω να προειδοποιήσω όλα τα σωματεία ότι είμαι αποφασισμένος να τηρήσω με θρησκευτική ευλάβεια όλες τις πρόνοιες του νέου κανονισμού, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες ποινές σε μια έκδηλη προσπάθεια εξυγίανσης του Κυπριακού ποδοσφαίρου.
 
Ευελπιστώ ότι τόσο η παρούσα υπόθεση όσο και πανομοιότυπη υπόθεση που αφορά άλλο σωματείο να είναι οι πρώτες αλλά και οι τελευταίες που θα αχθούν ενώπιον μου.
 
Αριστοτέλης Βρυωνίδης
Αθλητικός Δικαστής
2/2/2017

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Τελευταία Ενημέρωση