ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η συνέντευξη του Luka Elsner

Ο  νέος  προπονητής της Πάφος fc, Luka Elsner, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο γραφείο επικοινωνίας της ομάδας.

Αναλυτικά:

Μια μέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Προπονητής  μας, κ. Luka Elsner, έδωσε τη πρώτη του συνέντευξη στο Γραφείο Επικοινωνίας της ομάδας μας και η οποία δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της ομάδας μας στο FACEBOOK, facebook.com/pafosfc 2014

Ο κ.Ελσνερ μίλησε για τη νέα του ομάδα, τους στόχους, τις φιλοδοξίες του, τον κόσμο της ομάδας αλλά και για την καριέρα του.
Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Luka Elsner ενώ ακολουθούν τα σχόλια από τον Πρόεδρο κ.Χρίστο Γλυκή και τον Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ.Laurent Dechaux.

Συνέντευξη:

PAFOS FC MEDIA: Γειά σου Luka σε καλωσορίζουμε στην Πάφο.

LUKA ELNSNER: Γεια σας, ευχαριστώ είναι ωραίο να βρίσκομαι εδώ.

PAFOS FC MEDIA: Μίλησε μας λίγο για την εαυτό σου και την καριέρα σου.

Γεννήθηκα στην Σλοβενία σε μια ποδοσφαιρική οικογένεια  η οποία ασχολείται με το ποδόσφαιρο εδώ και 3 γενιές. Τόσο ο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου έπαιξαν ποδόσφαιρο στο παρελθόν. Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου ο οποίος ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, μετακομίζαμε συχνά όταν ήμουν σε νεαρή ηλικία. Έμεινα περίπου 20 χρόνια στη Γαλλία όπου και σπούδασα στο Αθλητικό Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια επέστρεψα στην Σλοβενία όπου έπαιξα επαγγελματικό ποδόσφαιρο για δέκα συνεχόμενες σεζόν, κυρίως σε Σλοβένικες ομάδες, με δύο μόνο σεζόν στο εξωτερικό μία στην Αυστρία και μία στο Μπαχραίιν. Στα 31 μου χρόνια επέστρεψα στην χώρα μου, και μου έγινε πρόταση για να αναλάβω ως βοηθός προπονητής στην ομάδα που έπαιζα για πολλά χρόνια. Έτσι αποφάσισα να σταματήσω την καρίερα μου σαν ποδοσφαιριστής και να ασχοληθώ με την προπονητική που ήταν το πάθος μου από τα φοιτητικά μου χρόνια. Δούλεψα ως βοηθός προπονητής για 1,5 χρόνο και έπειτα ανέλαβα την ομάδα ως πρώτος προπονητής. Δούλεψα για λίγα χρόνια στην Domzale αρχικά και έπειτα ανέλαβα την πρωταθλήτρια Olimpija όπου έμεινα μέχρι και τον Μάϊο, και τώρα αισθάνομαι χαρούμενος που είμαι στην Πάφο. 

PAFOS FC MEDIA: Πολύ ωραία! Πείτε μας κάποια πράγματα για το προπονητικό σας στυλ, πώς θέλετε να παίζει ή ομάδα σας.

LUKA ELNSNER: Λοιπόν, έχω επηρεαστεί από την μοντέρνα προπονητική σχολή και μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί στις μέρες μας. Μου αρέσει το ανοιχτό επιθετικό ποδόσφαιρο και η ανάπτυξη παιχνιδιού από την άμυνα. Δεν θέλω η ομάδα να μου να πρέπει να προσαρμόζεται  στον αντίπαλο και να είναι παθητική. Θέλω να είναι ενεργητική και να κυριαρχεί στο γήπεδο και φυσικά θέλω να έχω μια ομάδα που γνωρίζει την τακτική και μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές τακτικές. Γενικά όμως θέλουμε να κυριαρχούμε και να παίζουμε παραγωγικό ποδόσφαιρο, επιθετικό ποδόσφαιρο, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Μου αρέσει το έντονο ποδόσφαιρο κάτι που σημαίνει ότι θα προσπαθούμε να πιέζουμε ακολουθώντας υψηλό ρυθμό κατά την διάρκεια του αγώνα. Φυσικά θα πρέπει και εμείς να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες έχοντας μια ευέλικτη προσέγγιση σε θέματα τακτικής και συστημάτων, έτσι ώστε να μπορούμε να γίνουμε μια ομάδα που μπορεί να εκπλήξει τον καθένα.

