ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσα να… σπάσει;

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Η Ομόνοια δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την αποδεκατισμένη και καταρρακωμένη Ανόρθωση και μοιραία παρέμεινε καθηλωμένη στην 5η θέση της βαθμολογίας. Το μοναδικό θετικό για τους «πράσινους» ήταν πως στην ίδια αγωνιστική ηττήθηκε και η ΑΕΛ, διατηρήθηκαν στο -2 από την και ελπίζουν ακόμη στην εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ελπίζει τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, αφού στην πράξη οι «πράσινοι» επιβεβαιώνουν σχεδόν κάθε εβδομάδα ότι δεν μπορούν, ενώ είναι στιγμές που σου δίνουν την εντύπωση πως ούτε καν θέλουν!

Στις εναπομείνασες αγωνιστικές η Ομόνοια θα πάει δύο φορές Λεμεσό, για να παίξει με Απόλλωνα και ΑΕΛ, ενώ ενδιάμεσα θα δώσει το τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς. Με τρεις νίκες, θα εξασφαλίσει σίγουρα μια θέση στα κύπελλα Ευρώπης. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βάλει τέλος σε τουλάχιστον τρία αρνητικά σερί που τρέχει. Και η αλήθεια είναι πως με την εικόνα που βγάζει δύσκολα μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Το πρώτο αρνητικό σερί έχει να κάνει με τα εκτός έδρας ντέρμπι. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν το «τριφύλλι» αγνοεί ακόμα τη νίκη σε ντέρμπι μακριά από το ΓΣΠ. Ο απολογισμός στις προηγούμενες έξι προσπάθειες είναι απογοητευτικός, αφού γνώρισαν πέντε φορές την ήττα, ενώ απέσπασε μία ισοπαλία (2-2 με Ανόρθωση).

Πέραν από το αρνητικό σερί των εκτός έδρας ντέρμπι, η Ομόνοια καλείται να σπάσει και την κακή παράδοση των τελευταίων αγώνων απέναντι στον Απόλλων, που είναι και ο επόμενος αντίπαλος. Στα τελευταία 7 παιχνίδια ανεξαρτήτου έδρας έχει δεχθεί έξι ήττες (!), ενώ παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο.

Σε περίπτωση που κάνει την μίνι – υπέρβαση απέναντι στον Απόλλωνα (που πιθανόν να είναι και βαθμολογικά αδιάφορος), μία εβδομάδα αργότερα οι «πράσινοι» θα κληθούν να κάνουν ακόμα πιο μεγάλη υπέρβαση, κερδίζοντας για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια και κάτι (!) τον «αιώνιο» αντίπαλο. Σε αυτό το διάστημα οι δύο ομάδες συναντήθηκαν 18 φορές, με 6 ντέρμπι να τελειώνουν χωρίς νικητή και 12 να βρίσκουν νικητή το ΑΠΟΕΛ.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η Ευρώπη απαιτεί υπερβάσεις και το σπάσιμο τουλάχιστον τριών αρνητικών σερί που έχει στις πλάτες της η Ομόνοια. Αν οι ποδοσφαιριστές έχουν τα ψυχικά αποθέματα να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό και να διεκδικήσουν με αξιώσεις το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι κάτι που θα φανεί στον… καθρέφτη.

*Τον Ανδρέα Βιολάρη μπορείτε να τον ακούτε καθημερινά στον ΣΠΟΡ FM 95,0, στην εκπομπή «Pressing» (14:00-16:00).

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση