ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέλη Δεκεμβρίου το Nicosia International Cup 2016

Πάνω από πενήντα ομάδες από Κύπρο και εξωτερικό θα συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση για ακαδημίες

Το τριήμερο 28-30 Δεκεμβρίου 2016 θα διεξαχθεί το 2ο Nicosia International Cup, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από πενήντα ομάδες και ακαδημίες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το Nicosia International Cup 2016 θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά ραντεβού που θα διεξαχθούν φέτος στην Κύπρο. Οι διοργανωτές αναμένουν πως μεγάλο ποσοστό των ομάδων που θα λάβουν μέρος θα προέρχονται από το εξωτερικό. Ήδη τη συμμετοχή τους επιβεβαίωσαν οι Αθλέτικ Μπιλμπάο και Θέλτα Βίγκο από την Ισπανία, η Spanish Soccer School με έδρα το Ντουμπάι, η Japan Academy και η ΑΕΚ Αθηνών. Οι εκατοντάδες νεαροί ποδοσφαιριστές και οι συνοδοί τους από το εξωτερικό θα διαμένουν σε ξενοδοχεία της Λευκωσίας, ενισχύοντας σημαντικά έτσι την πρωτεύουσα σε οικονομικό επίπεδο σε μια περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής.

Πέντε ηλικιακές κατηγορίες για παιδιά γεννημένα μεταξύ 2003 και 2007 θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Nicosia International Cup 2016, το οποίο διοργανώνεται από την εταιρεία Consultics. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα σε διάφορα γήπεδα της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στο Μακάρειο, το Φόρουμ, το Κοινοτικό Καϊμακλίου, το Grammar School, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Κεραυνό.

Παρών ο Σαλγκάδο
Αξιοσημείωτο είναι πως ο θρυλικός πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης Μίτσελ Σαλγκάδο θα βρίσκεται στην Κύπρο τις ημέρες του τουρνουά, με τον ίδιο να συμμετέχει στη διοργάνωση ως επικεφαλής ομάδων.

Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης, μέρος των εσόδων της οποίας θα δοθεί στον οργανισμό Hope for Children Κύπρου. Οι τελικοί του Nicosia International Cup 2016 είναι προγραμματισμένοι για την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), ο Δήμος Λευκωσίας και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ). Αναμένεται πως περίπου 45 άτομα θα εργαστούν σε διάφορα πόστα με σκοπό την πετυχημένη διοργάνωση του event.

Το 1ο Nicosia International Cup
Το 2015 διεξήχθη το 1ο Nicosia International Cup με τη συμμετοχή 35 ομάδων από την Κύπρο και το εξωτερικό σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες. Παράλληλα, αρκετές ήταν οι εκδηλώσεις που έγιναν κάτω από την αιγίδα του Τουρνουά. Μετά την επιτυχία του περσινού τουρνουά, οι διοργανωτές ευελπιστούν πως το 2016 το τουρνουά θα μεγαλώσει σημαντικά και θα καταστεί σημαντικός αθλητικός θεσμός για την Κύπρο.

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση