ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ένα χρόνο στην Κύπρο γιορτάζει η GPS SEE / Valencia CF!

Στις 365 μέρες που πέρασαν, οι δράσεις της ποδοσφαιρικής ακαδημίας εντός και εκτός γηπέδου ήταν πολλές και σημαντικές

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ένα χρόνο λειτουργίας στην Κύπρο εορτάζει στις 20 Ιουλίου 2018 η Global Premier Soccer South East Europe / Valencia CF Cyprus. Η ποδοσφαιρική ακαδημία με έδρα τα γήπεδα «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο ανακοίνωσαν πριν από ένα ακριβώς χρόνο -σε διάσκεψη Τύπου όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ισπανικής ομάδας και της αμερικάνικης ακαδημίας- τη μετονομασία της σε GPS / Valencia και την υιοθέτηση του brand των «νυχτερίδων».

Στον ένα χρόνο που ακολούθησε, πολλές ήταν οι δράσεις της ακαδημίας, εντός και εκτός γηπέδου, τόσο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, όσο και σε κοινωνικά θέματα.

Η αγωνιστική δράση

Ξεκινώντας από το αθλητικό σκέλος, υπό την καθοδήγηση του τεχνικού σύμβουλου Μαρίνου Σατσιά και του τεχνικού διευθυντή Στέλιου Οκκαρίδη, η ακαδημία συμμετείχε στα πρωταθλήματα της ΠΟΑΠ, καθώς και σε μια σειρά από τουρνουά στην Κύπρο και στο εξωτερικό, κατακτώντας και αρκετούς τίτλους. Η εξαιρετική παρουσία της ακαδημίας, έφερε και την πρόσκληση σε δύο νεαρούς του 2003, τους Αχιλλέα Λόρδο και Ανδρέα Γιαννάκη, να μεταβούν τον Μάιο στην Ισπανία για προπονήσεις με την αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα της Βαλένθια.

Η απόκτηση του σύγχρονου μηχανήματος TOCA Training για το καλοκαιρινό καμπ και η μετάβαση στη Σολέα για το 1ο Elite Δοκιματικό καμπ στην Κύπρο για 50 παιδιά ηλικίας 11-14 ετών αποτέλεσαν τα highlights του καλοκαιριού.

Τον Μάιο η ακαδημία προχώρησε σε συνεργασία με το σωματείο ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου, στον τομέα των ακαδημιών. Με βάση τη συμφωνία, η ομάδα U16 της ΜΕΑΠ θα λειτουργεί από τη νέα σεζόν υπό την ευθύνη της ακαδημίας. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για λειτουργία του προγράμματος «GPS Juniors» το οποίο απευθύνεται σε παιδιά 4 και 5 ετών.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, η GPS / Valencia μπήκε σε διαδικασία προσλήψεων επιπλέον προπονητών, λόγω των αυξημένων αναγκών της. Σήμερα, το τεχνικό τιμ της ακαδημίας αποτελείται από ένα μίγμα από έμπειρους και ανερχόμενους κόουτς, όλοι τους καταρτισμένοι με βάση τους κανονισμούς του αθλήματος στην Κύπρο.

Κοινωνική ευθύνη και εκπαίδευση

Πέραν από το αγωνιστικό σκέλος, η ακαδημία GPS SEE / Valencia CF Cyprus ήταν ιδιαίτερα δραστήρια τον χρόνο που πέρασε και στους τομείς της κοινωνικής ευθύνης και της εκπαίδευσης. Η ακαδημία προχώρησε σε κοινές δράσεις με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη να δίνει το παρών του στη σχετική εκδήλωση του Μαΐου. Συνεργασία σύνηψε η ακαδημία και με τον Οργανισμό «Γκολ στη Ζωή».

Το σεμινάριο με τίτλο «Το τρίγωνο της επιτυχίας του αθλητή», που διοργάνωσε η GPS / Valencia τον Μάρτιο, στο οποίο ομιλητές ήταν μεταξύ άλλων και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού όπως η Νικολέτα Μιχαηλίδου και η Θάλεια Παναγή, απευθύνθηκε χωρίς επιπλέον κόστος στους γονείς και όχι μόνο της ακαδημίας.

Η συνεργασία με την αμερικάνικη GPS έφερε και πρόσβαση για τα παιδιά της ακαδημίας στο πρόγραμμα ποδοσφαιρικών υποτροφιών στις ΗΠΑ με την επωνυμία «Soccer Chance USA», ενώ αρκετές ήταν οι ανταλλαγές προπονητών σε Κύπρο και εξωτερικό για σεμινάρια.

Η άριστη συνεργασία με την ισπανική ομάδα αποδείχθηκε και από την έλευση στην Κύπρο τον Νοέμβριο των Antonio Navarro (διευθυντής των αναπτυξιακών προγραμμάτων της Valencia CF), Phillip Mitchel (Διευθυντής Στρατολόγησης και Διεθνών Προγραμμάτων της GPS Global) και Αντώνη Βλάχο (Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Νοτιοανατολικής Ευρώπης της GPS), οι οποίοι παρακολούθησαν προπονήσεις και είδαν από κοντά το τοπικό ταλέντο.

Μπαίνοντας πλέον στο 2ο χρόνο λειτουργίας της, η ακαδημία GPS / Valencia CF ετοιμάζει και άλλες πρωτοποριακές ενέργειες, με βασικότερο στόχο την καλύτερη εκπαίδευση (εντός και εκτός γηπέδου) των παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες για την ακαδημία στο www.facebook.com/gps.valencia.cyprus και στο τηλέφωνο 70008815.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση

X