ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Κύπρο ο σκάουτερ της Arsenal Λάκης Παπαϊωάννου

24sports team

info@24sports.com.cy

Στην Κύπρο βρίσκεται αυτές τις μέρες ως απεσταλμένος της Arsenal ο Λάκης Παπαϊωάννου. Ο 60χρονος επίσημος σκάουτερ της Λονδρέζικης ομάδας για τη νοτιοανατολική Ευρώπη ταξίδεψε στο νησί μας, με σκοπό να παρακολουθήσει από κοντά ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στον όμιλο του Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17.

Στον όμιλο που φιλοξενεί η ΚΟΠ στην Πάφο, μεταξύ 15 και 20 Μαρτίου, συμμετέχουν οι Κύπρος, Σλοβακία, Νησιά Φαρόε και Ιρλανδία.

Ο Λάκης Παπαϊωάννου, που ως ποδοσφαιριστής μέτρησε 38 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας, έχοντας αγωνιστεί τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή, εδώ και χρόνια αποτελεί κομμάτι της φημισμένης ομάδας σκάουτινγκ της Arsenal, που «οργώνει» τον πλανήτη για ποδοσφαιρικά ταλέντα, με σκοπό να ενισχυθεί η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

 Πέραν από το ρόλο του ως σκάουτερ στην Arsenal, ο Λάκης Παπαϊωάννου κατέχει επίσης το ρόλο του τεχνικού διευθυντή των σχολών Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο. Έτσι, με την ευκαιρία της καθόδου του στην Κύπρο, ο 60χρονος Ελλαδίτης επισκέφτηκε την Πέμπτη (16/03) την επίσημη σχολή των «κανονιέρηδων» στην Κύπρο, στο αθλητικό κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην ακαδημία, συμμετείχε στις προπονήσεις και μίλησε με τα παιδιά. Το πρωί της Παρασκευής (17/03) μετέβη στο Grammar School Λευκωσία όπου είδε από κοντά τη δουλειά που γίνεται στο αθλητικό πρόγραμμα του σχολείου, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με την Arsenal Soccer School Cyprus.

Ο Λάκης Παπαϊωάννου μίλησε για τη νέα του επίσκεψη στη Λευκωσία: «Η οργάνωση εδώ στην ακαδημία της Κύπρου είναι πολύ καλή, με ψηλό επίπεδο. Στα παιδιά διδάσκεται σωστό ποδόσφαιρο αλλά και οι αξίες της ακαδημίας μας. Αν από κει και πέρα κάποιος νεαρός έχει προοπτικές, τον βοηθάμε να τις υλοποιήσει».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της Arsenal Soccer School Cyprus, Χαράλαμπος Σπύρου, είπε: «Είναι πάντα με ιδιαίτερη χαρά που υποδεχόμαστε τον Λάκη Παπαϊωάννου στην Κύπρο. Είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, με πολλές γνώσεις και μέσα από κάθε του επίσκεψη κερδίζουμε πολλά».

 

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση