ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιοι μένουν, φεύγουν...

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Η μετεγγραφκή περίοδος ολοκληρώθηκε, ο προγραμματισμός όμως δεν σταματά. Πέραν από της περιπτώσεις Όρσουλιτς και Σιέρινταν (ο πρόεδρος της Γιαγκελόνια δήλωσε ότι στην παρούσα φάση η ομάδα του δεν θα επανέλθει για τον Ιρλανδό, ωστόσο, όσο παραμένει ανοιχτό το μετεγγραφικό παράθυρο στην Πολωνία καλό θα ήταν να κρατήσουμε μια… πισινή), σύντομα θα ξεκινήσει και η διαδικασία ανανέωσης των συμβολαίων που λήγουν. Ή, για να είμαστε πιο σωστοί, θα ξεκινήσουν οι επαφές με τους παίκτες που θέλουν να κρατήσουν οι «πράσινοι» και στην επόμενη περίοδο. Γιατί πολύ πιθανόν να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο κάποιων παικτών που μένουν ελεύθεροι.

Ήδη, η διοίκηση ζήτησε από τον Νίκο Νταμπίζα να αξιολογήσει τα δεδομένα και να καταθέσει τις προτάσεις του, σε σχέση με το μέλλον των ποδοσφαιριστών που μένουν χωρίς συμβόλαια μετά τον Μάιο.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Όρσουλιτς και Σιέρινταν. Ο Κροάτης θα συνεχίσει - όπως όλα δείχνουν – από τώρα την καριέρα του στην Κορέα, ενώ ο Ιρλανδός δύσκολα θα πει «όχι» στα χρήματα των Πολωνών. Οι «πράσινοι», πάντως, θα κάνουν το καθήκον τους. Θα καταθέσουν πολυετές συμβόλαιο στον Σιέρινταν, με την ελπίδα ότι ο ποδοσφαιριστής θα προσμετρήσει και άλλες παραμέτρους πέραν του οικονομικού και θα παραμείνει κάτοικος «Ηλίας Πούλλος».

Περίπου τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τον Ρουσιά. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει (για να παίρνει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής), η ΑΕΚ τον θέλει και αυτό που απομένει να δούμε είναι κατά πόσο θα διαφοροποιηθούν τα δεδομένα τους επόμενους μήνες. Από πλευράς Ομόνοιας αναμένεται να κατατεθεί πρόταση ανανέωσης στον Παραλιμνίτη επιθετικό.

Πάμε και στις πιο… μπερδεμένες περιπτώσεις. Καρλίτος και Φλορέσκου μένουν χωρίς συμβόλαιο και ο Νίκος Νταμπίζας καλείται να αποφασίσει για το μέλλον τους. Η αλήθεια είναι πως με τις εμφανίσεις και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι θα συνεχίσουν και του χρόνου. Δεν αποκλείεται την ίδια αμφιβολία να έχει και ο ίδιος ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού». Πιθανόν η παρουσία των Καρλίτος και Φλορέσκου στο επόμενο διάστημα να βοηθήσει τον Νταμπίζα να πάρει την τελική του απόφαση.

Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται και ο δανεισμός του Κωνσταντινίδη από τον ΠΑΟΚ και ως ένα βαθμό θα εξαρτηθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης το αν θα ανανεωθεί ο δανεισμός ή και η πώληση του Ελλαδίτη ακραίου αμυντικού.

Για το τέλος αφήσαμε την περίπτωση Δημήτρη Χριστοφή. Το συμβόλαιο του διεθνούς επιθετικού είναι για 2+1 χρόνια, με την Ομόνοια να έχει το δικαίωμα ενεργοποίησης του 3ου έτους συνεργασίας. Αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος στο ποδόσφαιρο (και ειδικότερα στην Ομόνοια), η λογική λέει ότι ο «Τζίμης» συνεχίζει και του χρόνου.

Την πόρτα εξόδου ενδέχεται να δουν και παίκτες που έχουν συμβόλαιο και στη νέα περίοδο, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των ανθρώπων αλλά και του κόσμου της ομάδας.

Τα πιο πάνω αποτελούν κάποιες δικές μας εκτιμήσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η άποψη του Νίκο Νταμπίζα και αυτήν περιμένει και η διοίκηση της Ομόνοιας προτού ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τους ενδιαφερόμενους ποδοσφαιριστές

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X