ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Παίκτες να ματώνουν την φανέλα»

Ο Πάμπος Χριστοδούλου παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη από την μέρα που ανέλαβε την Ομόνοια. Ο Κύπριος τεχνικός, μίλησε στην ιστοσελίδα www.omomoianews.com και είπε πάρα πολλά. Αναφορικά με το θέμα του προγραμματισμού ήταν ξεκάθαρος:

«Θέλω καταρχάς να φτιάξω μια ομάδα στην οποία ο κάθε παίκτης θα σέβεται την ιστορία και τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να μπαίνει στο γήπεδο και να ματώνει. Θέλω να έχει παρόν και μέλλον η ομάδα, σε 2-3 χρόνια αν δεν είναι εδώ ο Πάμπος Χριστοδούλου, ο επόμενος να βρει μια βάση στην οποία να κτίσει για να διατηρήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ ψηλά, εκεί που ελπίζω να την πάρουμε. Από ‘κει και πέρα, το πως θα κτίσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι κρυφό. Θέλω να υπάρχουν δύο παίκτες σε κάθε θέση και ο καλύτερος να αγωνίζεται. Το βάθος είναι αναγκαίο για να ανταπεξέλθεις στο πρωτάθλημα. Είναι επίσης πλεονέκτημα να έχεις παίκτες με φιλοδοξίες και η ΟΜΟΝΟΙΑ προσφέρεται λόγω ιστορίας, ονόματος και μεγέθους. Μπορείς να φέρεις παίκτες που να βλέπουν την ΟΜΟΝΟΙΑ σαν διαβατήριο για τον πρωταθλητισμό και το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Από αυτή την κατάσταση θα κερδίσει η ΟΜΟΝΟΙΑ και αυτό θέλουμε. Να βλέπει ο κόσμος μια ομάδα που να τη χαίρεται, να πηγαίνει σπίτι του ευτυχισμένος. Αυτό είναι και το στοίχημα άλλωστε. Η ομάδα που θα κτίσουμε, να γεμίζει το γήπεδο κάθε εβδομάδα».

Ήταν η ποιότητα των παικτών, ή η απαράδεκτη αδιαφορία που επέβαλλε τελικά το ξήλωμα; Ρωτάω γιατί μόλις ανέλαβες οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για 7-8 μεταγραφές. Στην πορεία έγιναν 12-14…

«Πρώτα από όλα, είμαι εναντίων του να τα ρίχνουμε στη ποιότητα των παικτών. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ υπήρχαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και δεν το λέω εγώ, το λένε τα βιογραφικά τους και η προϊστορία τους. Πολλοί παράγοντες διαμορφώνουν μια συγκεκριμένη κατάσταση κατά τη χρονιά. Το είδαμε και σε άλλες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια, όπως στην ΑΕΛ του 2011-12 που οι παίκτες που κέρδισαν πρωτάθλημα δεν απέδιδαν. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ τα όλα προβλήματα, και το πώς την πήρε από κάτω η όλη κατάσταση, είχε σαν αποτέλεσμα στα πλέι οφ να βλέπουμε αυτή την εικόνα. Οι ποδοσφαιριστές που απέδιδαν στο 7 και το 8, μετά τα προβλήματα ήταν στο 3 και το 4, όχι λόγω ποιότητας, αλλά λόγω συνθηκών.

Από κει και πέρα ο αριθμός των μεταγραφών όντως άλλαξε στην πορεία. Κι αυτό γιατί έλεγα στον πρόεδρο πως αν βρούμε κάτι καλύτερο από τους υφιστάμενους παίκτες στην πορεία, θα κάνουμε περισσότερες αλλαγές. Μιας και ανάφερα τον πρόεδρο, να πω πως υπάρχει μια άψογη συνεργασία, χθες ήμουν και στο Δ.Σ. το οποίο σέβεται απόλυτα τον τρόπο λειτουργείας του τμήματος που θέλω να δουλέψω. Είναι όλοι διψασμένοι για να πετύχουμε αυτά που δεν κατάφέραμε τις προηγούμενες χρονιές. Θέλουμε να βλέπουμε μια ομάδα που να πεθαίνει μέσα στο γήπεδο και τα άλλα θα έρθουν.

Τελικά είναι καλό ή κακό που δεν βγήκαμε Ευρώπη; Ρωτώ αποκλειστικά όσον αφορά τον προγραμματισμό…

Υπάρχουν τα καλά αλλά και τα κακά με αυτό. Εάν η ομάδα έβγαινε Ευρώπη θα είχε μεγαλύτερο μπάτζετ όμως από την άλλη θα έδινε μεγαλύτερο ποσό για να κλείσει παίκτες άμεσα. Αυτούς τους παίκτες τώρα χωρίς πίεση μπορείς να τους πάρεις με λιγότερα λεφτά. Θα θέλαμε για λόγους πρεστίζ να βγαίναμε Ευρώπη. Ήμουνα στην ομάδα και είχαμε πλάνο και για τα δύο ενδεχόμενα. Θα κόστιζε περισσότερο, όμως θα ήμασταν έτοιμοι. Τώρα δεν έχουμε τα οικονομικά οφέλη των Ευρωπαϊκών αγώνων αλλά γίνεται προσπάθεια για να γίνουν εμπορικά παιχνίδια και να βγουν αυτά τα έσοδα.

Να περιμένουμε μπόλικη Πορτογαλία το καλοκαίρι ή έχεις και νέες αγορές στα υπόψην;

«Ποιος προπονητής που θέλει να δουλέψει σωστά στην Κύπρο δεν θα πήγαινε σε αυτή την αγορά; Πήγαμε Πορτογαλία μαζί με τον Πρόεδρο και χάρηκα που πήγαμε μαζί. Υπάρχουν στα πρωταθλήματα με ποδοσφαιριστές από περισσότερες από 15 χώρες. Και η νοοτροπία στη χώρα είναι κοντά στη δική μας. Τα μπάτζετ των ομάδων είναι πιο μικρά από τις μεγάλες ομάδες εδώ και μπορείς πιο εύκολα να πείσεις τους ποδοσφαιριστές να έρθουν. Φυσικά αυτό άλλαξε λίγο τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να έχεις δυνατό όνομα για να έρθουν και να δουλέψουν. Νομίζω είναι μία αγορά που είμαστε πολύ κοντά. Επίσης έχεις έτσι την ευκαιρία να φέρεις ποδοσφαιριστές με μεταπωλητική αξία. Να φέρεις παίκτες φιλόδοξους, να κτίσεις κορμό κι αν έρθουν προτάσεις να τους πωλήσεις για να βελτιωθούν και τα οικονομικά του σωματείου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X