ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Το πρόβλημα δεν είναι το... ΑΠΟΕΛ

Τι οφείλουν να κάνουν οι «πράσινοι» για να μην εξελιχθεί η σεζόν σε «μια από τα ίδια»

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι σήμερα γράφτηκαν και ειπώθηκαν πάρα πολλά για την Ομόνοια, το αποτέλεσμα, αλλά και την εμφάνισή της στο ντέρμπι «αιωνίων». Ο Πάμπος Χριστοδούλου προτίμησε να δει το ποτήρι μισογεμάτο, μιλώντας για την μεγάλη προσπάθεια και μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών του, την στατιστική υπεροχή της ομάδας του, το χειροκρότημα του κόσμου και γενικότερα προσπάθησε να αναδείξει τα όποια θετικά στοιχεία παρουσίασε η Ομόνοια σε.

Μια μερίδα των φίλων της Ομόνοιας, όμως, δεν μπορεί να δει το ποτήρι μισογεμάτο μετά από μία ήττα με 3-1, ειδικά όταν αντίπαλος είναι το ΑΠΟΕΛ. Αυτή η μερίδα του κόσμου βλέπει το ποτήρι μισοάδειο και δεν προσεγγίζει με την ίδια επιείκεια το παιχνίδι, ούτε με την ίδια αισιοδοξία το μέλλον.

Η Ομόνοια έχει απολέσει 12 βαθμούς απέναντι σε «μικρομεσαίους», λίγους περισσότερους από όσους έχασαν οι υπόλοιποι μεγάλοι!

Χωρίς να παραγνωρίζει την καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορεί να χωνέψει ότι η ομάδα του έχασε ακόμα ένα ντέρμπι «αιωνίων». Δεν μπορεί να δεχθεί ότι η Ομόνοια όχι απλά δεν βελτιώθηκε σε σχέση με πέρσι (και γενικότερα τα προηγούμενα χρόνια), αλλά οι αριθμοί είναι ακόμα πιο απογοητευτικοί σε σύγκριση με την περσινή αποκαρδιωτική σεζόν. Το «τριφύλλι» έχει μαζέψει λιγότερους βαθμούς, έχει δεχτεί περισσότερα και έχει σκοράρει λιγότερα γκολ.

Το τι έγινε στο ντέρμπι τις περασμένης Παρασκευής δεν αλλάζει. Ούτε στα 10 παιχνίδια που προηγήθηκαν. Αυτό που έχει σημασία πλέον για την Ομόνοια είναι η επόμενη μέρα και τα αμέσως επόμενα παιχνίδια, το αποτέλεσμα των οποίων μπορεί και να κρίνει ολόκληρη την χρονιά. Ακολουθεί το παιχνίδι με την Δόξα. Μία ομάδα η οποία έχει τους ίδιους βαθμούς (16), τα ίδια γκολ υπέρ (20) και κατά (17) με την Ομόνοια. Είναι ένα παιχνίδι που σαφώς και η Ομόνοια οφείλει να το κερδίσει. Όπως οφείλει από εδώ και πέρα να κερδίζει όλες τις ομάδες τις οποίες συνηθίζουμε να τοποθετούμε στην κατηγορία «μικρομεσαίες».

Αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της Ομόνοιας (και) στη φετινή χρονιά και όχι τα παιχνίδια με το ΑΠΟΕΛ και γενικότερα τα ντέρμπι. Αν και θεωρούμε περιττό να επιχειρήσουμε να ενισχύσουμε τα πιο πάνω με νούμερα, είναι φορές που η ψυχρή γλώσσα των αριθμών είναι πιο σκληρή από τα λόγια.

Η Ομόνοια έχει απολέσει 12 βαθμούς στα παιχνίδια με μικρομεσαίες ομάδες, δηλαδή λίγους περισσότερους από όσους έχουν χάσει συνολικά όλες οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες! ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση έχουν χάσει από 4 βαθμούς σε παιχνίδια που είχαν την ταμπέλα του απόλυτου φαβορί, από τρεις βαθμούς απώλεσαν ΑΕΚ και ΑΕΛ, ενώ ο Απόλλωνας έχασε μόνο τους βαθμούς της ισοπαλίας με τον Ολυμπιακό.

Αν δεν βρεθούν οι τρόποι να αρχίσει να παίρνει τη ουσία στους αγώνες που είναι το φαβορί, τότε η Ομόνοια δεν θα ξεφύγει από την μετριότητα των προηγούμενων χρόνων και κάθε νέα σεζόν θα εξελίσσεται σε «μία από τα ίδια». Όπως συμβαίνει μέχρι τώρα και στην τρέχουσα περίοδο.

Εδώ που έφτασαν φυσικά τα πράγματα και με τους 17 χαμένους βαθμούς (από τους 33 διαθέσιμους!), για να ελπίζουν οι «πράσινοι» στην επίτευξη των στόχων τους, τότε δεν είναι αρκετό να πετύχουν το απόλυτο κόντρα στους μικρομεσαίους, αλλά να πανηγυρίσουν νίκες και σε ντέρμπι. Και μετά το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην Δόξα, ακολουθούν δυο καυτά ντέρμπι με ΑΕΚ (στην Αρένα) και Απόλλωνα (ΓΣΠ). Τρία παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ανδρέας Βιολάρης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση