ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Κίκης Φιλίππου: «Απίστευτος άνθρωπος ο Κωστάκης» (ηχητικό)

Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη

Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου μίλησε στην εκπομπή «Pressing» του ΣΠΟΡ FM Κύπρου και αναφέρθηκε στον θάνατο του προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη, όντας πολύ συγκινημένος. 

Αναλυτικά τι ανέφερε στον Ανδρέα Βιολάρη:

«Όλοι μας που γνωρίσαμε τον Κωστάκη για μας αυτές οι μέρες είναι δύσκολες. Δεν περνούσε απαρατήρητος. Είχες ένα προστάτη δίπλα σου, αυτό μας έβγαζε, μας έκανε να κάναμε πράγματα που δεν θέλαμε πολλές φορές, αλλά πίστευε πως ήταν τα πιο σωστά. Ήταν ο άνθρωπος που αφοσιώθηκε στο ποδόσφαιρο και αφέθηκε εξ ολοκλήρου σε αυτό. Μερόνυχτα αγωνιζόταν για να ανεβάσει ψηλά το ποδόσφαιρο μας, έβαλε ψηλά τον πήχη και το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των ομάδων στην Ευρώπη, αλλά και της Εθνικής μας. Πίστευε πως με δουλειά θα έρχονταν τα αποτελέσματα.»

«Δεν είναι τυχαίο που κατάφερε να μείνει τόσα χρόνια στην Ομοσπονδία, ήταν έξυπνος και τίμιος, όποτε χρειαζόμασταν στήριξη ήταν δίπλα μας.  Ήταν ο ανθρωπος που μας προέτρεπε να διατηρήσουμε τα προσφυγικά σωματεία ζωντανά. Ήταν ένας περήφανος άνθρωπος και είμαι περήφανος που τον είχα σαν φίλο μου. Έμαθα αρκετά από αυτόν και τέτοιοι άνθρωποι δεν βρίσκονται εύκολα. Ο αντικαταστάτης του δύσκολα θα βρεθεί, διότι έβαλε ψηλά τον πήχη στο ποδόσφαιρο μας.»

«Επί εποχής του, είχαν γίνει οι μεγαλύτερες αλλαγές στο ποδόσφαιρο μας. Τα καταφέραμε, διότι ήταν καθοδηγητής, είχε όραμα, υπήρχαν και οι συνεργάτες του. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ραγδαία στο ποδόσφαιρο μας. Σήμερα, η ΚΟΠ έχει 100-150 υπαλλήλους, δείγμα της αλλαγών που επέφερε. Και ο Λευκαρίτης έχει αφήσει την σφραγίδα του στο ποδόσφαιρό μας. Ο Κωστάκης διαχειριζόταν πολύ δύσκολες καταστάσεις, ήταν αγνός, δεν ήθελε την προβολή, ήταν απίστευτος σαν άνθρωπος. »

«Είχα πει ότι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο "τυφλώνονται" και θέλουν ο καθένας τα δικά του. Τα προβλήματα τα κράταγε μέσα του, αλλά φέραμε αποτελέσματα, αλλά υπήρχαν εποχές που χρειαζόταν πολλή δουλειά για να κρατήσεις το ισοζύγιο. Ήταν ο κατάλληλος για το Κυπριακό Ποδόσφαιρο.»

«Οποιαδήποτε απόφαση έπαιρνε, πίστευε πως ήταν σωστή. Η τελευταία μου διαφωνία μαζί του ήταν στην σύσκεψη της ΚΟΠ στη Λεμεσό για τους κόκκινους φακέλους και του το είχα πει. Τον είχα δει την περασμένη Παρασκευή και φεύγοντας, είπα στον εαυτό μου πόσο άτυχος φάνηκε. Πρέπει να έχουμε σεβασμό για όσους έχουν καταφέρει να αναδείξουν το ποδόσφαιρο μας και στο εξωτερικό και έχουν πετύχει τόσα πολλά πράγματα»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X