ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεργασία με Σατσιά για την Arsenal Κύπρου

24sports team

info@24sports.com.cy

Η σεζόν 2016-2017 έχει φέρει πολλές αλλαγές στην Arsenal Soccer School Cyprus. Νέα (δεύτερη) σχολή στο Grammar School στη Δευτερά, σημαντική ανανέωση της προπονητικής ομάδας του Άρα Πετροσιάν, ειδικό βάρος στα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της φετινής σεζόν στην επίσημη ακαδημία των «κανονιέρηδων» στην Κύπρο, είναι και η μεγάλη συνεργασία που ξεκίνησε με τον Μαρίνο Σατσιά.

Ο πρώην αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, από τον Σεπτέμβριο είναι Διευθυντής της Unique Performance που εντάσσεται στο γυμναστήριο New Life, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το αθλητικό κέντρο του Κεραυνού, όπου στεγάζεται η Arsenal Κύπρου. Η συνεργασία της Arsenal με το Κέντρο του Μαρίνου Σατσιά ενισχύει τα παιδιά της ακαδημίας, που θέλουν να δουλέψουν σε επαγγελματικά πλαίσια, σε θέματα φυσικής κατάστασης, ενδυνάμωσης και αποκατάστασης.

Ο Μαρίνος Σατσιάς εξηγεί το σκεπτικό πίσω από το πρόγραμμα και τον τρόπο δουλειάς: «Μέσω της συνεργασίας μας με την Arsenal δίνουμε μεγάλη έμφαση στα παιδιά ηλικίας 7-14 ετών, σε θέματα συντονισμού, ενδυνάμωσης και τεχνικής ασκήσεων. Στοχεύουμε σε αυτή την ηλικία, επειδή είναι τότε που τα παιδιά θα αποκτήσουν τα απαραίτητα στοιχεία για τη μετέπειτα τους πορεία ως αθλητές. Μέσα από τη δουλειά που κάνουμε, τα παιδιά μπορούν να δουν μεγάλη βελτίωση. Πρώτα περνάνε από αξιολόγηση και ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες τους, τους δίνουμε το ανάλογο πρόγραμμα. Κάνουμε ασκήσεις ισορροπίας, ενδυναμώμουμε ελλείψεις σε μύες, ασκήσεις με μπάλα με έμφαση στη μυϊκή συναρμογή. Και επίσης εξειδικευμένες ασκήσεις για τους πιο προχωρημένους αθλητές».

Τα κέρδη που μπορούν να δουν τα παιδιά μέσα από ένα τέτοιο πρόγραμμα, είναι πολλά, σύμφωνα με τον Μαρίνο Σατσιά: «Μπορεί να κάνει τρομερή διαφορά. Αν για παράδειγμα ένα παιδί είναι πολύ καλός στην τεχνική, αλλά δεν μπορεί να συντονίσει, εμείς μπορούμε να τον βοηθήσουμε να αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού του και να βελτιώσει την εκρηκτικότητα του και την ταχύτητα αντίδρασης του».

Ο Σατσιάς, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης του διπλώματος UEFA Pro, σπουδάζει παράλληλα Αθλητική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ενώ πρόσφατα ανέλαβε τη Διεύθυνση της Unique Performance, που υπάγεται στο ανανεωμένο γυμναστήριο New Life.
Μέσω της δουλειάς του στο γυμναστήριο, ξεκίνησε συνεργασία με την Arsenal Cyprus. «Ξέρω πολύ καλά τον Άρα Πετροσιάν, έτσι δεν ήταν καθόλου δύσκολο να έρθουμε κοντά. Θεωρώ πως αυτό που κάνουμε θα έχει οφέλη τόσο για τα παιδιά της ακαδημίας, όσο και για το δικό μας κομμάτι, αφού θα δουλέψουμε με ταλαντούχους αλλά και αφοσιωμένους νεαρούς», λέει ο ίδιος.

 

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση

X
X