ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όλα τα κακά μαζεμένα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Αυτήν τη φορά η ήττα (1-3) ήταν αλλιώτικη. Η Ομόνοια έκανε το καλύτερο της παιχνίδι στη φάση των πλέι οφ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ στο γήπεδο, προσπάθησε, προηγήθηκε κυνήγησε τη νίκη, αλλά είχε να αντιμετωπίσει και τη διαιτησία. Ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου και ο εις εκ των βοηθών Καλογήρου, συνήργησαν στην ήττα. Ο πρώτος έδωσε ένα τραβηγμένο πέναλτι σε βάρος του Φιλιώτη, ενώ ο δεύτερος… ανακάλυψε οφ σάιντ και ακύρωσε γκολ του Ντάρμπισαιαρ. 

62 τοις εκατόν κατοχή για τον πρωταθλητή. Είχε τον έλεγχο του ματς το ΑΠΟΕΛ, αλλά η Ομόνοια στάθηκε αξιοπρεπώς και κυνήγησε τη νίκη. Η εφιαλτική  χρονιά, (είπαμε πολλές φορές τα φετινά κακά της ομάδας), ουσιαστικά τελειώνει με την ομάδα του τριφυλλιού να μένει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από τη χρονιά 2002-2003.


Με κύριο μέλημα να μη παραβιαστεί η εστία της, μπήκε στο γήπεδο η Ομόνοια έχουσα μπροστά ως αιχμή το Ντάρμπισαιαρ. Με αμυντικογενές κέντρο, (χωρίς Κλέιτον), προσπάθησε να κλείσει τους χώρους. Δέχτηκε, αναμενόμενα, πίεση αρχικά, αλλά την αντιπαρήλθε, καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρει με ωραία κεφαλιά του Ντάρμπισαιαρ στο 9’ μετά από ωραίο προσπάθεια και πάσα του Μαργκάσα. Δεν άλλαξε μορφή το ματς με την Ομόνοια να αμύνεται και να προσπαθεί να βγει μπροστά με τον Άγγλο φορ.  Δέχτηκε την ισοφάριση με σουτ του Αλωνεύτη στο 37’ .

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ …διαφορετικό. Και επεισοδιακό. Στο 51ο λεπτό ο Βασίλης Δημητρίου καταλόγισε τραβηγμένο πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ σε μαρκάρισμα που δέχτηκε ο Εφραίμ από τον Φιλιώτη μέσα στην περιοχή (το πήρε περισσότερο ο Εφραίμ παρά το «έκανε» ο Φιλιώτης).

Μετά τον καταλογισμό του πέναλτι, οι οπαδοί της Ομόνοιας έριξαν πυρσούς και καπνογόνα εντός αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν προς τα αποδυτήρια οι διαιτητές του αγώνα. Αποβλήθηκε ο Άκης Ιωακείμ για διαμαρτυρία.

Μετά από διακοπή δεκατριών λεπτών ο Σωτηρίου εκτελεί το πέναλτι και κάνει το 2-1. Στο 68’ ο Ντάρμπισαιαρ πετυγχαίνει δεύτερο γκολ που ακυρώνεται κακώς ως οφσάιντ. Ο Άγγλος ήταν σε κανονική θέση.

Από κει και πέρα το ματς έγινε αρκετά πλαδαρό, με το ΑΠΟΕΛ να έχει κυρίως τον έλεγχο, αφού η Ομόνοια επηρεασμένη από τις διαιτητικές αποφάσεις δεν κατάφερε να προβεί στην κατάλληλη αντίδραση, ενώ στο 85’ αποβλήθηκε ο Μπρέβελντ με κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ.

Ο επίλογος γράφτηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (κρατήθηκε χρόνος 18 λεπτών) με γκολ του Βάντερ.

Η Ομόνοια έπαιξε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Παναγή, δεξιά στην άμυνα ο Φιλιώτης, αριστερά ο Μαργκάσα, στο κέντρο οι Αρνασον και Βύντρα, στα χαφ οι Τουρέ, Μπρέβελντ, Φλορέσκου στα δεξιά ο Ρουσιάς αριστερά ο Αζίζ και στην κορυφή ο Ντάρμπισαιαρ. Στο 80’ ο Χριστοφή άλλαξε τον Ρουσιά και στο 85’ ο Κλέιτον τον Φιλιώτη. Με την παράλληλη έξοδο του Μπρέβελντ η Ομόνοια μετέτρεψε την τακτική της σε 3-5-2. Στις καθυστερήσεις  ο Κλέιτον άλλαξε  τον Φλορέσκου.


Εισιτήρια 6,231

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση