ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Το τώρα που κυβερνιέται από το παρελθόν

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Το δημοσίευμα που διαβάσαμε στην εφημερίδα «Πολίτης» την περασμένη Τετάρτη σηματοδοτεί τον τερματισμό της προσδοκίας (σε όποιο βαθμό και αν αυτή υπήρχε) για την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου της Ομόνοιας στην τοποθεσία «Χαλεπιανές».

Το ακίνητο στη συγκεκριμένη τοποθεσία πέρασε στην κυριότητα της Τράπεζας Κύπρου έναντι των οφειλών της εταιρείας Lockwood Properties Limited, (ιδιοκτήτριας των «Χαλεπιανών») προς την ίδια. Η δε εταιρεία διατηρεί, με βάση συγκεκριμένη διάταξη στο συμφωνητικό μεταβίβασης, το δικαίωμα αποκλειστικής πώλησης του ακινήτου, για δώδεκα μήνες.

Η Τράπεζα Κύπρου ήταν παράλληλα σε συζητήσεις για μεταπώληση των «Χαλεπιανών» με εταιρεία ουκρανικών συμφερόντων η οποία συνεργάζεται με τον ΑΠΟΕΛ, με αντικείμενο την πιθανότητα ανέγερσης του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ στην περιοχή. Εξ ου και η περιληφθείσα διάταξη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη στρίβει και άλλο το μαχαίρι στην πληγή των οπαδών της Ομόνοιας, αφού τους φέρνει, αντικειμενικά, στο μυαλό για πολλοστή φορά το τι έχει υποστεί και συνεχίζει να υφίσταται η ομάδα τους από τα εγκλήματα του πρόσφατου παρελθόντος.

Εγκλήματα που την έφεραν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και, κατά συνέπεια, επέφεραν την απώλεια της παλιάς της αίγλης. Μη δυνάμενη να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή, τον οποίο αγνοεί από το 2010 και αρκούμενη σε πορείες που τη βγάζουν με δυσκολία μάλιστα, στην Ευρώπη. Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, χωρίς δόση υπερβολής, σε αρκετά ματς, αγωνιστικές εικόνες της Ομόνοιας που προκαλούν ακόμη και τον οίκτο των αντιπάλων.

Κάθεται ο Ομονοιάτης και σκέφτεται και αναλύει τα πάντα. Για άλλη μία φορά. Όλα περνούν από μπροστά του. Πολύ έντονες σκέψεις, βαριές αναμνήσεις, κατακλυσμός από εικόνες, λόγια, γεγονότα, ανθρώπους.

Ο χρόνος κυλά. Το ξέρει καλά. Και δεν λογαριάζει τίποτα στο πέρασμά του. Και η Ομόνοια προχωρά. Παγιδευμένη σε ένα τώρα που μοιάζει να κυβερνιέται περισσότερο από το παρελθόν. Μόνο αυτό της έμεινε. Το να προχωρά. Το θέμα είναι να ξέρει από εδώ και μπρος πού πάει.

«Η πείρα είναι το παρελθόν που μιλάει στο παρόν», λέει και η ρήση. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα για την Ομόνοια. 

Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή στις 9/10

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X