ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκτός Ευρώπης η Ομόνοια

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Η χθεσινή νίκη επί της ΑΕΛ επιτρέπει στην Ομόνοια να ελπίζει βάσιμα στην κατάκτηση της 4ης θέση του πρωταθλήματος, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχθεί προνομιούχα, φτάνει να κατακτήσει το κύπελλο ένας εκ των Απόλλωνας ή ΑΠΟΕΛ.

Είναι ορατό φυσικά το ενδεχόμενο για το «τριφύλλι» να μείνει εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια!

Πέραν από το πληγωμένο γόητρο, οι παρενέργειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι κυρίως οικονομικές, όπως για παράδειγμα η μη αύξηση του προϋπολογισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο, όπως τόνισε πρόσφατα και ο κ. Αντώνης Τζιώτης στο ΣΠΟΡ FM 95.0, θα γίνουν ενέργειες για εξεύρεση οικονομικών πόρων για να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό το μπάτζετ, καθώς και η γενικότερη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Τα πράγματα δεν θα τόσο αρνητικά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Αντίθετα, υπάρχουν αρκετές θετικές παράμετροι οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα βοηθητικές σε ένα μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η πρώτη βασική παράμετρος έχει να κάνει με τη περίοδο ξεκούρασης των ποδοσφαιριστών, ειδικότερα για τους πιο παλιούς οι οποίοι τα προηγούμενα τρία καλοκαίρια είχαν, δεν είχαν συνολικά 1,5-2 μήνες διακοπών. Πέρσι, για παράδειγμα, οι «πράσινοι» έπαιξαν στον τελικό κυπέλλου στις 18 Μάιου και στις 5 Ιουνίου ξεκίνησαν προετοιμασία για την επόμενη περίοδο!

Πέραν από την σωματική, είναι και η ψυχολογική ξεκούραση. Οι παίκτες έχουν ανάγκη να περάσουν κάποιες εβδομάδες με τα δικά τους πρόσωπα, να καθαρίσουν το μυαλό τους και να επιστρέψουν δριμύτεροι και πιο ήρεμοι στη δράση.

Εκτός από περισσότερες μέρες ξεκούρασης και διακοπών, θα έχει και ο προπονητής περισσότερο χρόνο για να κτίσει το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Περισσότερο χρόνο, λιγότερη πίεση και κατ’ επέκταση μειωμένες πιθανότητες να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Επιπρόσθετα, τυχόν μη εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα επιτρέψει στο προπονητικό τιμ να προσαρμόσει το πρόγραμμα προπόνησης και φυσικής κατάστασης στις ανάγκες του πρωταθλήματος - που θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου - και όχι στις ανάγκες των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που ξεκινούν τέλη Ιουνίου.

Τέλος, αν θυμηθούμε τις παρενέργειες και τα ερέιπια που άφηνε πίσω του ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός για την Ομόνοια τα προηγούμενα χρόνια (απογοήτευση, μουρμούρα, αμφισβήτηση, πίεση κτλ), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιήσει ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν, τότε, στο τέλος της ημέρας, ίσως και να μην είναι τόσο καταστροφική όπως πιστεύουν κάποιοι ενδεχόμενη αποτυχία στο στόχο της εξασφάλισης μιας θέσης στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

*Τον Ανδρέα Βιολάρη μπορείτε να τον ακούτε καθημερινά στον ΣΠΟΡ FM 95,0, στην εκπομπή «Pressing» (14:00-16:00).

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση