ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Στόχος η ανάπτυξη των Κύπριων ποδοσφαριστών»

Ο Σάββας Κωνσταντίνου ήταν καλεσμένος στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» όπου αναφέρθηκε στις αλλαγές που έκανε η ΚΟΠ στα πρωταθλήματα νέων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους Γιώργο Παττίχη και Δημήτρη Χριστοφόρου:

Για τις αλλαγές στα πρωταθλήματα:

«Η ΚΟΠ εδώ και αρκετό καιρό έχει κάνει διάφορες έρευνες για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των Κύπριων ποδοσφαιριστών. Έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις με τις ομάδες τους τεχνικούς διευθυντές των ομάδων και προπονητές και έχουμε καταλήξει σε μια μορφή που μπορεί να βοηθήσει. Όσο αφορά το πρωτάθλημα reserves έχουμε σκεφτεί να κάνουμε ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται την επόμενη μέρα του αγώνα με συμμετοχή όσων δεν έπαιξαν από την πρώτη ομάδα και κάποιων νεαρών ταλέντων. Βλέποντας το πρόγραμμα δεν μας επέτρεπε ημερολογιακά αυτό. Έτσι κάναμε προαιρετικό το Κ22 που θα γίνεται Σαββατοκύριακο με συμμετοχή 6 ποδοσφαιριστών από την πρώτη ομάδα. Όπως καταλαβαίνεται γίνεται δύσκολο να παίζουν παίκτες της πρώτης ομάδας αφού θα είναι στον πάγκο για τον αγώνα της πρώτης ομάδας».

Για το αν υπάρχει η δυνατότητα τα παιχνίδια των ακαδημιών να γίνονται πριν τους αγώνες της πρώτης ομάδας, όπως παλιά:

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει για πρακτικούς κυρίως λόγους. Παλιά όταν γινόταν αυτό θυμάστε την κατάσταση του χλοοτάπητα πως βρισκόταν. Τώρα με τον τρόπο που λειτουργούν τα στάδια υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ωρών που μπορείς να τον χρησιμοποιείς, δεν μπορούμε να χαλάσουμε τον χλοοτάπητα. Είναι σχεδόν αδύνατο να συμβαίνει αυτό και για άλλα θέματα όπως ασφαλείας και αποδυτηρίων. Υπάρχουν προβλήματα πρακτικά που δεν επιτρέπουν αυτό να γίνει».

Για το κλειστό πρωτάθλημα που δημιουργήθηκε:

«Δίνει την ευκαιρία σε νεαρούς Κύπριους να αγωνίζονται με παίκτες του εξωτερικού και να παίρνουν εμπειρίες. Έχουμε δημιουργήσει ένα κλειστό πρωτάθλημα που για να συμμετέχεις πρέπει να βάζεις ομάδες σε τέσσερεις διαφορετικές ηλικίες. Αυτό βοήθησε πολύ τις ομάδες να δημιουργήσουν δομές σωστές και αναβαθμίσουν τις ακαδημίες τους».

Για τις αλλαγές στο πρωτάθλημα των Κ21:

«Έχετε δίκαιο, γι’ αυτό κάναμε την αλλαγή, και ένας από τους λόγους που το κάναμε είναι γιατί στα πρωταθλήματα των Κ21 χρησιμοποιούνταν πιο μικροί και έτσι δεν μας ωφελούσε σε τίποτα. Έτσι κάναμε τις αλλαγές και στόχος μας είναι η ομάδα των u19 να προπονείται όπως προπονείται μια επαγγελματική ομάδα».

Για τις συμμετοχές νεαρών ποδοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια:

«Ήταν πάρα πολύ φτωχές ως ανύπαρκτες την τελευταία 5ετία όμως η τελευταία χρονιά μας ικανοποίησε κάπως γιατί είχαμε πολλούς παίκτες που μπήκαν στις ομάδες. Όπως ο Νικόλας Ιωάννου, ο Κατελάρης, ο Φράγκος, ο Πίττας».

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση

X
X