ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: «Ψαλίδι» και ανάρρωση

Ανάκαμψη της ομάδας εν μέσω συμπύκνωσης εξόδων

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Εισερχόμενοι: Τζον Αλβμπάκε, Νικολάι Κιπιάνι, Λουκάς Βύντρα και Νικολάι Μιχαίλοφ. Εξερχόμενοι: Λεάντρο Γκονζάλες, Φαμπρίτσιο Σίλβα, Τζόναθαν Μπεντέκε, Μπλάτι Τουρέ, Πιτ Φελτχούιζεν και Αζίζ Κι.

Αυτές είναι οι μέχρι στιγμής ανακατατάξεις στο «πράσινο» δυναμικό μέσα στο πλαίσιο της χειμωνιάτικης μεταγραφικής περιόδου. Μένουν άλλες δέκα μέρες για να τελειώσει η διαδικασία, οπότε είναι λογικό να εκτιμάται, σχεδόν με ασφάλεια, ότι θα υπάρξουν και άλλες τροποποιήσεις.

Η διαπίστωση αυτή είναι απόρροια και της εικόνας του γηπέδου, αλλά και της εικόνας του βαθμολογικού πίνακα.

Είναι ευδιάκριτο το τι έχει φέρει στην ομάδα αυτός ο σχεδιασμός. Οικονομικό… ξεφόρτωμα. Οι κινήσεις αυτές έχουν ελαφρύνει το πράσινο μισθολόγιο. Οι Λεάντρο Γκλονζάλες, Πιτ Φελτχούιζεν και Φαμπρίτσιο Σίλβα ήταν ποδοσφαιριστές με δαπανηρά συμβόλαια. Δεν ήταν σε αυτό το ύψος τα συμβόλαια των Μπλάτι Τουρέ Αζίζ Κι και Τζόναθαν Μπεντέκε.

Σε σχέση με τους νεοφερμένους, ο Λουκάς Βύντρα, (που φυσικά και δεν είναι ουσιαστικά νεοφερμένος), δεν στοίχισε ούτε ευρώ, ενώ ο Νικολάι Κιπιάνι έχει υπογράψει σχετικά χαμηλό συμβόλαιο. Το ίδιο έχει κάνει και ο Νικολάι Μιχαίλοφ, ενώ το ποσό στο (επίσης χαμηλό) συμβόλαιο του Τζον Αλβμπάκε, καταβάλλεται εξ' ημισείας με τη Γκέτεμποργκ.

Είναι λοιπόν σημαντικό το ξαλάφρωμα, ενώ παράλληλα η ομάδα γίνεται καλύτερη. Η διαπίστωση αυτή είναι απόρροια και της εικόνας του γηπέδου, αλλά και της εικόνας του βαθμολογικού πίνακα. Είναι σαφές ότι ο Ιβάιλο Πέτεφ κάνει δουλειά. Βέβαια η έκτη θέση δεν τιμά την Ομόνοια, αλλά δυστυχώς η ομάδα πριν από κάποιο διάστημα είχε πέσει ακόμη και όγδοη.

Ναι είναι εμφανής η ανάρρωση, αλλά αυτή η ομάδα έχει ακόμη πολλά να κάνει για να φθάσει στην ριζική θεραπεία. Δηλαδή, την επανεύρεση της παλιάς της αίγλης.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση