ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Θέλει γιατρειά στη μέση

Η Ελληνική Τράπεζα και το 24sports μαζί στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Αν ο βοηθός διαιτητής Χαράλαμπος Ξενοφώντος δεν διέπραττε το χονδροειδέστατο λάθος να ακυρώσει το γκολ του Ντάρμπισαιαρ στο 61΄ το αποτέλεσμα του προχθεσινού αγώνα στο στάδιο της πρωτεύουσας, πιθανόν να ήταν διαφορετικό. Γιατί με μισή ώρα παιχνιδιού να απομένει και την Ομόνοια να ανεβάζει απόδοση, πιέζοντας ολοένα και περισσότερο τον αντίπαλο, η πιθανότητα για άλλο ένα γκολ ήταν μεγάλη.

Αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία, με την «πράσινη» ομάδα να χάνει άλλους δυο βαθμούς από νεοφώτιστη ομάδα, (αυτήν τη φορά στο γήπεδο της), με το συνολικό παθητικό των γκολ να φθάνει στα εφτά σε τέσσερις μόλις αγώνες.

Η Ομόνοια δέχεται γκολ με μεγάλη συχνότητα. Και τούτο δεν είναι καλό! Το φαινόμενο… θέλει γιατρειά. Έστω και πρόσκαιρη.Γιατί δεν διαμορφώνει ιδανικές συνθήκες προσέγγισης των στόχων της ομάδας.

Η προχθεσινή συνολική εικόνα της Ομόνοιας δεν ήταν άσχημη, ενώ στην επανάληψη η ομάδα είχε ρυθμό και κυνήγησε με επιμονή τη νίκη. Έκανε φάσεις, (18 τελικές), έχασε (ξανά) ευκαιρίες. Δεν κέρδισε γιατί ο αντίπαλος ήταν πολύ καλός, αλλά και γιατί και σε αυτό το ματς δεν κατάφερε να αποφύγει τα λάθη. Και η ακύρωση του γκολ ήταν ένας λόγος, αλλά …υποθετικός. Αυτά ως …γενικότητες.

Ως… ειδικό, όμως, υπάρχει κάτι άλλο. Η Ομόνοια δεν κατάφερε να είναι επαρκής (ανασταλτικά κυρίως) στο χώρο του κέντρου. Και στο Σαββατιάτικο ματς, η εικόνα ήταν η ίδια. Ο αντίπαλος έβγαινε μπροστά (στο πρώτο μέρος κυρίως) με 6 και 7 παίκτες και δεν δυσκολευόταν να μπει στην περιοχή. Ναι, γίνονται ατομικά και συλλογικά λάθη στην άμυνα, όπως γίνονται σε κάθε ομάδα, (το γκολ του Χριστοφή δεν προήλθε από λάθος των αντιπάλων που τον άφησαν αμαρκάριστο στην περιοχή;), αλλά η ρίζα του κακού είναι στο κέντρο, όπου τα τρεξίματα δεν είναι αρκετά, οι καλύψεις και οι βοήθειες στην άμυνα δεν είναι αυτές που πρέπει και μοιραία δημιουργούνται κενά και (φυσιολογικά) εντονότερη πίεση στην άμυνα, γεγονός που την κάνει ευάλωτη.

Η Ομόνοια δέχεται γκολ με μεγάλη συχνότητα. Και τούτο δεν είναι καλό! Το φαινόμενο… θέλει γιατρειά. Έστω και πρόσκαιρη. Γιατί δεν διαμορφώνει ιδανικές συνθήκες προσέγγισης των στόχων της ομάδας.

Α, και τα νεύρα των παικτών πρέπει να χαλιναγωγηθούν. Μετά το ακυρωθέν γκολ τα νεύρα ήταν πολλά και η ομάδα για ένα διάστημα έχασε τη συγκέντρωση της.

Δεν ανησυχεί το γεγονός ότι ένοιωσε μικροενοχλήσεις στο γόνατο ο Δημήτρης Χριστοφή στο παιγνίδι και είχε γίνει, προληπτικά, αλλαγή. Θα εξεταστεί ξανά σήμερα. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν την Τρίτη στις προπονήσεις. Δημητρίου και Εκίθα υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμοι για τον αγώνα του Σαββάτου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Δύσκολο  το τεστ της Δευτέρας.

Ομόνοια: Έτσι θα κοντράρει

Ο Ολίβα είπε ότι οι «πράσινοι» στο ματς με την ΑΕΚ δεν αλλάζουν ούτε τη φιλοσοφία, ούτε τον τρόπο που αγωνίζονται, ...
Πέτρος Παπαγιώργης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