ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Να δράσουμε όλοι αν θέλουμε ποδόσφαιρο»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου μίλησε ο Πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου. Θέμα συζήτησης ήταν τα προβλήματα – τα οικονομικά κυρίως – που αφορούν γενικότερα τις ομάδες τις Κύπρου.

Αναλυτικά:

Για τα δεδομένα μετά τη χθεσινή άτυπη συνέλευση: «Εγώ δεν τα βλέπω όλα μαύρα αν και χθες τα πράγματα παρουσιάστηκαν κάπως θολά. Θεωρώ όμως πως αν δεν οργανωθούμε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αν οργανωθούμε μπορούμε να βελτιώσουμε αρκετά. Είμαστε στο παρά πέντε και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να ενωθούμε. Είμαστε σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν περιθώρια για μεταξύ μας διαφορές».

Για την επιτροπή: «Είναι μια ομάδα με παράγοντες από σωματεία που την περσινή ήταν στην πρώτη εξάδα και παράγοντες της ΚΟΠ. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουμε δουλειά για να λύσουμε τα προβλήματα».

Για τα τηλεοπτικά: «Για τα πλείστα των σωματείων τα κύρια έσοδα τους είναι τα τηλεοπτικά που εκεί στηρίζεται ένα μεγάλο ποσοστό των προϋπολογισμών. Σίγουρα πρέπει να βρεθούν λύσεις. Είναι γνωστό το τι είχε γίνει. Είναι όμως καθαρά τα πράγματα πως δεν πρέπει να υπάρχουν κόντρες μεταξύ ΚΟΠ και σωματείων. Αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σχετικά με το ποδόσφαιρο. Σίγουρα την ευθύνη την έχουμε εμείς οι παράγοντες αλλά και η ομοσπονδία. Δεν θα υπάρχει δικαιολογία αν κλείσουν σωματεία».

Για το τι θα κάνει η επιτροπή: «Η επιτροπή που θα ασχοληθεί σοβαρά με το ποδόσφαιρο πρέπει να δει τα πάντα. Υπάρχουν εισηγήσεις για όλα τα θέματα και πρέπει να τα δει όλα. Καταφέραμε να καταστρέψουμε σχεδόν το ποδόσφαιρο εμείς οι παράγοντες αλλά και η ομοσπονδία. Θα ξεκινήσουμε εμείς από το σπίτι μας και ο άλλος παράγοντες είναι οι αθλητικογράφοι που πρέπει να βοηθήσουν. Και πάλι όμως εμείς φταίμε που δεν σας δείξαμε πως έρχονται τα λεφτά για να βοηθήσουμε όλοι το ποδόσφαιρο».

Για τις οφειλές προς το κράτος: «Μπορούν να γίνουν πολλά και είμαι βέβαιος πρέπει να διορθωθούν πολλά θέματα. Όμως το κράτος έχει υποχρέωση το κράτος προς τα σωματεία; Όχι δεν έχει. Το ποδόσφαιρο έφερε 30 χιλιάδες τουρίστες αλλά το κράτος δεν έχει υποχρέωση. Πρέπει να μπουν όλα στα τραπέζι. Και να δούμε πόσα λεφτά επιστρέφει το κράτος στα σωματεία. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι μας αν θέλουμε να έχουμε ποδόσφαιρο».

ΕΘΝΙΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση