ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με σβηστές μηχανές (pics)

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η ΑΕΚ πέρασε άνετα από το Παφιακό, επικρατώντας με 5-2 της ΑΕΖ. Η ομάδα της Λάρνακας συνέχισε την αλάνθαστη πορεία της στο πρωτάθλημα και θα πάει με την καλύτερη ψυχολογία στα επόμενα παιχνίδια.

Τα γκολ για την ομάδα του Ιδιακέθ πέτυχαν οι Άλβες (2), Τρισκόφσκι (2) και Ακοράν. Για την ΑΕΖ σκόραραν οι Πάγκαλος και Σάσι.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά από την αρχή και επέβαλε το δικό της ρυθμό, περιορίζοντας την ΑΕΖ σε παθητικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κιτρινοπράσινοι» είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας που σε κάποιες στιγμές έφτασε ακόμη και στο 70%. Η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 9ο λεπτό για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. Ο Τομάς έκανε την προβολή από το ύψος της περιοχής όμως δεν βρήκε στόχο.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 13’ με κεφαλιά του Άλβες μετά από σέντρα του Τέτε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο με τον Τρισκόφσκι, αποκτώντας ένα τεράστιο προβάδισμα για τη νίκη.  Στο 18’ ο Καταλά έπιασε την κεφαλιά με τον Οζίας να απομακρύνει σε  κόρνερ την τελευταία στιγμή. Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα ευκαιρία με το Μιντίκκη όμως ο Χρυσοστόμου ήταν σε σωστή και απόκρουσε τη μπάλα ασταθώς. Στο 32’ η ΑΕΚ απείλησε ξανά με μια κοντινή προβολή του Χαραλάμπους η οποία έφυγε άουτ. Η ομάδα της Λάρνακας πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δυο τερμάτων. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την ΑΕΚ. Στο 49’ ο Άλβες πρόλαβε την έξοδο του Χρυσοστόμου και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα άψογο πλασέ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 55’ ο Τρισκόφσκι έκανε το 4-0 με ένα ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ της τιμής και κατάφεραν να το πετύχουν στο 63’ με τον Πάγκαλο. Ο Ελλαδίτης νίκησε το Μίνιο με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 84’ με το Σάσι μετά από ασταθή απόκρουση του Μίνιο στο σουτ του Πάγκαλου. Στο 87’ η ΑΕΚ έκανε το 5-2 με τον Ακοράν ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 63’ Πάγκαλος, 84’ Σάσι - 13’ και 49’ Άλβες, 14’ και 55’ Τρισκόφσκι, 87' Ακοράν.

ΑΕΖ: Χρυσοστόμου, Σακελλαρίου, Κυριάκου, Μαμμίδης, Οζίας (46’ Σκόπλιακ), Τσιμόντζι (74’ Ντι Φράνκο), Φελισιέν, Ντο Σάντος, Σάσι, Πάγκαλος, Ανδρέου (64’ Βιγιαφάνες).

ΑΕΚ: Μίνιο, Μοϊσόφ, Καταλά, Μιντίκκης, Χαραλάμπους, Λαμπάν, Μπόλιεβιτς, Τομάς (56’ Εγγλέζου), Τέτε, Τρισκόφσκι (74’ Ακοράν), Άλβες (59’ Χαραλαμπίδης).

Κίτρινες κάρτες: Τσιμόντζι, Βιγιαφάνες.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΕΖ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X