ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όλα έτοιμα

Με τη συμμετοχή 334 ομάδων από Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λίβανο και Ιορδανία διεξάγεται 8-12 Απριλίου το Ayia Napa Soccer Festival, η παλαιότερη διοργάνωση ακαδημιών ποδοσφαίρου στην Κύπρο αλλά και ένα από τα πιο μεγάλα τουρνουά ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Περίπου 5.000 παιδιά 6-16 θα λάβουν μέρος, σε δέκα ηλικιακές κατηγορίες (2001-2010). Η Αγία Νάπα είναι έτοιμη να υποδεχθεί πέραν των 20.000 επισκεπτών, 750 εκ των οποίων από το εξωτερικό. Τους αγώνες θα διευθύνουν 90 διαιτητές, ενώ τη διοργάνωση στηρίζουν 50 εθελοντές.

 

Λεπτομέρειες για το Ayia Napa Soccer Festival 2017 δόθηκαν το πρωί της Πέμπτης (30/3) σε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της Cyta, στη Λευκωσία. Η Cytavision είναι για δεύτερη χρονιά τηλεοπτικός συνεργάτης της διοργάνωσης και θα μεταδώσει ζωντανά έξι τελικούς και τις απονομές, στις 12 Απριλίου (14:00 – 19:00). Το Ayia Napa Soccer Festival τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας. Μεγάλος χορηγός είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Χορηγοί είναι επίσης η Pascal Education, τα εστιατόρια Ocean Basket, η MS Jacovides με τα προϊόντα Nurofen και Futoro καθώς και το Water World Waterpark. Τη δεξίωση που ακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου επιμελήθηκαν τα γνωστά καταστήματα Debbie’s Cookies.


«Έναρξη τουριστικής περιόδου»

Ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χρίστος Κωνσταντίνου, εκ μέρους του Σωματείου SoccerWorldCyprus που διοργανώνει το τουρνουά, στάθηκε στο μέγεθος της διοργάνωσης, αλλά και στις διεθνείς διαστάσεις που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια. «Η Αγία Νάπα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους 20.000 επισκέπτες που φέρνει η διοργάνωση, η οποία ουσιαστικά κηρύσσει την έναρξη της τουριστικής περιόδου» είπε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος, ο οποίος τόνισε πως «το Ayia Napa Soccer Festival είναι από τους βασικούς λόγους που έχει επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στην Αγία Νάπα». Τόνισε δε πως «ο Δήμος θα επενδύσει 1.2 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία για βελτίωση του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Νάπας» στα 16 γήπεδα –κανονικών ποδοσφαιρικών διαστάσεων, με φυσικό χλοοτάπητα- του Δήμου, οποίου γίνονται οι πέραν των 750 αγώνων της διοργάνωσης.

 

Ζωντανή μετάδοση πέντε ωρών
«Η Cytavision στηρίζει το μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου της Κύπρου, προβάλλοντας τις προσπάθειες των παιδιών που ευελπιστούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα στελεχώσουν τις ομάδες Α’ Κατηγορίας» εξήγησε η κ. Αντιγόνη Μοδέστου, Ανώτερη Διευθύντρια - Χρηματοοικονομικά & Διοίκηση της Cyta, επισημαίνοντας ότι η ζωντανή σύνδεση του Cytavision Sports 4 με την Αγία Νάπα θα διαρκέσει φέτος πέντε ώρες. Μήνυμα αθλητοπρέπειας και ευγενούς άμιλλας έστειλε ο υπεύθυνος Παιδικών Πρωταθλημάτων της ΚΟΠ κ. Χάρης Κυρίλλου, τονίζοντας ότι «σε αυτές τις ηλικίες σημασία δεν έχει η πρώτη θέση αλλά η χαρά της συμμετοχής και του παιχνιδιού».

 

«Πιστέψαμε και επενδύσαμε»
Εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού η κ. Μαρία Σολωμού είπε ότι «ο ΚΟΤ πίστεψε και επένδυσε στο Ayia Napa Soccer Festival και βλέπει με ικανοποίηση πως οι αφίξεις από το εξωτερικό αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς» ενώ σημείωσε ότι «ο Δήμος Αγίας Νάπας είναι από τους πρώτους που επένδυσαν στον αθλητικό τουρισμό ως μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος της εποχικότητας, γι αυτό και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα του».

 

Ο ρόλος των προπονητών
Τη  διοργάνωση στηρίζει ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρός του κ. Άντρος Κουλουμπρής ανέδειξε τη σημασία του ρόλου του προπονητή εξηγώντας ότι «με τη συμπεριφορά του ο προπονητής πρέπει να είναι πρότυπο τόσο για τους ποδοσφαιριστές όσο και για τους γονείς» ενώ είπε πως «μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου θα παρακολουθούν τη διοργάνωση παρεμβαίνοντας εκεί που κρίνεται πως η συμπεριφορά κάποιου προπονητή επιδέχεται βελτίωση».


Πρόγραμμα αγώνων

Το πρωί έγινε γνωστό και το πρόγραμμα των αγώνων της φάσης των Ομίλων,  οι οποίοι ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου, 8 Απριλίου και σε ορισμένες ηλικίες διαρκούν έως και τη Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου. Τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου θα γίνουν ημιτελικοί σε ορισμένες κατηγορίες, τελικοί και απονομές. Το πρόγραμμα είναι αναρτημένο στο www.ayianapasoccerfestival.com.

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφικό υλικό στο www.facebook.com/AyiaNapaYouthSoccerFestival.

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση