ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η αποβολή και το παράπονο

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Ομόνοιας, Ανδρέας Χαρίτου, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 95.0, «Pressing». Ο παλαίμαχος κήπερ έκανε αναδρομή στην τεράστια καριέρα του και μίλησε για όλους και για όλα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ανδρέα Βιολάρη:

Για τη φετινή πορεία της Ομόνοιας:

«Δημιουργεί αρκετό πόνο αυτή η περίοδος. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε υπομονή. Η διοίκηση πρέπει να βρει τους τρόπους για να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες.»

Για την μοναδική κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στην καριέρα του:

«Ήταν η μοναδική κόκκινη στην καριέρα μου και κατηγορηματικά λέω ότι ήταν εντελώς άκυρη και έξω από τους κανονισμούς. Ακούμπησα τη μπάλα με το χέρι μου, έξω από την περιοχή μεν αλλά πάνω στη γραμμή του κόρνερ. Κάποιοι παίκτες του ΑΠΟΕΛ όρμησαν πάνω στο διαιτητή για να μου δείξει κόκκινη κάρτα. Έχω παράπονο για αυτό.»

Για τους νέους κανονισμούς:

 «Με τους κανονισμούς που κάθε τόσο βγαίνουν ο τερματοφύλακας πλέον έχει περιορισμούς. Είναι αναγκασμένος να βελτιώσει άλλα πράγματα όπως το να παίζει με το πόδι.»

Οι τερματοφύλακες που ξεχωρίζει:

«Ο Ρώσος Ντασάεφ μου άρεσε πάρα πολύ, ο Κασίγιας, ο Τζοφ, ο Μπουφόν. Από τους σύγχρονους πιστεύω ότι ο Νόιερ είναι πολύ καλός. Μου αρέσει πολύ και ο Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα.»

Για το δυσκολότερο αντίπαλο που αντιμετώπισε στην Κύπρο:

«Υπήρχαν έξυπνοι και απρόβλεπτοι ποδοσφαιριστές που είχαν τον γκολ. Ο Γιάννος Ιωάννου ήταν πολύ έξυπνος μέσα στην περιοχή και μπορούσε να εκτελέσει άψογα όπως και ο δικός μας ο Κώστας Καϊάφας.»

Για την ανέλιξη του Πιέρου Σωτηρίου:

«Ο Πιέρος Σωτηρίου είναι παράδειγμα για το που μπορεί να φτάσει κανείς με τη δουλειά του. Είχε την όρεξη να δουλέψει και ανταμείφθηκε. Μπράβο του.»

Για τον Κωνσταντίνο Παναγή:

«Έδειξε ότι έχει ταλέντο. Το ταλέντο του αναπτυχθεί μέσα από την τριβή του στο γήπεδο. Φέτος είναι η αλήθεια ότι δεν βρίσκεται στα καλύτερα του όπως συμβαίνει και με την υπόλοιπη ομάδα.»

Για την πιο σημαντική απόκρουση στην καριέρα του:

«Στον ημιτελικό κυπέλλου με τη Νέα Σαλαμίνα απόκρουσα πέναλτι του Νίκου Νικολάου στο τελευταίο λεπτό και η Ομόνοια προκρίθηκε στον τελικό. Νικήσαμε την Ανόρθωση στον τελικό και κατακτήσαμε το κύπελλο.»

Για τα πρώτα ευρωπαϊκά του παιχνίδια:

«Ξεκίνησα να παίζω ευρωπαϊκούς αγώνες από το 1983. Ο πρώτος μου αγώνας ήταν κόντρα στη ΤΣΣΚΑ. Ξεχωρίζω και τον αγώνα με την Άντερλεχτ το 1985. Στον επαναληπτικό με την Άντερλεχτ υπήρχε 30 χιλιάδες κόσμος στο Μακάρειο. »

Για το πώς κατέληξε στην Ομόνοια:

«Όταν έπαιζα στον Άδωνη, υπήρχε ενδιαφέρον από τον Πεζοπορικό και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Είχα συζητήσεις με τον Πεζοπορικό. Λίγο πριν να απολυθώ από τον στρατό με είδαν κάποιοι άνθρωποι της Ομόνοιας και εκεί έγινε η πρώτη κρούση. »

Για τον Ίαν Μουρς:

«Ο αείμνηστος Ίαν Μουρς ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος για μένα. Έτυχε να έχω ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό από τον Ίαν Μουρς. Έσπασα ώμο, έκανα δυο εγχειρίσεις και ακόμη υποφέρω. Περασμένα ξεχασμένα. »

Για την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου:

«Μέσα στον κόσμο άρχισε να ξαναγεννιέται η ελπίδα. Ο Πάμπος Χριστοδούλου έδειξε δείγματα γραφής στις ομάδες που δούλεψε και ελπίζουμε να δείξει και στην ομάδα μας ανάλογα αποτέλεσμα. Ο κόσμος προσμένει να τελειώσει αυτή η χρονιά για να αρχίσει η επόμενη.»

Για το ενδιαφέρον από την ΑΕΚ Αθηνών:

«Το 1987 μου ήρθε ανεπίσημο ενδιαφέρον από την ΑΕΚ Αθηνών μέσω του Γιώργου Σαββίδη. Είχα το επίπεδο να παίξω Α’ Εθνική τότε».

Μικρά-Μικρά:

«Πρέπει να αποκτηθούν οκτώ ενδεκαδάτοι ποδοσφαιριστές για να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο η Ομόνοια.»

«Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου έκανα οκτώ εγχειρίσεις, δυο στον ώμο, πέντε στα γόνατα και μια στην παλάμη.»

«Φέτος έγιναν πολλά λάθη στον προγραμματισμό. Η φετινή ομάδα δεν είναι καν στα επίπεδα της περσινής Ομόνοιας.»

«Από το 2000 και μετά ο ΑΠΟΕΛ είναι σε καλύτερο επίπεδο από εμάς για αυτό και μας ξεπέρασε στις νίκες στα αναμεταξύ μας παιχνίδια.»

«Η Ομόνοια έχει χάσει την αίγλη της τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι εύκολο να το αποδεχτεί ο Ομονοιάτης όμως είναι μια πραγματικότητα. Με τη διχόνοια δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε από την κρίση.»

«Δεν θέλω να χάνω παιχνίδι της Ομόνοιας. Ακολουθώ την ομάδα όπου κι αν αγωνίζεται. Για μένα μου στοίχισε αφάνταστα που έχασα τέσσερις αγώνες γιατί ήταν κεκλεισμένων.»

«Πάντα σεβόμουν τον κόσμο και τους αντιπάλους.»

«Επέλεξα την Ομόνοια γιατί με εμπνέει η ιστορία της και ο λόγος της ίδρυσης της. »

«Μου άρεσε να παίζω τερματοφύλακας. Είχα σπάσει αρκετές φορές τα δάκτυλα μου. Είναι μια θέση η οποία χρειάζεται οξυδέρκεια, εξυπνάδα και ταχύτητα. »

«Η πρώτη φορά που είδα την Ομόνοια σε επίσημο αγώνα ήταν σε ένα ματς της Α’ Εθνικής με τον Ολυμπιακό Βόλου στο παλιό ΓΣΠ»

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση