ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Ο... απαραίτητος Φάνος Κατελάρης

Ο διεθνής μεσοαμυντικός διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν έχουν οι υπόλοιποι μέσοι του «τριφυλλιού»

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Για μια ομάδα η οποία ουσιαστικά χτίστηκε από την αρχή, η οποία δεν είχε δώσει επίσημο παιχνίδι για σχεδόν τέσσερις μήνες, λογικό είναι να χρειάζεται χρόνος για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας και να αποκτήσει την απαιτούμενη ομοιογένεια. Για αυτό και το κριτήριο των επιλογών του Πάμπου Χριστοδούλου για την αρχική ενδεκάδα του αγώνα της πρεμιέρας δεν ήταν τόσο η ποιότητα των ποδοσφαιριστών, αλλά κυρίως η αγωνιστική τους ετοιμότητα.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου πιστεύει πάρα πολύ στο ταλέντο του Φάνου Κατελάρη

Κάποιοι από τους παίκτες οι οποίοι ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά κρίθηκαν ότι δεν είναι 100% έτοιμοι, για αυτό και προτιμήθηκαν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι βρίσκονταν σε πιο υψηλά επίπεδα ετοιμότητας.

Ο Φάνος Κατελάρης είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο 21χρονος μεσοαμυντικός πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στα πρόσφατα παιχνίδια της Κύπρου (αγωνιζόμενος σαν κεντρικός αμυντικός) και λογικά ανάγκασε τον Πάμπο Χριστοδούλου να σκεφτεί πολύ σοβαρά την χρησιμοποίησή του στο παιχνίδι με τον Εθνικό. Τελικά έμεινε στον πάγκο και αγωνίστηκε στα τελευταία 5-6 λεπτά της αναμέτρησης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κύπριος τεχνικός δεν υπολογίζει τον ποδοσφαιριστή του. Το αντίθετο. Ο Πάμπος Χριστοδούλου πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητες του Κατελάρη και αναμένουμε πως θα πάρει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα, είτε σαν στόπερ, άλλα κυρίως στη μεσαία γραμμή.

Μπορεί στο χώρο του κέντρου να υπάρχουν αρκετές επιλογές και μπόλικη ποιότητα, ωστόσο, ο Κατερλάρης διαθέτει κάποια στοιχεία τα οποία δεν έχουν οι υπόλοιποι μέσοι. Πέραν του Μαντούρο, ο Φάνος είναι ο μοναδικός παίκτης του ρόστερ που διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την νευραλγική και δύσκολη θέση του αμυντικού μέσου. Ακόμα και σε σύγκριση με τον Ολλανδό, ο Κατελάρης μπορεί να προσφέρει περισσότερα τρεξίματα και ενέργεια στο χώρο του κέντρου και δεν αποκλείεται σε κάποια παιχνίδια να πάρει τη θέση του Μαντούρο στο αρχικό σχήμα.

Σε σύγκριση με τον –ποιοτικό, εξαιρετικά χρήσιμο στο δημιουργικό κομμάτι αλλά αρκετά «soft» στα ανασταλτικά του καθήκοντα - Άλεξ Σοάρες, ο Κατελάρης μπορεί να προσθέσει περισσότερο ύψος και δύναμη στη μεσαία γραμμή και δεν αποκλείεται σε κάποια παιχνίδια να χρησιμοποιηθεί δίπλα από το Μαντούρο και στη θέση του Πορτογάλου ή και του Κανού.

Επιπρόσθετα, πρόκειται για έναν Κύπριο ποδοσφαιριστή ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από κάθε ξένο τι εστί Ομόνοια. Δίνει τον καλύτερο του εαυτό σε κάθε παιχνίδι, διακρίνεται για το πάθος και την μαχητικότητά του και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας.

Ο Φάνος Κατελάρης θα... προβληματίσει και αυτή την εβδομάδα τον προπονητή του, αφού είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν θέση στο αρχικό σχήμα του αγώνα στην Πάφο. Ως ένα βαθμό, το αν θα πάρει φανέλα βασικού ή όχι θα εξαρτηθεί από το σχήμα που θα επιλέξει ο Πάμπος Χριστοδούλου. Αν θα παίξει και πάλι με δύο επιθετικούς, τότε δύσκολα θα δούμε τον 21χρονο μεσοαμυνιτκό στο αρχικό σχήμα. Εκτός κι αν μείνει εκτός ο Μαντούρο. Ανεξάρτητα τι θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, ο Φάνος Κατελάρης είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Ομόνοια και ο Πάμπος Χριστοδούλου φροντίζει να του το υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ανδρέας Βιολάρης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση