ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Σήμερα μιλώ ΜΟΝΟ εγώ»

Με σύνθημα «Σήμερα μιλώ ΜΟΝΟ εγώ», η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου διοργανώνει εκστρατεία για «Σιωπηλή Προπονητική Καθοδήγηση» (Silent Coaching) στους αγώνες των Παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ και στους αγώνες των Πρωταθλημάτων Παίδων U-13, U-14, U-15 και U-16 που θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου 2017.
Στόχος της εκστρατείας είναι οι προπονητές αλλά και οι γονείς που παρακολουθούν τους αγώνες, να αφήσουν τα παιδιά να χαρούν το αγαπημένο τους άθλημα χωρίς φωνές, οδηγίες, παροτρύνσεις ή παρατηρήσεις που πολλές φορές προκαλούν στα παιδιά άγχος και πίεση.

Στους αγώνες των πιο πάνω Πρωταθλημάτων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα μπορούν να μιλούν μόνο τα παιδιά, έχοντας έτσι την ευκαιρία να πάρουν πρωτοβουλίες και να δημιουργήσουν από μόνα τους στο γήπεδο, να κάνουν λάθη χωρίς το άγχος της παρατήρησης και μέσα από τα λάθη τους, να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι.

Όσο για τους ενήλικες, μπορούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο μόνο με το χειροκρότημα και για τις δύο ομάδες που θα αγωνίζονται και όχι μόνο για την ομάδα του παιδιού τους.

Ήδη, έχει σταλεί σχετική εγκύκλιος σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα παιδικά Πρωταθλήματα και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καλεί όλους να σεβαστούν την εκστρατεία και να αφήσουν τα παιδιά να χαρούν το άθλημα, παίρνοντας τα ίδια αποφάσεις και πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γονείς, όπως δεν είναι στο σχολείο ή στα φροντιστήρια των παιδιών τους για να τα παρακολουθούν από κοντά και να δίνουν συνεχώς οδηγίες ή να κάνουν παρατηρήσεις, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια καλύτερη ποδοσφαιρική κουλτούρα για το μέλλον.

«Γνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ποδοσφαιρική μας κουλτούρα σε μια μέρα, όμως με μικρά βήματα και θέληση από όλους, μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στα γήπεδα που αγωνίζονται τα παιδιά μια θετική και ευχάριστη ατμόσφαιρα αφού, στις μικρές ηλικίες ο στόχος που πρέπει να τίθεται από όλους είναι να μαθαίνουν τα παιδιά να αγαπούν το ποδόσφαιρο, να σέβονται τον αντίπαλο και τους κανόνες του παιχνιδιού και όχι απλά να μάθουν να παίζουν ποδόσφαιρο.

Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ότι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα στο γήπεδο και να γίνονται καλύτερα μέσα από τα λάθη τους. Για αυτό παρακαλούμε όλους, προπονητές και γονείς να σεβαστούν αυτή την εκστρατεία και να χαρούν τους αγώνες μαζί με τα παιδιά τους», είναι το σχόλιο του Τεχνικού Διευθυντή της ΚΟΠ κ. Σάββα Κωνσταντίνου για την εκστρατεία της ΚΟΠ για το «Silent Coaching».

Να θυμίσουμε ότι πριν την έναρξη των παιδικών Πρωταθλημάτων, η ΚΟΠ δημοσίευσε Κώδικα Συμπεριφοράς ποδοσφαιριστών, γονέων και προπονητών για τις αρχές που πρέπει να διέπουν τα παιδικά Πρωταθλήματα.

Διαβάστε τον Κώδικα Συμπεριφοράς εδώ: http://www.cfa.com.cy/Gr/news/28285/249

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση

X
X