ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Ο πάτος, το χρήμα και το στοίχημα

Ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα επιθυμεί να φέρει ο Σταύρου Παπασταύρου

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Η ελεύθερη πτώση για την Ομόνοια συνεχίζεται και το ένα αρνητικό ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο. Παραμένει χωρίς βαθμό στη β’ φάση, γνώρισε όγδοη σερί ήττα στο πρωτάθλημα και συνολικά 14η στη σεζόν (!), 11ο σερί ήττα σε ντέρμπι «αιωνίων», συγκομιδή μόλις 44 βαθμών από τους διαθέσιμους 96 και 54 γκολ παθητικό, είναι μερικά από αυτά.

Και δεν είναι μόνο η αγωνιστική κατρακύλα και τα ντροπιαστικά νούμερα που συνοδεύουν την πορεία της Ομόνοιας στην φετινή σεζόν, αλλά και τα όσα συνέβησαν εκτός των τεσσάρων γραμμών, με τα αμέτρητα πειθαρχικά παραπτώματα, τις κατηγορίες και τις τιμωρίες. Αν στα πιο πάνω προσθέσουμε και τα οικονομικά ρίσκα και γενικότερα την κακή διαχείριση που έκανε η διοίκηση Αντώνη Τζιωνή, τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ομόνοια έπιασε πάτο.

Αφού, λοιπόν, βρήκαν τον πάτο του βαρελιού, οι «πράσινοι» δεν έχουν παρά να προσδοκούν μόνο σε καλύτερες μέρες. Μπορούν επιτέλους να πατήσουν γερά τα πόδια τους στο έδαφος, να ξανασηκωθούν και να ξεκινήσουν την πορεία πορεία προς την κορυφή. Προφανώς και δεν είναι εύκολο, ούτε μπορεί να το πετύχει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από την άλλη, όμως, τα πράματα δεν είναι ούτε τόσο δύσκολα, ούτε τόσο περίπλοκα όσο τα έκαναν να φαίνονται τα τελευταία χρόνια.

Εάν δεν προκύψει κάποια ανατροπή, τότε ο Σταύρος Παπασταύρου (με τους συνεργάτες του) θα είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την Ομόνοια στην επόμενη μέρα. Ενδεχόμενη ανάληψη των διοικητικών ηνίων από τον Κύπριο επιχειρηματία διασφαλίζει την εισροή πολλών εκατομμυρίων στα ταμεία του συλλόγου και την σταδιακή αποπληρωμή του χρέους, κάτι που εδώ και χρόνια προσπαθούν να κάνουν οι «πράσινοι», μόνο που το πράττουν με ρυθμούς... χελώνας. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε και στο πρόσφατο παρελθόν, το χρήμα από μόνο του δεν εξασφαλίζει την επιτυχία.

Πέραν από τα εκατομμύρια που θα επενδύσει ο συνδυασμός του Σταύρου Παπασταύρου, εξίσου σημαντικό είναι να αλλάξει ο τρόπος και το μοντέλο λειτουργίας της ομάδας σε όλα τα επίπεδα και να επενδύσει σε σωστά άτομα. Ο ίδιος έχει μεταφέρει το μήνυμα ότι η Ομόνοια πρέπει να περάσει επιτέλους από τον εθελοντισμό (ή, αν προτιμάτε, τον ερασιτεχνισμό) στον επαγγελματισμό, με στόχο να ξεφύγει από την μετριότητα και να ξαναμπεί στο δρόμο των επιτυχιών.

Και προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως αποσκοπούν οι πρώτες του κινήσεις. Ήδη, η πλευρά του κ. Παπασταύρου έχει αρχίσει να αξιολογεί άτομα για την στελέχωσή όλων των καίριων πόστων. Προπονητής, τεχνικώς διευθυντής, τιμ μάνατζερ, σκάουτερς και ότι άλλο επιβάλλει το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για τον «Αμερικανό» επιχειρηματία. Να βρει τα κατάλληλα άτομα με τις απαιτούμενες γνώσεις και εμπειρίες για να τους εμπιστευτεί τις τύχες της ομάδας. Οι πρώτες κινήσεις μοιάζουν να είναι ενθαρρυντικές. Είναι, όμως, ακόμη πολύ νωρίς για να προβλέψουμε, πόσω μάλλον να τις κρίνουμε. Εδώ δεν είμαστε ακόμη σίγουροι αν δεν θα προκύψει επίσημο ενδιαφέρον από άλλο άτομο ή συνδυασμό ενόψει της Εκλογικής Συνέλευσης. Η υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 20 Απριλίου και μετά από την ημερομηνία θα είμαστε σε θέση να πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ανδρέας Βιολάρης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Αλλαγή μοντέλου

Αλλαγή μοντέλου

Αυτό που μένει να δούμε είναι τον ρόλο του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ
 |  HOT SPOT