ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το αυτονόητο και το στοίχημα

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Είναι δεδομένο πως με τον Πάμπο Χριστοδούλου στον πάγκο η Ομόνοια θα παρουσιάσει εντυπωσιακή βελτίωση στην ανασταλτική της λειτουργία. Η εικόνα της ομάδας στο συγκεκριμένο κομμάτι ήταν τόσο προβληματική, η παρουσία της πλειοψηφίας των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν φέτος στο κέντρο της άμυνας τόσο μέτρια και ο απολογισμός των 57 τερμάτων παθητικό τόσο τραγικός, που δεν μπορεί παρά να δούμε μεγάλη βελτίωση στην επόμενη χρονιά.

Ο Κύπριος τεχνικός θα κάνει το αυτονόητο. Θα προχωρήσει σε γενικό λίφτινγκ στην μεσοαμυντική γραμμή, ενισχύοντας όλες ανεξαιρέτως τις θέσεις, κάποιες μάλιστα με περισσότερους από έναν ποδοσφαιριστή. Στο παρελθόν έχει αποδείξει πως γνωρίζει τον τρόπο να ενισχύει τις ομάδες του με τους κατάλληλους (μεσοαμυντικούς) ποδοσφαιριστές και ακολούθως να δημιουργεί την απαραίτητη χημεία και σωστή λειτουργία μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Πάμπο Χριστοδούλου είναι άλλο και αφορά στην ποιοτική ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής και τη δημιουργία μιας τετράδας που θα κάνει ακόμα πιο δυνατή την Ομόνοια. Όπως έχουμε γράψει ξανά, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» στηρίζει πάρα πολλά στους Ματ Νταρμπισιάιαρ και Δημήτρη Χριστοφή. Και πάνω σε αυτούς τους δύο θέλει να χτίσει μια ισχυρή γραμμή κρούσης.

Βάσει του μετεγγραφικού σχεδιασμού, αναμένεται πως θα προχωρήσει και στην απόκτηση ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα αποτελούν εναλλακτικές λύσεις των δύο πρώτων σκόρερ της ομάδας στην περσινή χρονιά. Το βασικό ζητούμενο, όμως, είναι η απόκτηση ενός αριστερού εξτρέμ και ενός 10αριού που θα έεχουν βασικό ρόλο και θα κάνουν τη διαφορά.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του Κίλιαν Σιέρινταν, ο οποίος άφησε μεγάλο κενό πίσω του αποχωρώντας για την Πολωνία. Και δεν ήταν μόνο τα 8 γκολ που πέτυχε ο Ιρλανδός σε σύνολο 23 αγώνων πρωταθλήματος, αλλά και η γενικότερη επιθετική λειτουργία της ομάδας η οποία με αυτόν στην ενδεκάδα ήταν πολύ καλύτερη.
Ακόμα πιο μεγάλο είναι το στοίχημα της απόκτησης ενός ποιοτικού δημιουργικού μέσου που θα κάνει τη διαφορά σε ολόκληρη της σεζόν και όχι μόνο σε μερικά παιχνίδια, όπως έκανε πέρσι με τον Κλέιτον.

Εάν ο Κύπριος τεχνικός καταφέρει να κάνει το αυτονόητο στην μεσοαμυντική γραμμή και παράλληλα να βρει τους παίκτες που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, τότε οι πιθανότητες να πετύχει η Ομόνοιας τους στόχους της στην επόμενη χρονιά θα είναι κατά πολύ αυξημένες.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X