ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Κίκης Φιλίππου: «Δεν μπορεί να είναι 3-4 ομάδες και να το παλεύουν μεταξύ τους»

Όλα όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 95.0...

Πολλά και ενδιαφέροντα ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας. Ο Κίκης Φιλίππου αναφέρθηκε στην αύξηση των ομάδων στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, ενώ μίλησε και για την πορεία της ομάδας στην δεύτερη κατηγορία.

Για την ομάδα του Εθνικού Άχνας: «Η ομάδα μας είναι στην Ελλάδα και στην Νάουσα. Ένας φίλος του σωματείου μας πρόσφερε τα εισιτήρια και βλέποντας πως το κόστος είναι χαμηλό, προχωρήσαμε. Είμαστε ευχαριστημένοι. Θα πω κάτι που λέω πάντα, ο Εθνικός στηρίζεται στους φίλους του σωματείου, είχε πάντα καλούς φίλους. Είναι από τους λόγους που κρατήθηκε στην πρώτη κατηγορία για αρκετές σεζόν. Σίγουρα θα υπάρξουν και τα φιλικά, και θα δούμε αν είναι στις δυνατότητες μας ώστε να κινηθούμε. Μόνο με σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε πίσω, έχουμε κόσμο δίπλα μας στις δύσκολες οικονομικές στιγμές. Όμως δεν σκεφτόμαστε πως αρχίζουμε και ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Μόνο με σκληρή δουλειά και συνεργασία θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Για την συνέλευση στις 20/8 για την πρόταση για αύξηση των ομάδων: «Είναι καθαρό πως το σύστημα που παίζαμε είναι το καλύτερο. Παλιά λεγόταν πως στο δεύτερο γκρουπ δεν ήταν και οι καλύτερες συνθήκες, όμως και στο πρώτο γκρουπ δεν ήταν και τα καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια. Θεωρώ πως είναι θέμα των μεγάλων σωματείων, η απόφαση είναι δική τους. Φαίνεται πως υπάρχουν προβλήματα. Αν θέλουμε να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να φέρουμε πίσω τον κόσμο, πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα.

Ο Εθνικός Άχνας δεν πρόβλεψε πως θα ερχόταν η κρίση. Μετά την κρίση μέχρι σήμερα, έχασε πέραν των 5 εκ. ευρώ γιατί ήρθε η κρίση. Ενώ ήμασταν από τα πιο υγειές σωματεία, από την μια μέρα στην άλλη βρεθήκαμε στην άλλη πλευρά. Μπορεί τα προβλήματα να είναι κρυμμένα, αλλά αν εξαιρέσουμε 2-3 ομάδες, όλες οι άλλες έχουν μεγάλα προβλήματα. Είναι μια αλυσίδα για να μπορέσουν κάποια σωματεία να βγουν από το αδιέξοδο. Αρκετά σωματεία έχουν μπλεχτεί σε ένα κύκλο που δεν μπορούν να βγουν από μέσα.

Αρχίσαμε από το τίποτα και φτάσαμε σε ένα καλό βαθμό, τουλάχιστον οι 3-4 ομάδες, τις βλέπουμε στην Ευρώπη και έχουν ανεβάσει το επίπεδο. Αλλά αυτό έγινε γιατί υπάρχουν άλλες ανταγωνιστικές ομάδες. Θεωρώ ότι είναι ένας τρόπος για να βρεθούν λύσεις και να υπάρξει υγεία και ανταγωνισμός. Δεν μπορεί να είναι οι 3-4 ομάδες και να το παλεύουν μεταξύ τους».

Για την εισήγηση των 16 ομάδων: «Δεν κάνουμε εμείς την εισήγηση. Δεν έχουμε καν δικαίωμα ψήφου. Απλά συζητάμε την πρόταση. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Αν καταφέρουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα τότε το πρωτάθλημα μας θα γίνει ανταγωνιστικό. Παίζουμε οκτώ φορές με την κάθε ομάδα, ε είναι φυσικό να υπάρχουν φιλίες κλτπ».

Για τα νεαρά παιδιά της ομάδας: «Το έχω αποφασίσει, και έχω δεσμευτεί. Αυτά τα παιδιά που είχαμε ξεκινήσει πέρσι, έχουν παραμείνει και ενσωματώσαμε κι άλλους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Θα τους δούμε ως αυριανούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας. Κάνουμε μια νέα αρχή, με νέα βάση ποδοσφαιριστών. Θα βασιστούμε στα δικά μας παιδιά, προσφέροντας κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές. Αυτά τα παιδιά σύντομα θα τα δούμε και θα μιλάμε για το ταλέντο τους. Είμαι βέβαιος για αυτό».

Πως θα αλλάξουν τα οικονομικά με την αύξηση των ομάδων: «Να σας πω πως στην δεύτερη κατηγορία είναι χάος η κατάσταση. Δεν υπάρχουν γήπεδα, μιλούσαμε με την Ομοσπονδία για να μας δώσουν 10 μπάλες, οι οποίες στοιχίζουν 10 ευρώ; Πρέπει να αλλάξει η βάση του ποδοσφαίρου. Να δείτε πως και με τις 12 ομάδες, οι ομάδες που θα είναι στο δεύτερο γκρουπ, θα δώσουν πολλά λεφτά και θα δείτε πως κάποιες θα πέσουν έξω στον προϋπολογισμό τους που θα είναι δύσκολο να επιστρέψουν. Είναι μεγάλο θέμα αυτό. Έστω και να διατηρείς τον προϋπολογισμό τους, είναι σημαντικό. Αλλά ο κόσμος δεν γνωρίζει πως η πλειοψηφία των ομάδων είναι καταχρεωμένες και παίζουν τα ρέστα τους. Είναι καθαρά θέμα δουλειάς και πως βλέπει ο κάθε παράγοντας το ποδόσφαιρο. Κάποιοι παίρνουν τα ταλέντα μας και τα εγκλωβίζουν, μετά ψάχνουμε να κάνουμε Εθνική ομάδα κτλπ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X