ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Ένα... σωσίβιο στον Πέτεφ!

Ο Βούλγαρος τεχνικός είναι έτοιμος να κάνει βουτιά στα βαθιά, χρειάζεται όμως στήριξη και βοήθεια

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Ο Ιβάιλο Πέτεφ είναι γνώστης της κυπριακής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της Ομόνοιας, με στόχο να την βοηθήσει να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών και να προσφέρει χαρά στον κόσμο. Αυτά τόνισε ο ίδιος, σε πρόσφατες δηλώσεις που έκανε με αφορμή το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το «τριφύλλι». Το πέρασμά του από την ΑΕΛ (Οκτ. 2013 – Νοβ. 2014), οι επαφές που κράτησε με την Κύπρο κατά την διάρκεια της απουσίας του και η ενημέρωση που έτυχε από άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος τις τελευταίες μέρες, του επιτρέπουν να θεωρεί ότι έχει μια αρκετά καλή εικόνα για τα τεκταινόμενα στην Ομόνοια.

Στην πράξη, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και όχι τόσο απλά όσο μπορεί να πιστεύει ο Βούλγαρος τεχνικός. Αν δεν πατήσει το πόδι του στο «Ηλίας Πούλλος» και να περάσει ένα χρονικό διάστημα μαζί με την ομάδα, αν δεν μιλήσεις με τους παίκτες τους, τότε δεν μπορεί να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα. Μόνο όταν βουτήξει στα βαθιά νερά και να αρχίσει να κολυμπάει θα είναι σε θέση να διαπιστώσει ιδιοίς όμμασι τα καλώς και τα κακώς έχοντα στην Ομόνοια.

Τα έχουμε πει/γράψει πολλές φορές και θα επαναλάβουμε και σήμερα εαυτόν, ακόμα και αν κινδυνεύουμε να ξεπεράσουμε τα όρια της γραφικότητας. Κανένας προπονητής, όσο καλός και πετυχημένος και να είναι, δεν είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα. Και ούτε μπορεί από μόνος του να βγάλει την Ομόνοια από την κρίση.

Σαφώς και μια σωστή επιλογή προπονητή θα αυξήσει τις πιθανότητες να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο και θετικά αποτελέσματα στη συνέχεια. Και αν τα αποτελέσματα είναι καλύτερα, τότε και θα αλλάξει προς το καλύτερο η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, ο κόσμος θα στηρίξει το παρόν και θα πιστέψει σε ένα καλύτερο μέλλον και φυσικά θα αυξηθούν οι πιθανότητες να επιτευχθούν οι -αναθεωρημένοι πλέον- αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας. Και όταν πάει

Και πάλι, όμως, καμία καλή πορεία και καμία αγωνιστική επιτυχία δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση σε όλα τα προβλήματα, τα οποία απορρέουν κυρίως από το οικονομικό και κάποιους λανθασμένους χειρισμούς ή πολιτικές. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης Αντώνη Τζιωνή. Αφού κατέληξε στον εκλεκτό της για την τεχνική ηγεσία, το επόμενο που οφείλει να πράξει είναι να του προσφέρει εκείνα τα εφόδια που θα τον βοηθήσουν να πετύχει ή, αν προτιμάτε, θα μειώσουν τις πιθανότητες να αποδειχθεί και αυτός μια... λανθασμένη επιλογή.

Το πρώτο μέλημά τους πρέπει να είναι και πάλι το οικονομικό και να μην επιτρέψουν να επηρεάσει την καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών και κατ’ επέκταση την λειτουργία της ομάδας (όπως έγινε και στη φετινή σεζόν αλλά και τα προηγούμενα χρόνια). Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμβεί άμεσα.

Σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, θα πρέπει να βρεθούν εκείνες οι λύσεις και τα άτομα που θα βοηθήσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα να εκσυγχρονιστεί και να μπει σε μια διαφορετική, πιο επαγγελματική βάση. Οι συγκρίσεις με το τι συμβαίνει σε άλλες μεγάλες ομάδες του νησιού είναι αναπόφευκτη, αλλά και η απάντηση (όχι η μοναδική) στο εύλογο ερώτημα του κάθε Ομονοιάτη, γιατί η ομάδα του δεν μπορεί να μπει στο σωστό δρόμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ανδρέας Βιολάρης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Απέτυχε

Απέτυχε

Εδώ και καιρό το διαζύγιο ήταν θέμα χρόνου
 |  HOT SPOT