ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νίκη χρυσάφι

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

georgioue@sppmedia.com

Τεράστια νίκη για τον Άρη με 1-2. Η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να πάρει μια νίκη χρυσάφι που θα τον βοηθήσει πολύ στη δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Ο Άρης έφθασε τους 18 βαθμούς στο πρωτάθλημα, 8 περισσότερους από την ΑΕΖ που βρίσκεται σε θέση απευθείας υποβιβασμού. Αντίθετα ο Ερμής έχασε πολύτιμο έδαφος και έμεινε στους 29 βαθμούς. Αν η Ανόρθωση κερδίσει την Δόξα τότε ο Ερμής θα δει την διαφορά από την 6η θέση να πηγαίνει στους 3 βαθμούς.

 

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε στον αγώνα ο Ερμής ο οποίος έψαχνε ένα γρήγορο τέρμα. Μόλις στο 5’ ο Ντε Μέλο έφυγε μόνος, όμως ο Γιαννακόπουλος μάζεψε τη μπάλα πριν το ποδοσφαιριστή του Ερμή. Ο Ερμής είχε την πρωτοβουλία στις κινήσεις χωρίς όμως να πετυχαίνει το ζητούμενο που ήταν το τέρμα. Αντίθετα ο Άρης στην πρώτη του ευκαιρία στο 14’ σημείωσε το τέρμα. Ήταν ένα φοβερό τέρμα από τον Μαραγκουδάκη, ο οποίος με σουτ στην κίνηση από τα ύψος της περιοχής νίκησε τον Στυλιανού. Ο Ερμής έψαχνε την αντίδραση όμως ο Άρης ήταν η ομάδα που έβγαινε μπροστά με αξιώσεις. Στο 27’ ο Αντωνίου έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε έξω, ενώ στο ίδιο λεπτό και ο Γιούσεφ δοκίμασε το πόδι του χωρίς όμως επιτυχία. Στο 32’ και πάλι η ομάδα του Άρη, με πρωταγωνιστή τον Γιούσεφ για ακόμη μια φορά έχασε ευκαιρία όταν ο ποδοσφαιριστής του Άρη έκανε το σουτ όμως και πάλι ήταν άστοχος. Στο 32’ ο Αουρέλιο προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματα του Άρη με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Στυλιανού απέκρουσε δύσκολα. Αντίδραση από τον Ερμή δεν υπήρξε μέχρι το 38’. Σε εκείνο το λεπτό ο Ντομινίκ έπιασε την κεφαλιά, έπειτα από κακή έξοδο του Γιαννακόπουλου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη γράφοντας έτσι το Ερμής – Άρης 1-1. Η χαρά της ισοφάρισης όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς 4 λεπτά αργότερα, στο 38’ του αγώνα, ο Γιούσεφ δεν αστόχησε και με πλασέ στο ύψος της περιοχής έδωσε το προβάδισμα στον Άρη.

 

Β’ Ημίχρονο

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερμής. Στόχος ήταν να ισοφαρίσει γρήγορα στο παιχνίδι. Όμως και πάλι ο Άρης έχασε την πρώτη ευκαιρία. Στο 50’ ο Γιούσεφ έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε μόλις έξω. Στο 58’ ο Ερμής έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όταν το πλασέ του Ντομινίκ σταμάτησε στο δοκάρι. Ήταν καθαρό πως ο Ερμής πίεζε για να πετύχει κάποιο τέρμα, όμως παράλληλα άφηνε ανοικτούς χώρους πίσω. Στο 66’ ο Μασίνουα έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε έξω. Μάλιστα ο Μασίνουα έχασε νέα ευκαιρία όταν στο 70 η κεφαλιά του έφυγε έξω. Στο 78΄ και πάλι ο Ερμής έψαξε το τέρμα με σουτ, το οποίο πέρασε όμως έξω από την εστία του Γιαννακόπουλου. Ο Ερμής ήθελε το τέρμα διακαώς. Μάλιστα στο 84’ ήταν η εκτέλεση φάουλ από τον Μαρτίνιουκ, η μπάλα μόλις έξω. Όσο και αν πίεζε ο Ερμής ο Άρης είχε τις απαντήσεις.

 Δίκαια η νίκη του Άρη. Η ομάδα της Λεμεσού μπορεί να μην είχε την κατοχή της μπάλας όμως είχε την ουσία. Με μυαλωμένο παιχνίδι και με τον Γιούσεφ σε καλή μέρα κατάφερε να φύγει από την έδρα του Ερμή με τους 3 πολύτιμους βαθμούς. Αντίθετα ο Ερμής χάνει έδαφος στην μάχη για την εξάδα.

Οι ενδεκάδες

ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Χριστοφή, Ντε Πίνα (81′ Γκραντίν), Χριστόφ, Ντε Βρίσε, Μαϊσουράτζε (50′ Μασίνουα), Αρτάμπε, Μαρτίνιουκ, Κότο Παγιές, Ντε Μέλο, Ντομινίκ.

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Ράσμους, Μενέντες, Ράντου, Θεοφίλου, Αουρέλιο, Παχίπης, Μαραγκουδάκης, Γιούσεφ (81′ Βέλνα), Αντωνίου (59′ Φράγκος), Σκούρτης (76′ Γκονζάλες).

 

ΑΡΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Άρης: Σε βαθιά κρίση

Άρης: Σε βαθιά κρίση

Πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο οι περσινοί πρωταθλητές – Τελικός το επερχόμενο ματς με την ΑΕΚ
 |  ΑΡΗΣ