ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Β’ Κατηγορία: Φουντώνει η μάχη της ανόδου

Το πρόγραμμα των τριών μονομάχων

Σάββας Λαζανιάς

Κορυφώνεται η αγωνία στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας. Απομένουν μόλις τρεις στροφές πριν το τέλος του μαραθωνίου και τα πάντα παραμένουν ρευστά για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Την κούρσα του πρωταθλήματος οδηγεί η Ένωση με 51 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 15 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 νίκες σε 23 αγώνες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αναγέννηση με 50 βαθμούς και στην 3η ο Οθέλλος με 48. Αυτές οι ομάδες θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους το εισιτήριο της ανόδου.

Η Ένωση έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά τις ΑΕΖ (εκτός), Εθνικός Άσσιας (εντός) και Ομόνοια Αραδίππου (εκτός). ΑΕΖ και Ομόνοια Αραδδίπου είναι φαινομενικά αδιάφορες καθώς έχουν ξεμείνει από στόχους. Ο Εθνικός Άσσιας δίνει μεγάλη μάχη για την παραμονή.

Η Αναγέννηση θα αντιμετωπίσει τον Διγενή Βορόκλινης (εντός), τον ΑΣΙΛ (εντός) και την Ξυλοτύμπου (εκτός). Ο Διγενής χρειάζεται ακόμη μερικούς βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή. Η Ξυλοτύμπου είναι κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού είναι αναγκασμένη να ψάξει βαθμούς απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Φαινομενικά αδιάφορος είναι ο ΑΣΙΛ, ο οποίος βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές ο Οθέλλος θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Άσσιας (εκτός), την Ομόνοια Αραδίππου (εντός) και τον Διγενή Βορόκλινης (εκτός). Έχουμε αναφερθεί πιο πάνω στα βαθμολογικά δεδομένα αυτών των τριών ομάδων.

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες

Όπως είναι διαμορφωμένη η βαθμολογία δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να κριθεί ο πρωταθλητής στην διπλή ή ακόμα και στην τριπλή ισοβαθμία.

Ας πιάσουμε πρώτα τις διπλές ισοβαθμίες. Σε ισοβαθμία ανάμεσα στην Ένωση και τον Οθέλλο υπερισχύει η ομάδα της Αθηένου. Σε ισοβαθμία ανάμεσα στην Ένωση και την Αναγέννηση υπερισχύουν οι «βυσσινί». Σε ισοβαθμία ανάμεσα στον Οθέλλο και την Αναγέννηση υπερισχύει η ομάδα της Αθηένου. Η Αναγέννηση υστερεί σε όλες τις πιθανές διπλές ισοβαθμίες.

Σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία υπερισχύει ο Οθέλλος καθώς έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στα παιχνίδια που έδωδαν αναμεταξύ τους η ομάδα της Αθηένου, η Αναγέννηση και Ένωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Σάββας Λαζανιάς

Β Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X