ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Η πιο κατάλληλη επιλογή»

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Αντώνης Τζιωνής μίλησε  στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 95,0 για την επιλογή του Πάμπου Χριστοδούλου στην εκπομπή «Επέλαση» με Γιώργο Σαββίδη και Μάκη Νικολάου.

Αναφέρθηκε στις επαφές που έγιναν με τον Κύπριο τεχνικό, τους λόγους που τον επέλεξαν και τι θέλουν να πετύχουν μαζί του.

Αναλυτιλά όσα είπε:

Για την επιλογή Πάμπου Χριστοδούλου: «Ψάχναμε για το καταλληλότερο πρόσωπο για να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες και καταλήξαμε στον Πάμπο Χριστοδούλου».

Για το αν έπαιξε ρόλο το γεγονός πως πήρε πρωτάθλημα: «Είναι στη φύση της Ομόνοιας να κατακτά τίτλους. Ήταν ένας από τους παράγοντες που λήφθηκαν υπόψη».

Για το αν θα ξυπνήσει το DNA της Ομόνοιας: «Είχαμε δυσκολίες να φτιάξουμε σημαντικούς προϋπολογισμούς λόγω του οικονομικού και προσπαθούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Για το μοντέλο: «Δε θα επιστρέψουμε στο μοντέλο εφορίας ποδοσφαίρου. Θα κρατήσουμε το μοντέλο τεχνικού διευθυντή. Θα λειτουργεί σε βοηθητικό ρόλο με την επιτροπή προγραμματισμού, με σημαίνοντα στελέχη του Δ.Σ. αλλά και τον προπονητή που θα έχει καθοριστικό ρόλο. Θα έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, να μη λείπει τίποτα από το προπονητικό κέντρο».

Για τον προγραμματισμό: «Ήδη ξεκινήσαμε. Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε άμεσα στην πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και θα ξεκινήσουν μαζί με τον προπονητή και τον υπεύθυνο ποδοσφαιρικού».

Για ονόματα: «Δεν ξέρω αν θα είναι Κύπριος ή ξένος, θα είναι ο πιο κατάλληλος. Κριτήρια είναι η εμπειρία, η όποια εκπαίδευση, οι γνώσεις του, να ξέρει από ποδόσφαιρο και να έχει δουλέψει και σε άλλες ομάδες είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό. Να μπορεί να αποκτά το σεβασμό από την οικογένεια στην οποία θα ανήκει».

Για τμήμα σκάουτινγκ: «Ενδεχομένως να φτιάξουμε ναι. Θα κριθεί και από το οικονομικό αυτό. Θα συνεννοηθούμε με κάποιους μάνατζερ με τους οποίους έχουμε μια καλή επικοινωνία και να δούμε αν θα φτιάξουμε».

Για το όνομα του Φρέντμπεργκ για Τ.Δ.: «Ναι είναι στη λίστα για τεχνικός διευθυντής. Είναι ένα χρόνο μαζί μας και ξέρουμε τις ικανότητές του. Θα το δούμε προσεκτικά για να μην επηρεαστεί και ο ρόλος του στις ακαδημίες. Έχει τα προσόντα».

Πότε θα γίνει η πρόσληψη: «Δε θα αργήσει».

Για τη σημασία της εξόδου στην Ευρώπη σε σχέση με το μπάτζετ: «Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό. Είναι ένα σημαντικό έσοδο για μας. Αν δε βγούμε, θα δημιουργηθεί ένα έλλειμμα και δεν αποκλείεται να επηρεάσει και τον προϋπολογισμό». 

Για το αγωνιστικό σε σχέση με το οικονομικό: «Πάνε μαζί. Θα δούμε πόσα χρήματα έχουμε να ξοδέψουμε και ανάλογα θα γίνουν και οι προσθήκες. Είναι σημαντικό να γίνονται πολύ προσεκτικά οι κινήσεις και να χρησιμοποιούμε το κάθε ευρώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». 

Για τη πιθανή αύξηση του μπάτζετ: «Το πλάνο εξυγίανσης είχε αυτή τη σεζόν ως την τελευταία με τόσο χαμηλό προϋπολογισμό. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα αν καταφέρουμε να μπούμε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και φέτος. Θα έχουμε εξοφλήσει σχεδόν όλους τους παλιούς ποδοσφαιριστές και θα μπορέσουμε να δώσουμε κάποια χρήματα στον προϋπολογισμό. Θα εξαρτηθεί από την έξοδό μας στην Ευρώπη».

Για τη διάρκεια και τις επαφές που έγιναν: «Η διάρκεια είναι διετής. Υπάρχει διάθεση να δουλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπάρχει ρήτρα για διακοπή της συνεργασίας ελέω κάποιων γεγονότων. Έχει κάποια ελαστικότητα το συμβόλαιο και από τις δυο πλευρές. Μου είπε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και μια ομάδα να χαίρεται ο κόσμος να τη βλέπει και να διεκδικεί τη νίκη σε κάθε αγώνα».

Για το πάθος του Πάμπου για νίκη: «Το έχω διαπιστώσει κι εγώ στο λίγο που μιλήσαμε. Θέλει πάντα να κερδίζει και αυτό είναι στα υπέρ του. Είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να ξεφεύγεις πάνω στο πάθος σου για τη νίκη. Δε θα κριθεί ένας άνθρωπος από 1-2 ενέργειες. Ζυγίζοντας τα πράγματα σίγουρα υπάρχουν και αρνητικά ουδείς τέλειος. Αν τα μετρήσεις όλα, νομίζω κάναμε μια σωστή επιλογή, αλλά όλα φαίνονται στα γήπεδα».

Για το πότε μίλησε με Πάμπο: «Τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό σε όλα τα σωματεία και ειδικά την ΑΕΛ. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον φίλο και συγχωριανό μου Ανδρέα Σοφοκλέους. Ποτέ μα ποτέ δε θα ενεργούσα με τέτοιο τρόπο ώστε να πλήξω άλλη ομάδα και ειδικά την ΑΕΛ. Έχω την ημερομηνία γραμμένη πρέπει να 8 ή 10 Μαρτίου που τον είδα και μίλησα πρώτη φορά».

Για Χριστοφή: «Ο Δημήτρης Χριστοφή είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα χτίσουμε πάνω του και ένας παίκτης πάνω στον οποίο θα βασιστούμε για τα επόμενα χρόνια».

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση