ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Κάτι σαν… σαλιγκάρι

Η ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο προϋποθέτει ταχύτητα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Το αν προλαβαίνει την Ευρώπη: «Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Όταν ήρθα η ομάδα προερχόταν από πέντε ήττες. Αν προλαβαίνουμε ή όχι θα φανεί στην πορεία. Τι να σας πω. Είχαμε και τραυματίες, βάζουμε και πράγματα στο παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω πως τα παιδιά δεν προσπαθούνε. Τουλάχιστον η ομάδα βγάζει ένα χαρακτήρα πως παλεύει για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Έχουμε ένα πλάνο και προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε. Τι να σας πω; Να κάνω μαγικά; Έχουμε και αντιπάλους δεν παίζουμε μόνοι μας».

Για τις μεταγραφές: «Είναι δύσκολο να κάνεις προσθήκες το Γενάρη και να βρεις τους παίκτες που θες. Μας περιορίζει και η εσωτερική μεταγραφή του Μότα σε τρεις κινήσεις. Πρώτα θέλω να δω όλα τα παιδιά αγωνιζόμενα. Κάποιους τους έχω δει μόνο σε βίντεο και θέλω να έχω πλήρη εικόνα. Έχουμε ακόμα πέντε εβδομάδες και δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

Το υπονοούμενο με τα «μαγικά» είναι σαφές και φυσικά καθόλου ενθαρρυντικό

Αυτές είναι οι απαντήσεις που έδωσε χθες ο προπονητής της Ομόνοιας Γιάννης Αναστασίου στα δυο πιο πάνω ερωτήματα. Το πρώτο, (αν προλαβαίνει η ομάδα τους στόχους της), είναι το κρίσιμο και μεταφέρει την αγωνία του κόσμου και το δεύτερο είναι το κλασικό σε τέτοιες συγκυρίες (χρονικές και μη). Όπου τέτοιες συγκυρίες… οι αδυναμίες της ομάδας και το χρονικό σημείο που δεν απέχει και πολύ από τη μεταγραφική περίοδο.

Το υπονοούμενο με τα «μαγικά» είναι σαφές και φυσικά καθόλου ενθαρρυντικό. Γιατί, δυστυχώς, επιβεβαιώνει ξανά τις αδυναμίες της ομάδας. Μαγικά δεν περιμένει κανείς από τον Ηπειρώτη τεχνικό, που με βάση τις ενδείξεις έχει αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου της Ομόνοιας. Εκείνο που περιμένει είναι η ενίσχυση της ομάδας στους τομείς που πονά. Για το Μάρκο Μότα ήδη το έχει πει. Το ποιοι θα είναι οι άλλοι τρεις (είναι αναμενόμενο το ότι θα συμπληρωθεί ο αριθμός που δικαιούται η ομάδα) δεν το γνωρίζουμε.

Αυτό όμως που χρειάζεται  πολύ, πέρα από πρόσωπα, η ομάδα, (και είμαστε σίγουροι ότι ο Γιάννης Αναστασίου δεν περιμένει εμάς να του το υποδείξουμε), είναι η ταχύτητα στην ανάπτυξη. Η ομάδα κινείται με πολύ αργές ταχύτητες. Κάτι σαν... σαλιγκάρι. Ένας γρήγορος χαφ είναι περισσότερο από αναγκαίος. Και λογικά θα πρέπει να αποτελέσει τον πρώτο στόχο. Αν δεν διορθωθεί αυτό το... θέμα, η Ομόνοια σίγουρα «θα φτάσει αργά στο σταθμό και θα χάσει το τρένο».

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X