PAFOS FC MEDIA: Τι σημαίνει για σένα το ότι βρίσκεσαι στην ΠΑΦΟΣ FC;

LUKA ELNSNER: Για έναν νεαρό προπονητή, το να είναι μέρος ενός πλάνου που μόλις έχει ξεκινήσει, ένα πλάνο με φιλοδοξίες και σύγχρονη προσέγγιση σχετικά με το ποδόσφαιρο, όπως και με το πάθος που κυριαρχεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο και την ομάδα, είναι πολύ συναρπαστικό. Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω σε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι σκέφτονται με σύγχρονο τρόπο, και με τους οποίους έχουμε συνδεθεί αρκετά καλά από τις πρώτες ώρες που βρίσκομαι εδώ. Είναι αρκετοί οι λόγοι γιατί θεωρώ την ομάδα αυτή τέλεια έτσι ώστε να εξελιχθεί και η ομάδα αλλά να εξελιχθώ και εγώ και να πετύχουμε μαζί.

PAFOS FC MEDIA: Τι μήνυμα στέλνετε στο κόσμο της ομάδας;

LUKA ELNSNER: Το πρώτο πράγμα που άκουσα και έμαθα ήταν το τεράστιο πάθος για ποδόσφαιρο ειδικά στην Πάφο. Είναι αυτό που θεωρώ πραγματικά συναρπαστικό σχετικά με την νέα αυτή πρόκληση. Φυσικά έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, αλλά μαζί νομίζω μπορούμε να το κάνουμε. Η στήριξη των φιλάθλων είναι κάτι που θα μας επιτρέψει να πετύχουμε μεγάλα πράγματα μαζί. Έχουμε ανάγκη την στήριξη όλων στην Πάφο. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό όχι μόνο στα παιχνίδια αλλά και σε κάθε προπόνηση όπως και σε κάθε μέρα, για να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα μαζί. Προσμένω με ανυπομονησία να τους γνωρίσω όλους τις επόμενες εβδομάδες και να ξεκινήσει η σεζόν.

**Την πρόσληψη του κ.Luka Elsner σχολιάσαν ο Πρόεδρος Χρίστος Γλυκής και ο Διευθυντής Ποδοσφαιρικού Τμήματος.

Laurent Dechaux, Διευθυντής Ποδοσφαιρικού Τμήματος.
“Ο Luka είναι ένας σύγχρονος προπονητής. Το προφίλ του σαν προπονητής ήταν πολύ ελκυστικό όσων αφορά τον τρόπο σκέψης του με το ποδόσφαιρο. Έχει σύγχρονη προσέγγιση και θέλει να παράγει ποδόσφαιρο, ωραίο ποδόσφαιρο, με το δικό του ξεχωριστό στυλ για την ΠΑΦΟΣ FC. Πιστεύουμε στις ικανότητες και τις δεξιότητες του για να διαχειρειστεί την ομάδα όπως και τους νεαρούς ποδοσφιαριστές και τα νεαρά ταλέντα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτή είναι η σωστή επιλογή”.

Χρίστος Γλυκύς, Πρόεδρος Σωματείου και C.E.O Pafos FC LTD
“Σύμφωνα με αυτά που βλέπω ο Luka, είναι ένας πολύ νεαρός και ταλαντούχος προπονητής. Είναι πολύ φιλόδοξος και έχει πλάνο και στρατηγική. Πιστεύω  θα βοήθησει πραγματικά να πετύχουμε τους στόχους. Οι φιλοδοξίες του και το όραμα του ταιριάζουμε με τις δικές μας επιθυμίες. Τον καλοσωρίζουμε στην ομάδα και του ευχόμαστε καλή επιτυχία”.

Γραφείο Επικοινωνίας PAFOS FC
 

 

ΠΑΦΟΣ F.C.: Τελευταία Ενημέρωση

Πάφος: Κιχ!!!

Πάφος: Κιχ!!!

Το αριστούργημα του Τάνκοβιτς υπενθυμίζει ότι και οι μονάδες καθορίζουν τις εξελίξεις
Χρήστος Ζαβός
 |  ΠΑΦΟΣ F.C.