ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Την ακαδημία της Arsenal στην Κύπρο επισκέφθηκε ο Matt Furtek

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο Άγγλος προπονητής της Arsenal, Matt Furtek, επισκέφτηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου 2017 την Arsenal Soccer School Cyprus, στα πλαίσια του κύκλου επισκέψεων του στις επίσημες σχολές των «κανονιέρηδων» σε Ελλάδα και Κύπρο.

 Ο Matt Furtek είναι προπονητής της Λονδρέζικης ομάδας και από τον Φεβρουάριο έχει ξεκινήσει σειρά επισκέψεων στις σχολές σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου προπονεί τα παιδιά και παρακολουθεί τον τρόπο δουλειάς που λαμβάνει χώρα.

Στην Κύπρο ήρθε τη Δευτέρα 1η Μαΐου και παρέμεινε μέχρι την Παρασκευή 5 του μήνα. Τα πρωινά προπονούσε τα παιδιά που φοιτούν στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα στο Grammar School και τα απογεύματα έδινε το παρών του στο κλιμάκιο στο «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο.

«Μπόλικο ταλέντο»
«Όπως και στην Ελλάδα, έτσι κι εδώ, υπάρχει μπόλικο ποδοσφαιρικό ταλέντο και τα παιδιά έχουν ένα αξιόλογο επίπεδο», δήλωσε ο Matt Furtek. «Η δουλειά που γίνεται στις σχολές της Arsenal βασίζεται σε συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές, τις οποίες ακολουθεί και η σχολή στη Λευκωσία και σκοπό έχουν να μάθουν στα παιδιά τον τρόπο παιχνιδιού της Arsenal», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της Arsenal Κύπρου, Χαράλαμπος Σπύρου, είπε: «Επιδιώκουμε ως ακαδημία αυτές τις επισκέψεις από το εξωτερικό, αφού προσφέρουν νέο τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού για τους προπονητές μας και καινούργια εφόδια για τους ποδοσφαιριστές μας. Ένας νεαρός και καταρτισμένος προπονητής όπως είναι ο Ματ μας έδωσε κάποιες ενδιαφέρουσες καινούργιες ιδέες».

Ποιος είναι ο Matt Furtek
Προπονητής της Arsenal FC και κάτοχος του πτυχία της FA για μικρές ηλικίες, ο Matt Furtek εργάστηκε το 2016 σε Ισραήλ και Φιλιππίνες στο πλαίσιο του Gap Year Programme, ένα πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία σε νεαρούς προπονητές να αποκτήσουν εμπειρίες από το εξωτερικό, συμβάλλοντας επιπλέον στο κοινωνικό έργο της Arsenal. Το 2016 εργάστηκε επίσης για δύο μήνες σε καλοκαιρινό καμπ της Arsenal στην Κρήτη, ενώ από το 2017 επισκέπτεται για προπονήσεις τις σχολές των «κανονιέρηδων» σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

 

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση