ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φοβού την οργή του λαού

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Τελικά… αποκλεισμός. Το σημερινό αποτέλεσμα που αναμένεται να επικυρωθεί από τη ΔΕ της ΚΟΠ στο Τσίρειο, έστριψε κι άλλο το μαχαίρι στην πληγή των Ομονοιατών, αποτελειώνοντας ταυτόχρονα τις ελπίδες των πρασίνων για την κατάκτηση του Κυπέλλου και την έξοδο στην Ευρώπη μέσω αυτής.

Υπογράφηκε λοιπόν σήμερα η ληξιαρχική πράξη θανάτου των ελπίδων για την υλοποίηση του ενός εκ των δυο φετινών στόχων, με τον έτερο να οδεύει προς τα κει και το περιβόητο project, να δέχεται άλλο ένα οδυνηρό κτύπημα. Με βάση το τι προηγήθηκε όλη τη χρονιά και δη τις τελευταίες μέρες, το σημερινό γεγονός φάνταζε ως πολύ πιθανό.

Τελικά πραγματώθηκε και μεγάλωσε την οδύνη των Ομονοιατών, που για μια ακόμη φορά έφυγαν από το γήπεδο με σκυμμένα κεφάλια, όχι για το σημερινό συμβάν αλλά και για την επίδοση και εικόνα της ομάδας γενικότερα, αφού γράφτηκε στην ένδοξη ιστορία της άλλη μια χρονιά…φαγούρας.

Δεν έμειναν όμως στην απογοήτευση, ξέσπασαν κατά πάντων με το Λεόντιο Τράττο να εξαντλεί κάθε απόθεμα υπομονής και να διακόπτει για τρίτη και …τελειωτική φορά τον αγώνα στο 82’ αφού το γήπεδο είχε μετατραπεί σε πεδίο βολής καπνογόνων.

Η Ομόνοια στο πιο σημαντικό ματς της σεζόν επανέλαβε εαυτήν, διαπράττοντας τις συνήθεις γκάφες στην άμυνα, που δώρισαν τα τρία γκολ στον αντίπαλο. Ανύπαρκτη στο πρώτο μέρος, (έχασε κατά κράτος τη μάχη στο κέντρο), σκόραρε με πέναλτι του Σιέρινταν που κέρδισε ο Κλέιτον ( με παράλληλη αποβολή του Ρομπέρζ) στο τέλος του ημιχρόνου κόντρα στη ροή του αγώνα, ζωντάνεψε στην επανάληψη και κυνήγησε το γκολ.

Στο 55’ ο ντεφορμέ τον τελευταίο καιρό Ντάρμπισαιαρ, έχασε τεράστια ευκαιρία, στο 65’ αποβλήθηκε ο Φιλιώτης για φάουλ στον Ντα Σίλβα, στο 69’ ο Πέδρο σκόραρε για τρίτη φορά. Και να ξανά η οργή. Άρχισαν τα καπνογόνο και ξανά διακοπή. Με το που ξανάρχισε παίχτηκε μπάλα για οκτώ λεπτά. Η οργή καταλάγιασε για λίγο. Ξανά καταιγισμός καπνογόνων και οριστικό τέλος.

«Εμείς δεν θέλουμε να βλέπουμε τέτοια εικόνα στο γήπεδο. Ήταν θλιβερή, ντροπιαστική η εικόνα της Ομόνοιας σήμερα στο παιχνίδι. Και δυστυχώς είναι επανάληψη του σκηνικού στη Λάρνακα. Συμμεριζόμαστε τα συναισθήματα του κόσμου μας και θα πρέπει να περάσουμε στην επόμενη μέρα και θα δούμε πως θα διαχειριστεί την κατάσταση η ομάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ψάξουμε την Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος. Αυτό που κρατάμε όμως είναι η ντροπή από την εικόνα που βγάζουμε. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Το σημαντικό είναι να δούμε την επόμενη μέρα».

Αυτά είπε ο Ανδρέας Δημητρίου για το ματς. Ούτε μια λέξη για αυτά που έγιναν από τον κόσμο. Ασφαλώς και δεν συμμερίζεται τις πράξεις. Συμμερίζεται όμως τη συσσωρευμένη οργή που τις προκάλεσε.

Αυτό ήταν το τέλος των ελπίδων για το κύπελλο. Όμως δεν είναι το τέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση