ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Οργανωμένοι οπαδοί για κάρτα φιλάθλου: «Είμαστε στη διάθεση σας για διάλογο»

Προς τον ΠτΔ, ΚΟΑ και ΚΟΠ...

Επιστολή απέστειλαν οι οργανωμένοι οπαδοί των κυπριακών ομάδων στον ΠτΔ, στον ΚΟΑ αλλά και στην ΚΟΠ, μέσω της οποίας αναφέρονται στο καυτό θέμα των ημερών. Τα οργανωμένα σύνολα τάσσονται εναντίον της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου, γι’ αυτό και απέχουν από τους αγώνες των ομάδων τους.

Αναλυτικά:

Προς:
Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας
Βουλή των Αντιπροσώπων
Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού
Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου 12/9/2018

Κύριοι,

Tα αποτελέσματα της εφαρμογής του ημίμετρου της κάρτας φιλάθλου στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και σε κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια επιβεβαίωσαν ξεκάθαρα τις θέσεις και τις ανησυχίες που εκφράζουμε εδώ και τόσα χρόνια σαν οργανωμένα σύνολα.

Είδαμε γήπεδα στα οποία η αποχή ξεπέρασε το 80%, ενώ γενικά υπάρχει μια μείωση που αγγίζει το 50%. Οι κερκίδες δυστυχώς θυμίζουν νεκροταφεία και όλα τα αθλήματα στον τόπο μας, μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα που τα ταλανίζουν, συνεχίζουν να αργοπεθαίνουν.

Η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει και θα συνεχίσει να χειροτερεύει με την εφαρμογή μέτρων τα οποία έχουν ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει σε άλλα δημοκρατικά κράτη. Η κάρτα φιλάθλου, αλλά και όλα όσα προβλέπει ο νόμος περί βίας στους αθλητικούς χώρους σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της βίας, παρά μόνο διώχνουν τον κόσμο μακριά γιατί απλούστατα δεν προσεγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις κοινωνικές και όχι μόνο συνθήκες που εκκολάπτουν τη βία, αλλά ούτε λαμβάνουν υπόψη τη νοοτροπία και ιδιοσυγκρασία του Κύπριου πολίτη και φίλαθλου, καθώς καταρτίστηκαν και ψηφίστηκαν χωρίς τον απαραίτητο δημοκρατικό διάλογο.

Πριν μερικές μέρες σας ακούσαμε να λέτε πως θέλετε να καθίσετε μαζί με τους οργανωμένους στο τραπέζι και να συζητήσετε το θέμα για την κάρτα φιλάθλου. Αν και κατά τη γνώμη μας αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από χρόνια, πριν φτάσει το νομοσχέδιο στη βουλή για ψήφιση, εμείς ακόμα και τώρα είμαστε στη διάθεση σας για διάλογο. Γιατί εμείς όντως θέλουμε να βρούμε λύσεις και να καταθέσουμε τις απόψεις μας σαν οι μοναδικοί εθελοντές των γηπέδων και σαν αυτοί που ζουν τα προβλήματα του αθλητισμού από πρώτο χέρι, καταθέτοντας την ίδια τη ψυχή τους.

Εμείς σαν οργανωμένοι οπαδοί ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Αποδεχόμαστε την πρόσκληση για ειλικρινή διάλογο και ευελπιστούμε να γίνει το συντομότερο δυνατό. Αν πράγματι σας νοιάζει το καλό του αθλητισμού όπως διατυμπανίζετε δεξιά και αριστερά τότε κύριοι περάστε από τα λόγια στις πράξεις πριν επέλθει οριστικά ο θάνατός του.

Αναμένουμε την απάντηση σας.

Με εκτίμηση
Συνασπισμός Κυπρίων Οπαδών και φιλάθλων

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X