ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κι όμως, ακόμα ελπίζει

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος είναι απογοητευτικά. Ακόμα πιο απογοητευτικοί είναι οι αριθμοί που συνοδεύουν την πορεία της Ομόνοιας, όχι μόνο στη β΄φάση του πρωταθλήματος, αλλά από το ξεκίνημα της σεζόν.

Τρεις στροφές πριν το τέλος της σεζόν οι «πράσινοι» δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμη εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι, ενώ οι μόλις πέντε φορές που κατάφερε να κερδίσει μακριά από το ΓΣΠ (στα παιχνίδια με Εθνικό, ΑΕΖ, Δόξα, Άρη και Καρμιώτισσα!) είναι ο χειρότερος απολογισμός στο α' γκρουπ, αφού και η Ανόρθωση έχει μία περισσότερη (6). Οι συνολικά 10 ήττες συνιστούν την ισοφάριση του χειρότερου ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου (και ενώ απομένουν ακόμα τρία ντέρμπι), ενώ έχει δεχθεί 48 γκολ, όσα και η τελευταία Δόξα!

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα αρνητικά νούμερα και ρεκόρ που έχει καταγράψει φέτος η Ομόνοια. Ακόμα και έτσι, όμως, το «τριφύλλι» ελπίζει ακόμη στην εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Προφανώς, και τα πράγματα είναι δύσκολα, με τις πιθανότητες να μειώνονται επικίνδυνα όσο λιγοστεύουν οι αγώνες.

Αυτή την αγωνιστική η Ομόνοια αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Απόλλωνα και η ΑΕΛ υποδέχεται την Ανόρθωση και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την κρισιμότητά των συγκεκριμένων αγώνων. Αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης, οφείλει να παρουσιαστεί κατά πολύ βελτιωμένη, να κάνει μια μικρή υπέρβαση και να κερδίσει για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό τον μεθαυριανό αντίπαλό της. Σε διαφορετική περίπτωση, πολύ πιθανόν να μείνει εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια... 

*Τον Ανδρέα Βιολάρη μπορείτε να τον ακούτε καθημερινά στον ΣΠΟΡ FM 95,0, στην εκπομπή «Pressing» (14:00-16:00).

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση