ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ματσάρα και όλα ρευστά

Με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη, η υποτωνική Ομόνοια του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε τον τρόπο να κρατηθεί ζωντανή στην προσπάθεια πρόκρισης στην προημιτελική φάση του κυπέλλου. Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που ήταν πιο ουσιαστική και πιο εύστοχα, κτίζοντας ένα σοβαρό προβάδισμα με δύο γκολ στο πρώτο 20ο λεπτό, ωστόσο δεν κατάφερε να το συντηρήσει μέχρι τέλους. Ο Δημήτρης Χριστοφή με ένα γκολ και μια ασσίστ προς τον Κλέιτον, ισοφάρισε τα αντίστοιχα των Μάγκλιτσα και Ντα Σίλβα, με όλα να είναι ρευστά εν όψει του επαναληπτικού στη Λεμεσό.

Πρώτο ημίχρονο

Με τον Απόλλωνα να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε η αναμέτρηση και τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων να φανερώνουν νευρικότητα με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν αρκετά λάθη. Η πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην αντίπαλη περιοχή έμελε να συνδυαστεί με γκολ όταν στο 10ο λεπτό και μετά από υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Πέδρο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μάγκλιτσα με προβολή έκανε το 0-1. Η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει στο 18ο λεπτό με το συνδυασμό Χριστοφή-Παναγιώτου ωστόσο ο Βάλε μπλόκαρε, με τα δεδομένα για τους «πράσινους» να χειροτερεύουν λίγο αργότερα με τον Μαργκάσα να παραχωρεί πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Σακέτι. Ο Ντα Σίλβα ανέλαβε την εκτέλεση της ποινής και νίκησε τον Κρέσιτς για να διαμορφώσει το 0-2.

Ο Μάγκλιτσα φλέρταρε με δεύτερο γκολ στο 27ο λεπτό ωστόσο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ασταθή απόκρουση του Κρέσιτς, ενώ στο 33ο ο Χριστοφή κινήθηκε στον χώρο μετά από πάσα του Ντάρμπισαϊαρ αλλά έχασε τη μονομαχία με τον Βάλε. Ένα λεπτό αργότερα ο Σαρδινέρο προτίμησε να τελειώσει ανεπιτυχώς μόνος του μια φάση κατά την οποίαν πλαγιοκόπησε, με τον Παπουλλή στο 36ο λεπτό να αποχωρεί τραυματίας, δίνοντας τη θέση του στον Μπεντόγια. Η Ομόνοια έφτασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ μετά από άλλον έναν συνδυασμό Ντάρμπισαϊαρ-Χριστοφή, ωστόσο ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει τον εξερχόμενο Βάλε με πλασέ πάνω από το σώμα του. 

Δεύτερο ημίχρονο

Κύπρου και Κατελάρης έμειναν στα αποδυτήρια με τον Τζον Κάρβερ να επιστρατεύει τους Μπρέβελντ και Αζίζ, πραγματοποιώντας αλλαγές σε πρόσωπα παρά σε σχηματισμό. Η φιλοξενούμενη ομάδα φάνηκε να διαχειρίζεται με άνεση το υπέρ της σκορ, ωστόσο στην πρώτη φορά που η εστία του Βάλε δέχθηκε πίεση παραβιάστηκε μιας και στο 59ο λεπτό ο Χριστοφή με μπαλιά σημάδεψε τον Κλέιτον που με κεφαλιά μείωσε σε 1-2. Πέντε λεπτά αργότερα ο δημιουργός μετατράπηκε σε σκόρερ με τον Χριστοφή να σημαδεύει τη 200η εμφάνισή του με τη φανέλα της Ομόνοιας με γκολ, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο Απόλλωνας φάνηκε να συνέρχεται στο 69ο λεπτό με το σουτ του Μάγκλιτσα να κτυπά στον Σοϊλέδη και να καταλήγει κόρνερ, ενώ ο Χριστοφή έψαξε το δεύτερο προσωπικό γκολ, ανεπιτυχώς, στο 72ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Ντα Σίλβα επιχείρησε να κάνει το ίδιο στο 83ο λεπτό ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό με σουτ εκτός περιοχής, ενώ ο Βασιλείου σε χρόνους καθυστερήσεων απώλεσε μοναδική ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με πλασέ.

Ομόνοια (Τ. Κάρβερ):  Κρέσιτς, Παναγιώτου, Σοϊλέδης, Βύντρα, Νασιμέντο, Μαργκάσα, Κατελάρης (46' Μπρέβελντ), Κλέιτον (89' Τουρέ), Χριστοφή, Κύπρου (46' Αζίζ), Νταρμπισαϊαρ

Απόλλων (Σ. Αυγουστή): Βάλε, Γκόμες (88' Βασιλείου), Πέδρο, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Σακέτι, Κυριάκου (67' Στυλιανού), Παπουλής (36' Μπεντόγια), Σαρδινέρο, Ντα Σίλβα, Μάγκλιτσα

Κίτρινες κάρτες: Παναγιώτου/Ντα Σίλβα, Γκόμες

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση