ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Έτσι ήλθε το διαζύγιο

Το…άλλο στυλ ποδοσφαίρου και η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια έκαναν τη συνεργασία βραχύβια

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Πάμπος ήταν και πάει. Ο ενθουσιασμός του καλοκαιριού χάθηκε στη σκληρή ποδοσφαιρική πραγματικότητα,  που έφερε την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου, μεταξύ των δυο πλευρών. Τα όνειρα για την αγωνιστική αναγέννηση της Ομόνοιας πήραν αναβολή για άλλη μια φορά, με τον κόσμο να βιώνει ξανά την απογοήτευση.

Έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια για εξεύρεση του αντικαταστάτη του με στόχο την πρόσληψη μέχρι το ματς με τον Απόλλωνα.

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό, ο Κύπριος τεχνικός από ένα σημείο και μετά, έχασε τα αποδυτήρια.

Το πως ένας πολλά υποσχόμενος γάμος έφθασε τόσο σύντομα στο διαζύγιο, (βελούδινο πάντως με βάση τα χθεσινά πεπραγμένα), δεν αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο. Είναι απλό στην εξήγηση του.

Η σκέψη του Πάμπου Χριστοδούλου να φτιάξει μια ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο επιβολής, δηλαδή ποδόσφαιρο με βάση το γενετικό υλικό που είναι φτιαγμένη η Ομόνοια και όχι ποδόσφαιρο της δικής του φιλοσοφίας και στυλ, δηλαδή ποδόσφαιρο με παίκτες μαραθωνοδρόμους, άμυνα του σκοτωμού, ενίοτε ποδόσφαιρο καταστροφής των προσπαθειών του αντιπάλου και αναμονή, ήταν σωστή, (γιατί σε κανένα Ομονοιάτη δεν αρέσει αυτό το ποδόσφαιρο), στη, θεωρία αλλά «κόλλησε» στην πράξη, γιατί οι επιλογές που έγιναν αποδείχθηκαν εκ του πρακτέου λανθασμένες. Οι ποδοσφαιριστές που έφερε δεν ήταν και δεν είναι, (γιατί αυτοί παραμένουν στην Ομόνοια), τέτοιας δυναμικότητας που να παίξουν αυτό το ποδόσφαιρο. Και δεν διαθέτουν την κατάλληλη προσωπικότητα να το κάνουν.

Σε κάποια στιγμή, όταν πια το κατάλαβε, προσπάθησε να παίξει πιο συντηρητικά, δηλαδή να μαζευτεί κάπως η ομάδα, αλλά ούτε αυτό κατέστη δυνατόν γιατί η αμυντική  γραμμή ήταν (και είναι) πολύ αδύναμη. Όταν τα δυο κεντρικά μπακ και ο κήπερ είναι σταθερά από μέτριοι μέχρι κακοί, (κάθε φορά που ο αντίπαλος κέρδιζε στημένο, ή έπαιζε από τον άξονα… ήταν γκολ), είναι αδύνατο ως ομάδα να λειτουργήσεις ανασταλτικά.

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό, ο Κύπριος τεχνικός από ένα σημείο και μετά, έχασε τα αποδυτήρια. Το κλίμα στο στενότερο περιβάλλον στην ομάδα δεν ήταν το καλύτερο, ενώ το συμβάν με τους Κατελάρη, Κανού πριν το ματς με την ΑΕΚ, δεν ήταν κάτι το μεμονωμένο. Το φαινόμενο της απειθαρχίας ήταν έντονο. Ειδικά τον τελευταίο καιρό. Ούτε σύμπνοια υπήρχε στην ομάδα. Η εφορία ποδοσφαίρου που όφειλε να επέμβει, δεν το έπραξε. Τα περί απειθαρχίας, τα λοιπά μέλη του ΔΣ τα πληροφορήθηκαν επίσημα μόλις στην χθεσινή συνεδρία.
Τα νεύρα των παικτών σε όλα σχεδόν τα ματς (θυμάστε τον καυγά Κανού-Αντόνια εν ώρα παιχνιδιού) δεν ήταν άσχετα με την τεταμένη κατάσταση που επικρατούσε.

Πώς να μην φθάσουν τα πράγματα εδώ που έφθασαν;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση