ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το νομισματοκοπείο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Οι παίκτες της ΑΕΛ πανηγύριζαν χθες στο Τσίρειο μετά τη νίκη τους επί της Ανόρθωσης. Ανκαι δεν έχει κριθεί μαθηματικά ακόμη η τέταρτη θέση, νοιώθουν σίγουροι ότι οι πέντε βαθμοί της διαφοράς από την πέμπτη στη βαθμολογία Ομόνοια, δεν πρόκειται να καλυφθούν στις δυο αγωνιστικές που μένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Δεν αδικεί κανείς τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ. Όλος ο φίλαθλος κόσμος θεωρεί ότι η Ομόνοια δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, παίρνοντας δυο νίκες στα ματς με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, με την  ομάδα της Λεμεσού να χάνει και τα δυο, ή να παίρνει μόνο ένα βαθμό.

Έτσι με βάση τη λογική η Ομόνοια μένει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά τη χρονιά 2002-2003. Τη χρονιά 2001-02 τερμάτισε τέταρτη πίσω από ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, ΑΕΛ που βγήκαν στην Ευρώπη (το ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι Ανόρθωση, ΑΕΛ στο Γιουρόπα Λινγκ). Τη χρονιά 2001-02 είχε παίξει στο Τσάμπιονς Λινγκ με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα και αποκλείστηκε (1-1,1-2).

Όλα οδηγούν στο ότι… πάει και ο τελευταίος στόχος που τέθηκε για την παρούσα σεζόν.

Είναι πολλοί οι οπαδοί της Ομόνοιας που λένε ότι είναι καλύτερα η ομάδα να μη βγει στην Ευρώπη για να της δοθεί καιρός για καλύτερο σχεδιασμό για τη νέα χρονιά.

Λογικοφανές το επιχείρημα, αλλά καθαρά συναισθηματικό. Εκτός αν αυτοί που το προτείνουν, ξέρουν και τον τρόπο με τον οποίο θα εξευρεθεί και το μισό περίπου εκατομμύριο ευρώ, των διαφυγόντων εσόδων, από τη μη έξοδο. Που μπορεί να είναι και περισσότερα. Γιατί πιθανό να υπάρχει και δεύτερος γύρος.

Αυτό που μπορεί κανείς να σκεφτεί είναι ότι οι θιασώτες του «μένουμε Κύπρο», γνωρίζουν την ύπαρξη νομισματοκοπείου στο οποίο κόβονται νομίσματα και χαρτονομίσματα σε ευρώ και μοιράζονται αβέρτα σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Η πάλι, νομίζουν ότι τα κριτήρια που έρχονται και ξανάρχονται πληρώνονται με... στραγάλια.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X