ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κριτική στην ΚΟΠ

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΠ Κώστας Ευθυμιάδης, με γραπτή του δήλωση, ασκεί κριτική στην ΚΟΠ, σε σχέση με τα της επικείμενης διοργάνωσης του Cobalt International Nicosia Cup.

«Γιατί οι άνθρωποι της ΚΟΠ κρατάνε δύο μέτρα και δυο σταθμά για έγκριση σε ποια τουρνουά θα λαμβάνουν μέρος Ακαδημίες ομάδων της ομοσπονδίας;

Ποιο είναι το σκεπτικό της ΚΟΠ να απαγορεύει σε ομάδες (παιδιά) να συμμετέχουν στο Cobalt International Nicosia Cup το οποίο τυγχάνει αναγνώρισης και στήριξης του ΚΟΑ, του Δήμου Λευκωσίας, του ΚΟΤ και το οποίο καλύπτει τα αγωνιστικά κριτήρια (ασφάλεια γηπέδων, παρουσία νοσηλευτών και διαιτητών).

 Οι διάφορες Ακαδημίες ξοδεύουν χρήματα και μεταβαίνουν σε τουρνουά του εξωτερικού. Στο τουρνουά αυτό έχουν δηλώσει συμμετοχή ομάδες από Ισπανία, Σερβία, Ντουμπάι, Ιαπωνία και Ελλάδα για να συναγωνιστούν σε ευγενή άμιλλα με δικά μας παιδιά και η ΚΟΠ βάζει εμπόδια στην συμμετοχή ομάδων της. Με αυτό τον τρόπο η ΚΟΠ στέκεται ενάντια στις δικές της προκηρύξεις που θέλουν την μαζική ενασχόληση των παιδιών με το ποδόσφαιρο που αποτελεί και την φιλοσοφία των Grassroots. Έτσι τα ταλαντούχα παιδιά των Ακαδημιών στερούνται της ποδοσφαιρικής αυτής εμπειρίας.

Η ΠΟΑΠ (εγκεκριμένη ομοσπονδία από τον ΚΟΑ με νομική υπόσταση) επικροτεί και στηρίξει το Cobalt International Cup και εκφράζει την λύπη της που η ΚΟΠ με τις ενέργειες της υποβαθμίζει την διοργάνωση αυτή και προχωρά μάλιστα σε ενέργειες που αναγκάζει ακόμα και τις ιδιωτικές Ακαδημίες που συμμετέχουν στα δικά της πρωταθλήματα (βλέπε Grassroots) να μην αγωνιστούν στο τουρνουά καθώς θα τους επιβληθούν κυρώσεις.

Γιατί κύριοι της ΚΟΠ κρατάτε αυτή την στάση; Μήπως επειδή η ομοσπονδία δεν θα έχει κάποιο όφελος, ενώ τα παιδιά θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες; Με αυτή την στάση στερείται ξεκάθαρα από τα παιδιά να ζήσουν εμπειρίες τις οποίες εσείς λέτε ότι θέλετε να προωθήσετε μέσω των διακηρύξεων σας. Είναι κατάντια να φτάνουν λειτουργοί της ΚΟΠ στο σημείο να παίρνουν τηλέφωνα και να στέλνουν email στις ομάδες για να τις αποτρέπουν υπό την απειλή κυρώσεων και να λένε ότι το τουρνουά δεν είναι αναγνωρισμένο από την ομοσπονδία, ενώ την ίδια στιγμή αναγνωρίζεται από την ανώτατη αθλητική αρχή του τόπου (ΚΟΑ) και ομάδες του κύρους της Θέλτα Βίγκο Ισπανίας, του Ατρόμητου Αθηνών».

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση

X
X